Starostlivosť o vlasy v zime

Je zima vašim najobľúbenejším ročným obdobím? Uznávame, že prechádzať so zasneženou krajinou a korčuľovať na zamrznutom rybníku, má svoje čaro, ale verte, že chladné počasie si vyberá svoju daň na stave vašich vlasov, ktoré už netrpezlivo vyzerá jar. Ako zaistiť, že vlasy budú aj v období zimy žiarivé a silné? To, a oveľa viac, sa dozviete v dnešnom článku.

 

Ako konkrétne vlasy v zime trpia?

Vlasy sú v dôsledku pôsobenia chladu suché, drsné na dotyk a náchylné na lámanie aj štiepenie. Kučeravé vlasy sa ešte viac krepatia a tie rovné sú zase permanentne splihlé. Vlasom v zimných mesiacoch veľmi často chýba dostatočná hydratácia, čo spoznáte tým, že elektrizujú.

 

Ničomu nepomáhajú ani prechody zo zimy do tepla, pretože suchý vzduch vo vykúrenej miestnosti vlasy vysušuje, čím prichádza o svoj prirodzený lesk.

Ale pozor! Okrem samotných vlasov trpí za chladného počasia aj pokožka hlavy. Nízke teploty ju v kombinácii s chladným vetrom zbavujú potrebnej vlahy, a tak je veľmi vysušená. Okrem toho môže byť podráždená, čo sa prejavuje svrbením.

 

Tip: Pozrite sa na kompletný prehľad problémov, ktorým budete v zime čeliť so svojimi vlasmi.

 

Nasadenie čiapky sa zdá ako jednoduché riešenie, ale…

…rozhodne nie je tým najlepším. Na jednej strane je pravda, že pokrývka hlavy uchráni vlasy pred vonkajšími vplyvmi, ale na druhej strane je potrebné zvážiť, za akú to bude cenu. Čiapka neprospieva vlasovej pokožke, ktorá sa pod ňou zaparuje a potí, čo vytvára dokonalé podmienky pre zvýšenú tvorbu lupín a množenie kvasiniek.

Pokiaľ sa aj tak rozhodnete po čiapke siahnuť, nikdy ju nenoste dlhodobo a vždy myslite na jej pravidelné pranie.

 

4 kroky k zdravým vlasom

Poznáte na svojich vlasoch, že nie sú v dobrej kondícii, ale neviete, čo presne by ste mali urobiť pre zlepšenie ich stavu? Inšpirujte sa našimi konkrétnymi tipmi na starostlivosť o vlasy v zime.

 

1. Vlasová rutina

Správne poskladaná vlasová starostlivosť dodá vašej korune krásy silu vzdorovať klimatickým zmenám. Jej súčasťou musí byť bezpochyby šampón, kondicionér, maska a bezoplachová starostlivosť.

Základom vlasovej rutiny je prírodný šampón, ktorý šetrne umýva a čistí pokožku hlavy aj jednotlivé vlasové vlákna. Ďalej prichádza na rad kondicionér aplikovaný do dĺžok (pred nanesením vytlačte z vlasov prebytočnú vodu). Aspoň dvakrát týždenne použite masku na lesk, hydratáciu alebo výživu - konkrétny produkt si vyberte s ohľadom na to, čo vás u vlasov najviac trápi.

Do rutiny zaraďte aj vlasové sérum, ktoré upokojuje vlasovú pokožku a posilňuje vlasové cibuľky. Okrem toho dodáva pokožke hlavy precíznu hydratáciu a intenzívnu výživu. Pokiaľ hasíte už vzniknuté škody, tak odporúčame siahnuť po keratínovej vode poskytujúcej špičkovú starostlivosť lámavým, suchým a zničeným vlasom.

Vlasy vyfúkajte fénom nastaveným na strednú teplotu. Aj za predpokladu, že ich nechávate radi uschnúť samovoľne, vždy si vyfúkajte pokožku hlavy – pri tom aplikujte termoochranu. Či už sa rozhodnete nechať vlasy voľne uschnúť, alebo ich budete fénovať, za zimy nikdy nevychádzajte z domu s mokrými vlasmiTie sú v porovnaní so suchými vlasmi výrazne náchylnejšie na poškodenie.

Nezabúdajte na to, že kvalita vlasovej kozmetiky je rovnako dôležitá ako kvalita vody. Tá s obsahom chlóru môže podráždiť vlasovú pokožku - naopak po mäkkej vode budú vaše vlasy krajšie už na prvý pohľad a dotyk.

 

2. Pitný režim a zdravá životospráva

Je dokázané, že v zime tiahneme na konzumáciu väčšieho množstva tukov a jednoduchých cukrov ako v lete. Pokojne si doprajte, čo máte radi, ale všetko s mierou. Vaše stravovacie návyky sa totiž podpisujú nielen na vzhľade vlasov, ale aj kože.

Do svojho každodenného jedálnička zaraďte domácu kyslú kapustu a kefír. Ide o potraviny, ktoré vám pomôžu s budovaním zdravého črevného mikrobiomu, pretože sú bohaté na probiotiká. Zároveň si strážte, aby ste denne vypili odporúčané množstvo čistej neperlivej vody.

 

3. Vitamínová vzpruha

Krása vlasov vychádza zvnútra, a preto svoj jedálniček doplňte o kvalitné potravinové doplnky. Komplex vitamínov a stopových prvkov, ktoré vlasom prospievajú, nájdete vo VENIRA kapsulách pre vlasy, nechty a pleť. Ide o absolútny bestseller s obsahom 19 aktívnych látok.

Tápete nad tým, aké vitamíny vám chýbajú? Navštívte lekára, ktorý vám skontroluje hladinu vitamínov a odporučí, aké konkrétne zaradiť do svojho jedálnička.

 

4. Zvlhčovač vzduchu

Pobytu vo vykurovaných priestoroch sa zrejme nevyhnete. Suchý teplý vzduch vysušuje vlasy a dehydruje kožu. S vyrovnaním vlhkosti vzduchu vám pomôže zvlhčovač. Lacnejším variantom je pravidelné vetranie a umiestnenie nádoby s vodou v blízkosti kúrenia.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu