Hydrolyzovaný kolagén – kľúč k zdravej pleti, vlasom a nechtom

Kolagén je významnou bielkovinou tvoriacou takmer 30 % všetkých proteínov obsiahnutých v našom tele. Nachádza sa v kostiach, chrupavkách, väzoch, koži, šľachách, krvných cievach, vlasoch, nechtoch a zuboch.

Smutnou pravdou je, že s narastajúcim vekom kolagénu v organizme prirodzene ubúda, a tak je nutné telu pomôcť. Ale pozor! Ešte predtým, než vezmete regály s doplnkami stravy útokom, mali by ste vedieť, že nie každý z nich vám poskytne kolagén v tej najlepšej možnej forme. V dnešnom článku zistíte, prečo je práve hydrolyzovaný kolagén pre vaše telo tou najlepšou možnou voľbou.

 

V prírode bolo pomenovaných na 28 druhov kolagénu

Vzájomne sa líšia svojou štruktúrou, ale všetky do jedného majú spoločné označenie. O každom type hovoríme ako o natívnom kolagéne, teda kolagéne vo svojom prirodzenom stave.

Naše telo nedokáže natívny kolagén z dôvodu vysokej molekulovej hmotnosti naplno absorbovať, a preto je oveľa efektívnejšie užívať doplnky stravy s obsahom hydrolyzovaného kolagénu (= kolagénnych peptidov), ktorého užívanie je pre človeka úplne bezpečné. Čím sa líši od natívneho kolagénu?

 

Hydrolyzovaný kolagén je pre telo ľahko vstrebateľný

Hydrolyzovaný kolagén, získavaný enzymatickou hydrolýzou natívneho kolagénu, sa skladá z peptidov nízkej molekulovej hmotnosti. Tie sú vysoko stráviteľné, ľahko sa vstrebávajú do organizmu a ďalej distribuujú po tele.

Kolagénne peptidy slúžia v organizme ako zdroj aminokyselín na vytvorenie nového kolagénu a zároveň priamo stimulujú bunky spojivových tkanív k produkcii vlastného kolagénu. Vďaka tomu je používanie potravinového doplnku s obsahom hydrolyzovaného kolagénu prospešné pre pohybový aparát.

 

Ako sa užívanie hydrolyzovaného kolagénu prejaví na pokožke?

Po požití sa hydrolyzovaný kolagén rozloží v tenkom čreve na malé kolagénne peptidy a aminokyseliny. V tejto forme sa vstrebáva do krvného obehu odkiaľ je distribuovaný do dermis, kde sa podieľa na jej obnove. Zároveň sa zúčastňuje stimulácia nového kolagénu, elastínu a kyseliny hyalurónovej.

Okrem toho platí, že kolagén:

- podporuje imunitný systém

- znižuje vysoký cholesterol

- predchádza ochoreniu srdca

- podporuje zdravé zažívanie

- prispieva k udržaniu mladistvého vzhľadu pleti

- posilňuje lámajúce sa nechty

- prispieva k regenerácii organizmu po fyzickej záťaži

- hydratuje a vyživuje vlasovú pokožku aj vlasy

- prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom

 

TipPrečítajte si o výsledkoch štúdií, ktoré boli v súvislosti s benefitmi kolagénu na ľudské zdravie vykonané.

 

So zaradením kolagénových doplnkov neotáľajte

Ako bolo povedané už v úvode, ľudské telo si dokáže kolagén tvoriť v dostatočnom množstve samo. To však platí zhruba do 25. roku života, kedy začína jeho tvorba zásadným spôsobom klesať a spoločne s tým sa znižuje aj jeho kvalita – preto nás začínajú bolieť kĺby, koža stráca svoju pevnosť a vypadávajú nám vlasy.

Kvalitný hydrolyzovaný kolagén predstavuje efektívny spôsob, ako telu doplniť jeho prirodzený kolagén, a tým si udržiavať nielen zdravé kĺby a kosti, ale aj optimálne hydratovanú a pružnú pokožku, pevné vlasy a silné nechty.

 

Pri výbere doplnku stravy si overte, že obsahuje vitamín C

Vitamín C, známy tiež ako kyselina askorbová, je vo vode rozpustná organická zlúčenina nevyhnutná pri tvorbe kolagénu.

Vitamín C prispieva k normálnej tvorbe kolagénu pre optimálnu funkciu:

- krvných ciev

- kostí

- chrupaviek

- ďasien

- koža

- a zubov

 

Stavte na doplnky stravy značky VENIRA

Naše kolagénové doplnky stravy obsahujú bioaktívny hydrolyzovaný kolagén, vitamín C a ďalšie účinné látky prispievajúce k udržaniu optimálneho stavu pleti, vlasov a nechtov.

K absolútnym bestsellerom patrí prémiový kolagénový drink s obsahom 8 000 mg 100% bioaktívneho hydrolyzovaného kolagénu v každej dennej dávke. K dostaniu je tiež mix kolagénových drinkov v troch príchutiach v jednom balení pričom jednotlivé dávky už sú rozdelené do samostatných vrecúšok, aby ste si svoj každodenný elixír mladosti mohli vychutnať nech ste, kde ste.

Pozor! V našej ponuke nájdete aj instantný kolagénový nápoj pre tehotné a dojčiace mamičky, ktorého zloženie sme prispôsobili potrebám žien, ktoré si prechádzajú týmto citlivým obdobím.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu