Ako urýchliť rast vlasov?

Vlasy vám nevypadávajú, majú dostatočnú hustotu, s ktorou ste spokojní, ale o ich raste sa to bohužiaľ povedať nedá? S pomaly rastúcimi vlasmi sa rozhodne nemusíte navždy zmieriť! Prinášame vám konkrétne tipy na najrôznejšie triky a samozrejme aj na prírodné produkty pre zaručený rast vlasov.

 

Ako rýchlo rastú vlasy?

Avšak každý z nás bude čakať inak dlhú dobu. Podľa výskumu The Trichological Society povyrastie každý vlas o 0,5 až 1,7 cm mesačne. Ročne potom hovoríme až o 15 cm. Avšak v praxi je potrebné vziať do úvahy aj faktory, ktoré celkovú dĺžku ovplyvňujú. Medzi tie patrí napr. genetická výbava, vek, momentálny zdravotný stav, psychické rozpoloženie av neposlednom rade aj hormonálne zmeny.

Máte pocit, že práve vaše vlasy rastú doslova šnečím tempom? Nezúfajte! Existuje celý rad spôsobov, ako podporiť silu vlasov a tým pozitívne pôsobiť na ich dĺžku. Samozrejme nehovoríme o zmene, ktorá by nastala cez noc. Reč je o dlhodobom procese, ktorý bude vyžadovať vašu trpezlivosť a vytrvalosť. Poďme si rovno predstaviť prvé tipy, ktoré vás dovedú k vytúženej hrive.

 

Správny výber kozmetiky pre rast vlasov

Starostlivosť o vlasy začína vždy výberom vhodnej prírodnej vlasovej kozmetiky a jej správnou aplikáciou. Ako ale vybrať tie správne produkty? Zamerajte sa predovšetkým na šampóny a kondicionéry so zložením účinných látok v podobe biotínu, keratínu, kolagénu a minerálov podporujúcich rast vlasov.

Nie všetky kozmetické produkty sa hodia pre všetky typy vlasov. Zistite si teda vopred, či ste majiteľkou vlasov kučeravých, vlnitých, suchých alebo poškodených. Suché kadere si zaslúžia poriadnu dávku hydratácie, naopak u poškodených sa najskôr zamerajte na ich obnovu.

Ak túžite po dlhých a zdravých vlasoch, siahnite po šampóne na podporu rastu vlasov. Ten je zložený z viacerých prírodných látok, ktoré šetrne čistia pokožku hlavy a zároveň stimulujú vlasové cibuľky, čím podporujú rast vlasov. Aby ste dosiahli maximálnu vlasovú starostlivosť, pridajte do svojej každodennej rutiny aj VENIRA vlasové sérum hair booster napomáhajúce k dosiahnutiu optimálnej dĺžky vlasov aj posilneniu folikulov už od korienkov.

Tip: Ako dosiahnuť krásne, dlhé, plné a silné vlasy pomocou ich regenerovania sa dočítate v našom článku.

 

Dlhé a zdravé vlasy vďaka masážam

Milujete masáže celého tela a radi by ste rovnaký pôžitok dopriali svojej vlasovej pokožke? Spojte príjemné s užitočným! S pomocou stimulujúcej masážnej kefy zlepšíte krvný obeh, podporíte výživu vlasových folikulov, odstránite napätie a uvoľníte stres. Nie náhodou sa teda hovorí, že pokiaľ chcete mať zdravé vlasy, musíte sa v prvom rade zamerať na pokožku hlavy.

Postupný rast nových baby vláskov, ale aj zlepšovanie celkovej kvality vašich kaderí pocítite aj s VENIRA derma rollerom, teda mikroihličkovým aplikátorom! Príjemnú a zároveň účinnú masáž s valčekom si doprajte dvakrát týždenne. Spojiť ju môžete s aplikáciou šampónu alebo vlasového oleja, ktorý pokožku hlavy krásne prevonia a stimuluje.

 

Správne používanie derma rollera

Pred použitím ho nezabudnite dôkladne umyť teplou vodou a vydezinfikovať.

Používajte ho iba na suchú a čistú pokožku hlavy.

Na valček nevyvíjajte príliš veľký tlak.

Po koži prechádzajte iba jedným smerom, a to síce v smere rastu vlasov.

Nakoniec naneste na pokožku sérum na podporu rastu vlasov.

 

Ako podporiť rast vlasov skrz úpravu jedálnička

Pokiaľ to s podporou rastu svojich vlasov myslíte naozaj vážne, len obyčajná zmena vlasovej kozmetiky stačiť rozhodne nebude. Starostlivosť o vlasy začína vo vnútri, a preto vám radíme, aby ste sa k svojim vytúženým vlasom tzv. prejedli. Na tejto ceste vám pomôže jedálniček bohatý na:

- ovocie, ako sú jablká, marhule, citrusy a hrozno

- zeleninu, v podobe brokolice, tekvice, špenátu či rukoly

- ryby, teda losos, tuniak, makrela a sardinky

- orechy a semienka, ako sú tie slnečnicové či vlašské orechy

 

Naopak si dajte pozor na prílišnú konzumáciu nezdravých vyprážaných potravín a tých s obsahom bieleho cukru.

 

Za rýchlo rastúcimi vlasmi stoja aj doplnky stravy

Vyvážený jedálniček ide ruka v ruke s dlhodobým užívaním doplnkov stravy určených na podporu rastu vlasov. Týmto spôsobom môžete do svojho tela doplniť vitamíny, ktorých v každodennej strave neprijímate dostatok. Vlasom robia dobre vitamíny skupiny B (biotín, B1, B2, B5 a B6), ktorých optimálne množstvo prijmete pomocou b-komplexu. Ďalej tiež zinok, železo, kremík a aminokyseliny L-metionín a L-cysteín.

S potrebným rastom vlasov, ale aj s ich nadmerným vypadávaním vám pomôžu VENIRA kapsule pre vlasy, nechty a pleť s neuveriteľnými 19 účinnými látkami v každej kapsuli. Vďaka ich komplexnému a dokonale vyváženému zloženiu rieši celý rad príčin pomalého rastu vlasov.

Pokiaľ chcete dopriať to najlepšie nielen svojim vlasom, ale aj svojmu maškrtnému jazýčku, sú tu lahodní jahodový gumové medvedíky pre vlasy, nechty a pleť, ktorí pri pravidelnom užívaní zlepšia aj celkovú kvalitu kaderí.

 

Kto si počká, ten sa dočká

Je zrejmé, že celý rad faktorov ovplyvňujúcich rýchlosť rastu vlasov je mimo vašej každodennej kontroly - nie však všetky. Veríme, že vďaka svojej trpezlivosti a nasledovaniu našich tipov budete už čoskoro vlastniť obdivuhodný hár, za ktorým sa bude každý otáčať, tak vytrvajte! Alebo kto si počká, ten sa dočká...

Tip: Dovtedy sa medzitým inšpirujte našimi tipmi na trendy účesy z krátkych vlasov.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 
Späť do obchodu