Čo robiť pre krásne a zdravé vlasy?

Vlasy sú rovnako individuálne ako ich nositelia. Majú svoje potreby a vyžadujú špecifickú starostlivosť. Ak ju nemajú, lámu sa, rednú, stráca lesk, pôsobí nevzhľadne a poškodene. Vinníkom môžu byť tiež nevhodne zvolené preparáty. Návodov na krásne vlasy existuje hneď niekoľko, ale ktorý je tým ideálnym práve pre vaše jemné, kučeravé, mastné, rovné alebo farbou zničenej kadere? Konvenčných prípravkov je toľko, že sa v nich prestávame orientovať a ich zloženie je mnohokrát alarmujúce. Väčšina preparátov navyše sľubuje viac, než skutočne dokáže.

 

Postupujete pri umývaní vlasov správne?

Zakopaný pes môže byť už v samotnom umývaní vlasov. Skúste to nabudúce radšej nasledovne.

1. Asi hodinu pred umývaním aplikujte do vlasov niektorý z prírodných olejov. Kokosový olej obsahuje draslík, udržuje pokožku hlavy zdravú, redukuje výskyt lupín, zamedzuje lámaniu a vypadávaniu vlasov. Je tiež špičkou v prevencii poškodených vlasov. Olivový olej stimuluje rast, mandľový potom posilňuje vlasové folikuly a zodpovedá za prirodzený lesk. Arganový a ľanový olej výborne hydratujú. V prípade, že vás trápi vypadávanie vlasov, siahnite po levandule.

2. Vlasy si umyvajte vlažnou vodou. Horúca ich vysušuje a škodí im.

3. Šampón zbavuje vlasy prírodných olejov, stačí preto malé množstvo prípravku, ktorý ešte zriedime vodou.

4. Kondicionér je dobré naniesť od strednej dĺžky po končeky. Často máme tendenciu ním obaliť celú hlavu a vlasy potom pôsobia mastným dojmom.

5. Na fľaštičkách dostupných preparátov sa mnohokrát stretneme s formulkou pre každodennú starostlivosť. Vlasy ale určite neumývajte každý deň, vysušuje ich to.

 

Sušenie bez rizika

K častým chybám dochádza aj počas procesu sušenia:

- vlasy uterákom príliš netrite, len ľahko vytlačte prebytočnú vodu a nechajte chvíľu pod uterákom odpočinú alebo využite náš VENIRA turban z mäkkého a jemného materiálu

- pokiaľ nemáte čas vlasy riadne vysušiť, rozhodne ich pevne nesťahujte gumičkou, vlhké vlasy sú totiž zvlášť náchylné na lámanie

- vlasy rozčešte hrebeňom so širokými zubami, česajte však od končekov, nie od korienkov a pokiaľ vám predsa len nepôjdu dobre rozčesať, použite VENIRA rozmarínovú vodu

- vyhnite sa nadmernému kefovaniu a presušovaniu fénom

 

Prírodné zázraky pre každý typ vlasov

Pokiaľ ste zvyknutí používať stylingové prípravky, vyberajte si tie, ktoré obsahujú minimálne množstvo syntetických zložiek. Silikóny, parabény a ropné deriváty zabraňujú prenikaniu živín a vlhkosti dovnútra do vlasu a robia ich poréznym a suchým.

Doma vyrobené produkty a masky vždy pripravujte iba z čerstvých ingrediencií. Ani u prírodných preparátov sa nemusíte trafiť na prvú dobrú. Skúšajte, čo vašim vlasom prospieva a aké ošetrenie považujete za najvhodnejšie. Nemusíte sa držať jedného postupu, experimentujte. Každá surovina totiž obsahuje iné prospešné látky.

1. Výživnú masku doprajte vlasom aspoň raz týždenne. Všetkým typom prospeje kôra pripravená z avokáda a medu. Suché vlasy spacia kombinácia vajec a olivového oleja. Jedincom s mastnými vlasmi pomôže jablkový ocot s citrónom a po lupinách sa zapráši použitím banánu, medu a mandľového oleja. Ak si radšej chcete zaobstarať už pripravenú masku, potom skúste VENIRA masku na vlasy pre lesk a hebkosť.

 

 

2. Ak váhate, ktorú surovinu zvoliť, vyrobte si masku z vajec! Obsahujú veľké množstvo bielkovín, ďalej zinok, síru a železo.

3. Lesk a hydratáciu vlasom nahradí zábal z tučnej smotany alebo bieleho jogurtu.

4. Rozstrapkané končeky sa umúdri po pravidelnej kôre z piva, oleja a vajec. Rovnakú službu vykoná aj kokosový olej.

5. Pre majiteľky kučier je vhodná kombinácia medu a oleja z pšeničných klíčkov.

6. Vitamínovou bombou pre vlasy všetkých typov sú pivovarské kvasnice, šťava zo surových zemiakov, mrkva či bambucké maslo.

7. Ak dáte na tradície, najstaršie recepty hovoria o blahodarnom vplyve cibuľovej šťavy. V nej obsiahnutá síra stimuluje tvorbu kolagénu a pomáha regenerácii vlasových folikulov.

 

Tip: Stále váhate nad tým, akú masku si pre vaše kadere vyberiete? Aký typ pre vaše vlasy je ten najlepší a ako si ich presne vyrobiť zistíte v našom článku.

 

Akú stravu milujú vaše kadere?

Ani najlepšia starostlivosť o vaše vlasy nebude dostačujúca, pokiaľ sa nebudete vhodne stravovať. V súvislosti s vlasmi je dôležitá strava bohatá na bielkoviny. Vyskytujú sa hlavne vo vajciach, mäse, tofu alebo sóji. Jedzte aj ryby, tie obsahujú dôležité esenciálne omega 3 mastné kyseliny a vitamín D. Ak vám nechutia, siahnite po doplnku stravy VENIRA omega 3 alebo VENIRA vitamín D.

Veľký dôraz sa kladie aj na príjem vlašských orechov, ktoré okrem omega mastných kyselín obsahujú vitamín E a biotín. Jedlá s obsahom zinku, ako sú orechy, hovädzie mäso alebo celozrnné pečivo zabraňujú vypadávaniu vlasov, tvorbe lupín či svrbeniu pokožky. Sladké zemiaky, mrkva, mango, marhule alebo tekvica sú zase nenahraditeľným zdrojom beta karoténu.

 

Vyživte svoje vlasy aj zvnútra

Výživa predstavuje skvelý spôsob, ako telu dodať potrebné vitamíny a minerály. V skutočnosti naša strava často nie je natoľko pestrá, aby sme pokryli potreby organizmu, čo sa môže odraziť od stavu našich vlasov, nechtov či pleti. Absenciu niektorých živín môžu kompenzovať vitamínové doplnky stravy.

Prírodné kapsule VENIRA pre vlasy, nechty a pleť obsahujú 19 aktívnych látok, ktoré pomáhajú riešiť problémy so zlou kvalitou vlasov. Ide o komplexný prostriedok s vyváženým zastúpením nevyhnutných živín.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu