Účesy z krátkych vlasov

Preč sú doby, kedy dlhé vlasy nosili len ženy a krátky zostrih bolo možné vidieť len na mužskej hlave. Dnes si muži sťahujú vlasy do copu a ženám zase krátky strih pridáva na sex-appeale. Krátke vlasy ovládli prehliadkové móla a celebritám prinášajú slávu na červenom koberci aj mimo neho. Tiež máte v pláne ísť nakrátko? Zoberte odvahu a vyrazte do kaderníctva! Koniec koncov, nemusíte ísť hneď na ježka, aj štýlovo upravené polodlhé vlasy vyzerajú šik!

 

Účesy: Krátke vlasy sú šik!

Pokiaľ vám v premene na krátkovlásku bráni obava, že nový účes bude pôsobiť jednotvárne, radi vás vyvedieme z omylu. Účesy z krátkych vlasov patria k často vyhľadávaným spojeniam v internetových prehliadačoch, kde veľmi rýchlo zistíte, koľkými spôsobmi je možné vlasy upraviť.

Než sa vašich kaderí zmocnia ostré nožnice kaderníka, vytvorte si predstavu o budúcom krátkom zostrihu a tú potom konzultujte s odborníkom. Krátke vlasy totiž nepristanú každému, navyše rozhoduje aj tvar tváre a krku, štruktúra vlasu a ich hustota.

Na druhú stranu, keď sa v účese nebudete cítiť dobre, za pár mesiacov vám vlasy zase dorastú. Prirodzený rast potom môžete podporiť s pomocou VENIRA kapsúl pre vlasy, nechty a pleť, ktoré vlasy vyživujú, dodávajú im potrebný lesk a udržujú ich optimálne hydratované.

 

Ktorý krátky strih si vybrať?

Už dlhší čas túžite po zmene svojej vizáže? Poďte sa spolu s nami pozrieť na rôzne druhy účesov z krátkych vlasov, z ktorých si zaručene vyberiete!

 

1. Pixie stokrát inak

Vlajkovou loďou účesov z krátkych vlasov je PIXIE. Vlasy na krku a po stranách sú veľmi krátke (2 až 3 cm), v hornej časti hlavy naopak dlhšie. Výhodou je, že predĺžené pramene v prednej časti umožňujú niekoľko variácií účesov – možno ich uhladiť dozadu, nosiť sčesané na bok, do čela alebo nedbalo rozstrapatené.

Váš finálny look môže byť v závislosti od vybraného stylingu ležérny, elegantný alebo romantický. Odvážnejšie ženy si vlasy po bokoch môžu takmer vyholiť a vytvoriť tým extravagantnejšiu variáciu pixie strihu.

Pixie je vhodný pre husté, jemné aj kučeravé vlasy a šikovný kaderník dokáže strih prispôsobiť nielen štruktúre vlasov, ale aj tvaru tváre.

Tip: Ak sa po nejakej dobe rozhodnete, že sa chcete vrátiť k dlhšiemu zostrihu, inšpirujte sa naším článkom s tipmi, ako urýchliť rast vlasov.

 

2. Chcete nosiť bôb?

V súvislosti s krátkymi a polodlhými vlasmi nemožno zabudnúť štýl účesu, ktorým je BOB. Že ste o tomto zostrihu nikdy nepočuli? V skutočnosti sa jedná iba o iný názov pre mikádo. V základnej podobe vlasy končia v úrovni brady. Existuje ale aj kratšia verzia (Garcon) zakončená pri ušných lalôčikoch a dlhší variant (long bob), kedy vlasy siahajú až pod bradu. Bob je buď s pätkou, alebo častejšie ofinou, často asymetricky strihanou.

Hľadáte nadčasový účes pre krátke vlasy? Mikádo pre vás bude tou správnou voľbou. Navyše je vhodné pre ženu s akoukoľvek štruktúrou vlasov aj tvarom tváre. Klasické mikádo, strih ala Kleopatra aj zvlnené polodlhé vlasy s pätkou na stranu, tak, a ešte mnohokrát inak, môže bôb vyzerať.

Či už si vyberiete ktorýkoľvek z účesov, vaše vlasy budú vždy potrebovať poriadnu starostlivosť, ktorú im môžete poskytnúť s VENIRA prírodnou vlasovou kozmetikou.

 

3. Sebavedomým pristane undercut!

Pokiaľ máte oválne tváre, husté vlasy a jemné rysy, potom ste ideálnou adeptkou na UNDERCUT! Vlasy na vrchole hlavy sú dlhšie ako tie naspodku a opäť sa dajú upraviť podľa potreby. Typický undercut štýl je vlastný napríklad Rihanne či Miley Cyrus.

Elegantnú podobu docielite prehodením vlasov na stranu. Naopak sčesaním dlhších prameňov smerom dozadu, dosiahnete punkový vzhľad. Undercut strih vlasov pristane sebavedomým ženám. Celkový look skvele doplní perfektne zvolená farba a módne doplnky v podobe štýlových okuliarov.

 

4. Ležérne aj elegantne s kaskádou

Krátke aj dlhšie vlasy je možné zostrihať do KASKÁDY. Dovoliť si ju môžu aj ženy s jemnými vlasmi. V závislosti na kontúrach tváre sa zvolí optimálna dĺžka vlasov, ktoré sú potom kaskádovito zostrihané. Od zadnej časti hlavy smerom k tvári sa vlasy skracujú.

Existujú desiatky možností, ako si s týmto strihom každý deň vytvoriť originálny účes. Môžeme použiť žehličku, difuzér alebo kulmu. Podľa nálady a situácie ľahko vytvoríte elegantný, nedbalý, či sexy vzhľad, ktorý opäť vynikne s dobre vybraným odtieňom.

Po umytí vlasov môžete použiť aj VENIRA turban na vlasy s úžasne jemného materiálu pre perfektné vysušenie vašich kaderí.

 

5. Pre odvážnych je tu buzz cut

Absolútne najodvážnejším zostrihom pre krátke vlasy je BUZZ CUT, čiže vlasy maximálne 20 milimetrov dlhé. Radikálnu zmenu tohto razenia si môžu dovoliť ženy s jemnými rysmi, dlhým štíhlym krkom a dokonale súmerným tvarom lebky. Naopak nevhodný je buzz cut pre dievčatá s okrúhlou alebo štvorcovou tvárou.

Oválne tváre sú naopak ideálne. Čo sa týka stylingu, tentoraz sa v kúpeľni naozaj nezdržíte. Vždy budete ihneď upravené. Tento účes je síce nekomplikovaný, ale vyžaduje pravidelný zásah kaderníka, ktorý vždy vlasy skráti na požadovanú dĺžku.

Postarajte sa o svoje kadere len s prírodnými a kvalitnými produktmi! VENIRA keratínová voda prospieva celkovej vitalite vlasov a napravuje poškodený povrch vlasov.

 

A čo vám pristane?

Suma sumárum platí, že dámam s guľatou tvárou pristane účes s objemom na vrchole hlavy a dlhšími prameňmi v prednej časti (bob, kara, pixie). Výrazne im môže pomôcť asymetria, ktorá odbúra prípadné nedostatky.

Výskať si môžu aj majiteľky oválnych tvárí. Padnú im totiž takmer všetky verzie krátkych účesov. Jemné rysy najlepšie vyniknú v precízne zostrihanom chlapčenskom účese, ktorý orámuje tvár. Vysoké čelo opticky zamaskuje dlhá ofina, naopak kontraproduktívne bude pre ženy s nesúmerným a dlhým nosom.

A aké sú vhodné účesy z krátkych vlasov pre staršie ženy? V tomto prípade je vek naozaj len číslo a vy s radosťou môžete vynosiť ktorýkoľvek zo spomínaných krátkych strihov. Záleží opäť len na tom, aký máte tvar tváre a štruktúru vlasov. Z hľadiska farieb rozhodne vedú prirodzené odtiene.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu