Ako vybrať najlepšiu masku na vlasy?

Masky na vlasy sú pre naše vlasy ako elixír. Prenikajú do hlbších vrstiev, a tak si poradia aj s poškodením spôsobeným chemickým ošetrením, slnečným žiarením, zmenami teplôt alebo napríklad mechanickým vysúšaním. Ako vybrať tú najlepšiu masku s ohľadom na typ a štruktúru svojich vlasov sa dozviete v dnešnom článku.

 

Prečo šampón s kondicionérom nestačí?

Oba produkty sú nevyhnutnou súčasťou vlasovej starostlivosti. Šampón zbavuje pokožku hlavy mastnoty a čistí jednotlivé vlasové vlákna. Kondicionér uzatvára povrch vlasov, dodáva im živiny, ktoré v nich uzamyká a vlasy vyhladzuje. Zároveň uľahčuje následné rozčesávanie vlasov a ich styling. Avšak ani jeden z týchto produktov nemá také regeneračné schopnosti ako práve maska na vlasy.

 

Benefity pravidelného používania vlasových masiek

Pri pravidelnom používaní masky budú vaše vlasy:

- lesklé, hebké a uhladené

- dokonale pružné

- optimálne hydratované

- menej lámavé a rozstrapkané

- odolnejšie voči znečisteniu a poškodeniu

- ľahko rozčesateľné

Stručne povedané, vaše vlasy budú zdravšie na pohľad aj na dotyk. Zároveň budete mať istotu, že im doprajete skutočne komplexnú starostlivosť. 

 

Typy masiek na vlasy

Na trhu nájdete masky určené prakticky pre každý typ vlasov (normálne, mastné, suché, kučeravé, krepaté, farbené) a problematiku, ktorá sa u vlasov obvykle rieši (oslabenie, dehydratácia, lámavosť, štiepenie, hrubosť, splihlosť, chýbajúci lesk).

 

Jednoduchý návod, podľa ktorého si každý z vás zvládne vybrať najlepšiu masku pre svoje vlasy

Zloženie

Postrážte si, aby mala vybraná maska prírodné zloženie. Silikóny, parabény, sulfáty a ďalšie syntetické látky, ktoré sú bežnou súčasťou konvenčnej kozmetiky, by mohli vašim vlasom v dlhodobom meradle skôr uškodiť. O tom, prečo je prírodná vlasová kozmetika bez sulfátov, silikónov a parabénov lepšou voľbou, sme sa rozpísali v samostatnom článku.

V zložení vlasovej kozmetiky pátrajte predovšetkým po:

- vitamínoch (A, B, C, E, H)

- mineráloch (zinok, vápnik, železo, kremík, meď, mangán)

- aminokyselinách (L-cysteín, L-metionín)

- kolagénu

- kyseline hyalurónovej a ďalších aktívnych látkach

 

Špecifiká

Pri kúpe vlasovej starostlivosti každý prirodzene vyberá podľa typu svojich vlasov, ale veľmi často pri tom zabúda zohľadniť stav svojej vlasovej pokožky. Pokiaľ nie je činnosť mazových žliaz optimálna, môže byť vaša vlasová pokožka buď príliš mastná alebo suchá. Tento problém by sa mal opäť premietnuť do výberu vlasovej masky.

Tip: Ak si nie ste istí aktuálnou kondíciou svojej vlasovej pokožky, neváhajte navštíviť trichológa.

 

Účel

V zásade ide o to, že si nekupuje masku ako skôr riešenie špecifického problému. Na príklade nižšie vám uvedieme pár situácií, aby ste zvládli lepšie vyhodnotiť, akú masku konkrétne vy a práve teraz potrebujete.

Absolvovali ste v poslednom čase farbenie u kaderníka, ktoré dalo vašim vlasom poriadne zabrať? Potrebujete regeneračnú masku.

Vrátili ste sa z dovolenky, ktorá bola plná slnenia a kúpania v mori? Stavte na hydratačnú masku.

Máte vlnité nefarbené vlasy, ktoré sa krepatia? Siahnite po vyživujúcej maske.

V poslednej dobe ste starostlivosť o svoje vlasy zanedbávali, a tak sú vysušené, bez lesku, skrátka bez života? Doprajte im reštart s maskou pre lesk a hebkosť.

 

Ako a kedy masku na vlasy používať?

Maska sa aplikuje vždy až na šampónom umyté vlasy, z ktorých vyžmýkajte prebytočnú vodu. Masku si naneste najskôr do dlaní a potom ju rovnomerne aplikujte do dĺžok vlasov. Aby sa produkt dostal naozaj všade, prečešte si vlasy pomocou prstov alebo hrebeňom, ktorý má medzi jednotlivými zubami širšie medzery. Po uplynutí doby pôsobenia masku dôkladne opláchnite vlažnou vodou. Z vlasov opäť vytlačte prebytočnú vodu a celú rutinu zakončite aplikáciou kondicionéra a jeho dôkladným opláchnutím.

Frekvencia použitia aj doba pôsobenia masky na vlasoch sa odvíja od odporúčania výrobcu. Informácie hľadajte priamo na fľaštičke daného produktu. Všeobecne platí, že sa masky nepoužívajú pri každom umývaní vlasov, aby ich zbytočne nezaťažovali

 

Kvalitná maska dokáže s vašimi vlasmi hotové zázraky, ale…

…nesmiete zanedbávať zvyšné kroky vlasovej rutiny. Všetko, čo potrebujete na svoju každodennú starostlivosť o vlasy, nájdete u nás. Stavte na českú kvalitu a prírodnú silu jednotlivých šampónov a kondicionérov značky VENIRA. Okrem tohto absolútneho základu odporúčame aj vlasové sérum a keratínovú vodu.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu