Vypadávanie vlasov u mužov: Ako s tým zatočiť?

Zatiaľ čo u žien je najčastejšou príčinou nadmerného vyzerania vlasov hormonálna nerovnováha, u mužov hrá častú rolu dedičná predispozícia. Pokiaľ nachádzate na svojom vankúši stále viac vlasov, možno je to aj váš prípad. A možno tiež nie – zistite, aké sú ďalšie možné príčiny nadmerného vypadávania vlasov a inšpirujte sa našimi tipmi na to, ako s ním zatočiť.

 

Vypadávanie vlasov: muži začínajú plešať najčastejšie medzi 20. až 30. rokom

Androgénna alopécia, o ktorej píšeme detailne v článku vypadávanie vlasov u mužov, je vôbec tou najčastejšou príčinou nadmerného vypadávania vlasov. Ide vlastne o dedičnú plešatosť, a tak sa s predpokladom k tomuto problému už rodíte.

To, či sa priamo vás bude androgénna alopécia týkať, závisí predovšetkým od množstva testosterónu, ktoré vaše telo vytvára. Vplyvom hormónov totiž dochádza k zmenšovaniu vlasového folikulu, skracovaniu rastovej etapy a naopak predlžovaniu kľudovej fázy. Vlasy strácajú svoju silu, a tak ľahko vypadnú. V konečnom dôsledku sa folikul zmenší natoľko, že v priebehu rastovej etapy nevyrastie žiadny vlas.

Najkritickejšie obdobie pre mužov prichádza medzi 20. a 30. rokom. V tejto dobe je totiž hladina testosterónu zďaleka najvyššia. Pokiaľ v týchto rokoch zaznamenáte, že vám vypadáva viac vlasov ako predtým a s ohľadom na svojich predkov predpokladáte, že by mohla byť na vine dedičná plešatosť, potom vám odporúčame vyhľadať čo najskôr špecializovaného lekára. So správnou starostlivosťou by sa mohlo vypadávanie vlasov do pár mesiacov zastaviť, a preto je úplne esenciálne tento problém včas podchytiť.

Zaujíma vás, koľko vlasov má priemerný človek, koľko vlasov denne vypadne ao koľko milimetrov vlasy vyrastú v rastovej fáze? Odpovede na tieto otázky a ďalšie zaujímavosti sa dočítate v článku o vypadávaní vlasov u mužov.

Máte pocit, že androgénna alopécia nie je váš prípad? Dôvodom nadmerného vypadávania vlasov môže byť aj nadmerný stres, prežitá trauma, zlá životospráva, zápal v tele alebo nevhodná starostlivosť o vlasy a pokožku hlavy.

 

Nadmerný stres ako častá príčina vypadávania vlasov

Dlhodobý stres zvyšuje v tele hladinu androgénov (mužských hormónov), ktoré majú priamy vplyv na nadmerné vypadávanie. Okrem toho spôsobuje aj problémy s vlasovou pokožkou. Nielenže sa na jej povrchu tvoria lupiny a zároveň sa nedostatočne prekrvuje, a teda neabsorbuje dostatok živín, ale silný stres tiež spôsobuje jej podráždenie, čo vyvoláva nadmernú tvorbu voľných radikálov.

Nadmerný stres tiež spôsobuje problémy s trávením, čo sa môže opäť negatívne premietnuť nielen na vzhľade vlasov, ale aj na stave pleti. Nadmiera stresu je pre organizmus skrátka dlhodobo neudržateľná, preto vám odporúčame naučiť sa relaxovať. S upokojením tela a mysle vám môže pomôcť prírodný doplnok stravy VENIRA stop stress.

 

Nevyvážená strava ako ďalší z častých problémov

Pokiaľ chcete mať silné a husté vlasy, bez vyváženej stravy, v ktorej budú bohato zastúpené sacharidy, bielkoviny, tuky, vitamíny a minerály, sa jednoducho nezaobídete.

Z hľadiska podpory rastu vlasov je dôležitý vitamín A, B-komplex, vitamín C, vitamín D, vitamín E, železo a zinok. V prípade obmedzenia v jedálničku odporúčame tieto látky dodávať telu pomocou doplnkov stravy.

 

Ako zabrániť vypadávaniu vlasov u mužov

1. Zaobstarajte si šampón proti vypadávaniu vlasov pre mužov

Vaša vlasová starostlivosť by mala byť prispôsobená nielen typu vašich vlasov, ale aj problematike, akú s vlasmi a pokožkou hlavy riešite.

Pokiaľ vás trápi nadmerné vypadávanie vlasov, je vhodné používať VENIRA prírodný šampón na podporu rastu vlasov. Ten obsahuje aktívnu látku HotFlux a ďalšie účinné látky, ktoré napomáhajú k postupnému spevneniu a posilneniu vlasových vlákien od korienkov ku končekom.

Pokiaľ sa u vás vyskytujú lupiny, vyskúšajte VENIRA šampón proti lupinám, ktorý si s nimi poradí raz dva.

S vlasmi zaobchádzajte šetrne. Zabráňte zbytočnému treniu pri vysúšaní uterákom – verte, že krehký povrch vlasov dostáva od hrubých vlákien uteráka poriadne zabrať. Bohato stačí, keď z nich prebytočnú vodu vytlačíte.

 

2. Starajte sa o svoju vlasovú pokožku

Masážou v priebehu umývania uvoľníte všetky nečistoty. Masáž pred a po umývaní zase podporuje prekrvenie vlasovej pokožky. Využiť môžete vlasový olej alebo sérum. K dostaniu sú špeciálne masážne kefy, ale hravo si vystačíte aj so svojimi prstami. Len si dajte pozor na to, aby ste využívali iba bruška svojich prstov a nikdy nie nechty, ktoré by mohli povrch vlasovej pokožky zbytočne podráždiť.

Vyskúšajte napríklad VENIRA hair booster obohatený o aktívne látky Cellactive, HotFlux a extrakt zo siedmich bylín. Toto vlasové sérum na podporu rastu vlasov sa aplikuje po umytí priamo ku korienkom a už sa neoplachuje. Rovnako vám odporúčame VENIRA rozmarínovú vodu obohatenú o vegánsky keratín.

 

3. Upravte svoj jedálniček

Okrem vyššie spomínaných živín podporujú rast vlasov aj potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Tie nájdete predovšetkým v tučných rybách (losos, tuniak, makrela, pstruh).

Vo vašom jedálničku by mali byť bohato zastúpené aj ďalšie potraviny ako mliečne výrobky, strukoviny a hydinové mäso.

 

4. Konzumujte doplnky stravy

Náš absolútny bestseller, VENIRA kapsule pre vlasy, nechty a pleť, sme na trh uviedli prvýkrát v roku 2017 a vzhľadom na enormný ohlas našich spokojných zákazníčok, sme vyvinuli špeciálne upravenú verziu pre vás, mužov. VENIRA hair & beard booster kombinuje účinky 10 aktívnych látok, ktoré spoločne prispievajú k obnove rastu vlasov, podpore ich celkovej kvality a eliminácii nadmerného vypadávania. Všetky tieto benefity sa navyše vzťahujú aj na vaše fúzy!

 

Ďalšie výhody boostera pre mužov:

  • zmierňuje lámanie a vypadávanie vlasov;
  • prispieva k pevnej a pružnej pokožke hlavy;
  • podieľa sa na ochrane buniek pred oxidačným stresom;
  • podporuje imunitný systém.

 

 

Dávate prednosť rozpustným práškom pred prehĺtateľnými kapsulami? Žiadny problém!

Naše kolagénové nápoje určené pre KAŽDÉHO, kto chce podporiť produkciu kolagénu v tele. Jeho množstvo sa totiž postupom rokov prirodzene znižuje, a tak je vhodné ho dopĺňať. Tento beauty nápoj navyše podporuje správne fungovanie organizmu a zaisťuje výživu vlasom, nechtom a pokožke ako u žien, tak aj u mužov.

VENIRA kolagénový drink pre vlasy, nechty a pleť zamedzuje predčasnému starnutiu pleti, pomáha zjemniť vrásky, je prospešný pre kĺby a zlepšuje celkovú imunitu ako aj regeneráciu tela. To všetko vďaka 100% bioaktívnemu hydrolyzovanému kolagénu a ďalším ôsmim účinným látkam, ktoré sú obsiahnuté v každej dennej dávke!

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu