Recept na domáce SPA

Máte za sebou náročný deň? Všetkého nechajte a vychutnajte si svoju chvíľku sladkého (a zaslúženého) ničnerobenia. S našimi tipmi na večer plný relaxácie ako v SPA si užijete každú minútu skutočne na maximum.

 

3 dobré dôvody, prečo si na seba urobiť čas

1. Získate odstup od všetkého, čo práve riešite vo svojom živote.

2. Prebudíte svoju kreativitu, pretože môžete nechať voľne plynúť svoje myšlienky a preberať sa nimi.

3. Načerpáte energiu potrebnú na vybavenie dôležitých pracovných a osobných záležitostí.

 

Ako na domáce spa?

Zo všetkého najskôr si vypnite telefón a pootočte kľúčom v zámku, aby ste mali celú kúpeľňu len pre seba.

 

SPA pre vaše telo

Cesta ku krásnej pokožke vedie cez relaxačný kúpeľ. Najprv ale začnite hĺbkovou očistou s pomocou telového peelingu, ktorý vašu pokožku zbaví odumretých kožných buniek, krásne ju prekrví a pripraví na absorpciu účinných látok, ktoré bude obsahovať váš kúpeľ.

Potom sa dôkladne osprchujte, vaňu opláchnite a napustite si vodu s teplotou okolo 38 °C. Do napustenej vane vhoďte šumivú bombu do kúpeľa. Na efekt môžete priliať aj trochu mlieka.

K harmonizácii tela a mysle prispievajú aj bylinné kúpele. V prípade únavy siahnite po harmančeku. Na psychickú nepohodu pomáha levanduľa a s osviežením mysle a zmiernením bolestí vám zase pomôže žihľava.

Na okraj vane si pripravte sprchový olej, nech máte v priebehu kúpeľa všetko dôležité po ruke. Na dosah majte aj mäkké uteráky so županom a ak nechcete byť sami len so svojimi myšlienkami, pripravte si aj odpočinkovú knihu alebo si pustite relaxačnú hudbu.

Pokiaľ si neplánujete čítať, svetlá v kúpeľni nechajte pokojne zhasnuté a len zapáľte pár sviečok, ktoré krásne dotvoria celú atmosféru.

Naložte sa do vane a aspoň 30 minút relaxujte. Po tejto dobe bude vaša pokožka krásne vláčna a dokonale pripravená na rozmaznávanie masážnym olejom, ktorý nezanecháva mastný film a má úžasný regeneračný, hydratačný a anti-aging účinok.

Tip: Masážny olej môžete využiť aj v iných dňoch na účely klasickej, športovej alebo regeneračnej masáže. V tomto prípade sa vám budú hodiť ďalšie dve ruky, preto odporúčame prizvať partnera/partnerku a urobiť si masáž navzájom.

 

SPA pre vaše vlasy

Čas strávený vo vani je ideálny na aplikáciu masky na vlasy. Vlasy najskôr od korienkov ku končekom prepláchnite pod prúdom vlažnej vody. Zodpovedajúce množstvo šampónu naneste rovnomerne na vlasovú pokožku a vmasírujte ho pomocou stimulujúcej masážnej kefy. S jeho pomocou odstránite prebytočný kožný maz aj odumreté kožné bunky a prispejete k efektívnejšiemu vstrebávaniu účinných látok z vlasovej kozmetiky.

Až skončíte s masážou, vlasy dôkladne prepláchnite pod prúdom vlažnej vody a naneste na ne masku na vlasy - ako vybrať tú najlepšiu práve pre vás vám radíme v tomto článku.

Masku nechajte pôsobiť po odporúčanú dobu a ďalej pokračujte aplikáciou kondicionéra. Ako to urobiť správne vám radíme v článku, ako často si umývať vlasy.

 

SPA pre vašu pleť

Teraz prichádza čas na pleť. Začnite tým, že ju dôkladne odlíčite a vyčistíte – mrknite na naše tipy na konkrétne čistiace a odličovacie produkty.

Rovnako ako pri tele pokračujte peelingom, ktorý vašu pokožku podporí v prirodzenom procese regenerácie. Na výber máte mechanický a chemický peeling.

Mechanické peelingy alebo scruby obsahujú abrazívne čiastočky, ktoré v podstate obrusujú povrch pokožky, a tým ju zbavujú odumretých kožných buniek a nečistôt. Tým pádom sami ovplyvníte, či bude vaša pokožka ošetrená rovnomerne. Naopak chemické peelingy fungujú na báze kyselín, ktoré buď rozpúšťajú väzby medzi kožnými bunkami (AHA), alebo rozpúšťajú mastnotu a nečistoty usadené vo vnútri pórov (BHA).

Až dokončíte túto očistnú časť, naneste na pleť obľúbený kozmetický olej a začnite s masážou pomocou kameňa gua sha. Je vyrobený z ruženínu, ktorý prispieva k zvýšeniu jemných vibrácií a je považovaný za minerál lásky, krásy a harmónie nielen vo vzťahoch.

Pokiaľ kameň umiestnite na pár desiatok minút pred použitím do chladničky, bude pre vás skvelým osviežením a pomôže vám so zmiernením opuchov. Prečítajte si náš konkrétny návod na masáž tváre s pomocou gua sha a ďalších masážnych pomôcok.

Po masáži si už len opláchnite pleť vlažnou vodou a naneste na ňu obľúbené pleťové sérum a pleťový krém. Obsiahnuté účinné látky sa ľahko penetrujú do pokožky vďaka zlepšenej cirkulácii krvi.

 

SPA pre vašu dušu a myseľ

Potom, čo absolvujete celý vyššie popísaný relaxačný rituál, zabaľte sa do mäkkého županu a pokračujte v relaxácii v kresle alebo na pohovke. Určite nie je vhodné naskočiť hneď do pracovného procesu alebo plnenie domácich prác.

Aby ste zapojili všetky svoje zmysly, pripravte si bylinkový čaj alebo náš 100% prírodný doplnok stravy VENIRA relax komplex, ktorý napomáha k upokojeniu organizmu a zníženiu miery únavy a vyčerpania. Ďalej pôsobí proti nadmernému stresu a podporuje normálnu činnosť nervovej sústavy. Vzhľadom na to, že uľahčuje zaspávanie, pripravte si ho zhruba jednu hodinu pred spaním. Dovtedy môžete pokračovať v čítaní a počúvaní relaxačnej hudby.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu