Regenerácia vlasov

Dĺžka života vlasov je 5 až 7 rokov. Za toto obdobie vlasy vypadávajú, môžu byť vysušené alebo sa strapkať. V takom prípade potrebujú špeciálnu starostlivosť. Zdravé vlasy nie sú iba otázkou estetiky, ale tiež predstavujú prejav našej celkovej pohody a zdravia. Vlasy môžeme regenerovať pomocou najrôznejších prírodných či kozmetických doplnkov na to určených. Pripravte sa spolu s nami na preskúmanie rôznych techník a produktov, ktoré vám môžu pomôcť dosiahnuť krásne, silné a plné vlasy.

 

Prečo potrebujeme vlasy regenerovať?

Každodenné vplyvy, ako je znečistené ovzdušie, používanie tepelných nástrojov na úpravu kaderí, chemické ošetrovanie ale aj slnečné žiarenie môže naše vlasy poškodzovať a výrazne oslabovať. Následkom je potom zničená vlasová štruktúra, nepekný vzhľad ale aj ich samotné vypadávanie.

Regenerácia vlasov je dôležitá nielen pri zaťažovaných a poškodených vlasov. Správne vyživovať a ošetrovať vlasové vlákna je dôležité aj ako prevencia. Vedeli ste, že aj časté a príliš utiahnuté účesy v podobe vrkôčikov či copov tiež nie sú tou najlepšou voľbou? Vlasové vlákno sa potom stáva krehké, suché a náchylné na lámanie.

Slabé a lámavé kadere môžu byť spôsobené aj nedostatkom výživných látok alebo genetickými faktormi. Posilniť vlasovú štruktúru aj vlasové vlákno a zároveň zabrániť lámavosti môžete práve vďaka účinnej regenerácii!

 

Regeneračné techniky a prístupy

Existuje hneď niekoľko regeneračných techník a prístupov, ktoré môžu pomôcť obnoviť zdravie a podporiť rast vašich vlasov. Tu je niekoľko z nich:

 

1. Správna výživa

Práve efektívna výživa zohráva kľúčovú úlohu pri regenerácii vlasov. Zahrňte preto do svojej každodennej stravy potraviny bohaté na vitamíny A, C, E, zinok, železo ale aj omega-3 mastné kyseliny. Tie nájdeme v prevažnej väčšine zeleniny a ovocia ale aj v celozrnných produktoch, strukovinách, orechoch či rybách.

Tip: Vysoko vstrebateľný vitamín C v lipozomálnej forme chráni vaše bunky aj pred oxidatívnym stresom, prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania a dokonca sa podieľa na tvorbe kolagénu.

 

2. Hydratácia a ochrana vlasov

Doprajte vašim vlasom potrebnú hydratáciu. Na to používajte iba kvalitné a prírodné hydratačné šampóny a kondicionéry, vyhnite sa nadmernému používaniu horúcej vody pri umývaní vlasov a tiež zaistite, aby kadere boli chránené pred nepriaznivými vplyvmi a to ako v letnom tak zimnom období. Pre vlasy namáhané slnkom, chlórom a slanou vodou je určený aj náš ochranný sprej s neodolateľnou vôňou manga a liči.

 

3. Masáž a stimulácia vlasovej pokožky

Pravidelné masáže vlasovej pokožky môžu zlepšiť prietok krvi a stimulovať tak vlasové folikuly. Na masírovanie používajte vždy špičky prstov a masáž robte minimálne po dobu niekoľkých minút denne. Tým sa podporí dodávanie živín do vlasových folikulov aj rast vlasov.

 

4. Obmedzovanie tepelného poškodzovania vlasov

Nakulmované či vyžehlené vlasy sú síce krásne, ale časté používanie sušičov vlasov, žehličiek alebo guľom môžu vlasy poškodiť a spôsobiť ich oslabenie. Snažte sa preto používanie týchto tepelných stylingových nástrojov obmedziť. Pokiaľ už si budete chcieť vlasy vyžehliť či urobiť neodolateľné vlny, potom používajte tepelné ochranné spreje, ktoré ich ochránia pred vysokými teplotami.

 

Praktické tipy na regeneráciu vlasov

Pokiaľ sa snažíte regenerovať svoje vlasy a obnoviť ich zdravie, tu je niekoľko praktických tipov, ktoré vám môžu pomôcť:

 

- používajte iba šampóny a kondicionéry, ktoré sú vhodné pre vašu vlasovú pokožku aj typ vlasov

- vyhnite sa agresívnym produktom a prílišnému umývaniu vlasov, ktoré vlasovú pokožku vysušujú

- konzumujte dostatočné množstvo bielkovín, ktoré sú základom pre zdravé vlasy

- pite dostatok čistej vody, aby ste udržali hydratáciu nielen svojho tela, ale aj vlasov

- používajte mäkké a šetrné gumičky, aby ste minimalizovali poškodenie vlasov pri ich upravovaní

- pokiaľ je to možné, noste v lete klobúk alebo šiltovku, ktorá ochráni vlasy pred slnečným žiarením a vetrom

- pravidelne zastrihávajte končeky vlasov, aby ste odstránili rozstrapkané vlasy a udržali ich aj naďalej zdravé

- vyhnite sa stresu, pretože aj ten môže mať negatívny vplyv na zdravie vlasov

 

Tip: Stále tápete nad tým, ako sa starať o vaše vlasy v zimnom období? Nahliadnite do nášho článku, kde zistíte, ako vlasy v zime trpia a čo im musíte dopriať.

 

Aké regeneračné produkty používať?

Ani dokonalé dodržiavanie všetkých tipov pre zdravé a krásne vlasy vám nezaručia ich správnu regeneráciu. V tejto chvíli prichádzajú na rad regeneračné produkty. Pre melírované, farbené, rozstrapkané či vysušené vlasy sú určené regeneračné masky fungujúce na báze balzamu. Tie zaisťujú vlasom intenzívnu starostlivosť a napomáhajú k dokonalej regenerácii.

Vlasové aktivátory podobne ako výrobky s kofeínom podporujú obnovovanie vlasov, ich rast a zabraňujú nadmernému vypadávaniu. Zároveň im dodávajú chýbajúce vitamíny a minerály, slúžia na dosiahnutie optimálnej kvality vlasov a upokojujú vlasovú pokožku.

Prírodné šampóny obsahujú zase špeciálne zložky, ktoré posilňujú vlasy a zlepšujú ich štruktúru. Spolu s blahodarnými olejmi, rastlinnými extraktmi, vitamínmi a proteínmi spôsobujú podporu rastu a ich celkové zdravie.

Do najhlbších vlasových vrstiev prenikajú kondicionéry, ako náš VENIRA kondicionér s kolagénom, ktorý uhladzuje a opravuje poškodené časti. Zanecháva vlasy viditeľne pružné, lesklé a jemné.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu