Kolagén na vlasy? Naozaj im pomáha, alebo len vyhadzujete peniaze?

Zhruba po 25. roku života začína produkcia kolagénu v tele zásadným spôsobom klesať a spoločne s tým sa znižuje aj jeho kvalita. Nedostatok kolagénu sa potom môže prejavovať bolesťami kĺbov, stratou pružnosti kože, ale aj vypadávaním vlasov. Práve na vplyv kolagénu na vlasy sa zameriame v dnešnom článku. Aké sú jeho účinky na vlasy a akým spôsobom kolagén dopĺňať?

 

Účinky kolagénu na vlasy

1. Kolagén podporuje zdravie vlasovej pokožky

Kolagén podporuje správnu funkciu mazových žliaz v dermis. Tie tak produkujú optimálne množstvo mazu, ktorý na povrchu kože vytvára tukový ochranný film. Prítomnosť kolagénu vo vlasovej pokožke je ďalej nevyhnutná na udržanie jej optimálnej hydratácie.

 

2. Kolagén pôsobí preventívne proti nadmernému vypadávaniu vlasov

Kolagén prispieva k pružnosti a pevnosti pokožky a podporuje obnovu dermis, teda strednej vrstvy kože, v ktorej sú ukotvené vlasové korienky.

Pokiaľ nie je pokožka hlavy v dobrej kondícii, vlasové korienky v nej nie sú dostatočne ukotvené, čo môže viesť k nadmernému vypadávaniu vlasov. Prítomnosť kolagénu je teda úplne zásadná z pohľadu prevencie/obmedzenia vypadávania vlasov.

Trápi vás nadmerné vypadávanie vlasov? Máme pre vás 6 konkrétnych tipov, ako zastaviť vypadávanie vlasov a obnoviť ich rast.

 

3. Kolagén posilňuje vlasy a podporuje ich prirodzený rast

Kolagén obsahuje celkom tri neesenciálne aminokyseliny (prolín, glycín, hydroxyprolín), ktoré sú nevyhnutné pre rast keratínu ako primárnej zložky vlasov.

Konzumáciou potravín s obsahom kolagénu a pravidelným užívaním kolagénových doplnkov stravy teda poskytujete svojmu telu nástroje potrebné na budovanie pevných, lesklých a hustých vlasov – kolagén im pridáva na objeme tým, že zväčšuje priemer jednotlivých vlasov.

 

4. Kolagén zabraňuje poškodeniu vlasov

Vzhľadom na to, že kolagén zaisťuje vlasom dokonalú ochranu pred negatívnymi vplyvmi vonkajšieho prostredia (smogom, dymom, slnečným žiarením a pod.), vlasy si udržujú svoj zdravý vzhľad, sú krásne lesklé a hladké. Kolagén tiež podporuje vlasy v prirodzenej regenerácii a predchádza ich lámaniu a štiepeniu.

 

5. Kolagén podporuje produkciu vlastného kolagénu

Doplňovaním kolagénu môžete zmierniť rozklad svojho vlastného kolagénu a zároveň podporiť vlastnú produkciu kolagénu ako aj elastínu a kyseliny hyalurónovej.

 

Najvstrebateľnejší kolagén? Rozhodne ten hydrolyzovaný!

Vo VENIRA kolagénoch, kolagénových drinkoch a vlasovej kozmetike nájdete hydrolyzovaný kolagén (= kolagénne peptidy; hydrolyzovanú kolagénnu bielkovinu), ktorý sa skladá z peptidov nízkej molekulovej hmotnosti. Tie sú vysoko stráviteľné, ľahko sa vstrebávajú do organizmu a ďalej distribuujú po tele.

Vysoká vstrebateľnosť sa rovná vysokej účinnosti, čo je presne to, čo od kolagénu očakávate.

 

Doplnky stravy s kolagénom

Súčasťou všetkých našich kolagénov a kolagénových nápojov je bravčový kolagén, teda kolagén I. a III. typu pochádzajúce z hovädzích koží zdravých zvierat chovaných v Európskej únii. Tá bola prezretá úradným veterinárnym lekárom a uznaná za vhodných na ľudskú spotrebu.

K najsilnejším kolagénovým drinkom na trhu patrí VENIRA premium kolagénový drink, ktorý obsahuje 8 000 mg bioaktívneho hydrolyzovaného kolagénu v každej dennej dávke a ďalších 10 účinných látok, ktoré spoločne prispievajú k udržaniu normálneho stavu nechtov, vlasov a kože.

Náš kolagénový drink je obohatený o kyselinu hyalurónovú, ktorá na seba viaže veľké množstvo vody, a tým sa podieľa na udržiavaní optimálnej hydratácie pokožky. Obsahuje aj vitamín C, ktorý je nevyhnutný pri tvorbe kolagénu. Vitamín C prispieva k normálnej tvorbe kolagénu pre optimálnu funkciu krvných ciev, kostí, chrupaviek, ďasien, kože a zubov. Antioxidačné pôsobenie zaisťuje aj zinok, selén a riboflavín (vitamín B2).

K dostaniu je tiež mix kolagénových drinkov v troch príchutiach v jednom balení pričom jednotlivé dávky už sú rozdelené do samostatných vrecúšok, aby ste si svoj každodenný elixír mladosti mohli vychutnať nech ste, kde ste.

Alternatívne môžete siahnuť po VENIRA kolagéne vo forme srdiečok s dokonalou malinovou chuťou, ktorú si zamilujete na prvé ochutnanie.

Kolagénové srdiečka odporúčame každému, kto:

- chce sústavne pracovať na zlepšení celkového stavu svojich vlasov, nechtov a pokožky

- hľadá účinné riešenie pre svoje lámavé nechty, slabé a vypadávajúce vlasy a drobné nedokonalosti pleti

- uprednostňuje kolagén v hydrolyzovanej podobe, teda ľahko rozpustné vo vode a rýchlo vstrebateľné do organizmu

- chce užívať kolagén dlhodobo a bez nutnosti prerušenia

- je na diéte, a preto vyžaduje zloženie bez cukru

 

Vlasová kozmetika s kolagénom

Účinok vyššie spomínaných doplnkov stravy môžete podporiť používaním vlasovej starostlivosti s kolagénom a obsahom ďalších aktívnych látok.

Aktuálne v našej ponuke nájdete prírodný šampón s kolagénom na podporu rastu vlasov, ktorý ďalej obsahuje aktívnu látku HotFlux, podporujúcu mikrocirkuláciu krvi vo vlasových folikuloch, a Emolid CC, ktorá posilňuje vlasy od korienkov ku končekom a vyhladzuje ich povrch.

Emolid CC je tiež súčasťou kondicionéra s kolagénom, ktorý vlasom zaisťuje okamžitú výživu a intenzívnu regeneráciu. Ďalej je veľmi účinný proti známkam poškodenia ako je lámanie, štiepenie či krepovatenie.

Kľúčovou zložkou oboch vyššie spomínaných produktov vlasovej starostlivosti je rozpustný natívny rybí kolagén, ktorý sa získava hlavne z rybích koží a šupín. Obsahuje predovšetkým kolagén typu I. Rôznymi štúdiami sa zistilo, že práve rybí kolagén má najvyššiu biologickú dostupnosť.

 

Kolagén neprospieva len vlasom, ale aj nechtom, pokožke a kĺbom

Kolagén:

- prispieva k udržaniu dobrého stavu väzov a kĺbov

- podieľa sa na obnove dermis

- podporuje imunitný systém

- znižuje vysoký cholesterol

- predchádza ochoreniu srdca

- podporuje zdravé zažívanie

- prispieva k udržaniu mladistvého vzhľadu pleti

- posilňuje lámajúce sa nechty

- podporuje regeneráciu organizmu po fyzickej záťaži

- prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom

 

Chcete sa dozvedieť viac informácií o jednotlivých účinkoch kolagénu? V samostatných článkoch u nás na blogu sme pre vás popísali vplyv používania kolagénu na pleť a benefity kolagénu na kĺby.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu