Domáca maska ​​na vlasy

Vlasy sú jedným zo symbolov krásy aj odrazom nášho zdravia a pohody. Automaticky priťahujú pohľady druhých, a preto chceme, aby vyzerali čo najlepšie. Počas roka však dostávajú poriadne zabrať - v lete im nesvedčí slniečko, v zime zase chladné počasie a striedanie teplôt. Neustále im hrozí aj mechanické poškodenie a neprospieva im ani stres. Okrem šampónu a kondicionéra by ste mali používať aj masku na vlasy. Tú domácu zvládnete pripraviť jedna dve. Poslúžia vám na to suroviny, ktoré bežne nájdete v kuchyni.

 

Aké výhody domáca maska na vlasy prináša?

- máte pod kontrolou presné zloženie a môžete zvoliť práve tie suroviny, ktoré vaše vlasy potrebujú najviac

- využitím prírodných ingrediencií šetríte životné prostredie

- šetríte svoju peňaženku, pretože vás prírodná maska na vlasy vyjde len na pár korún

 

Tip: Neviete si rady s tým, ako vybrať tú najlepšiu masku na vlasy práve pre váš typ kaderí? Nezúfajte a pozrite sa na náš článok.

 

Domáce masky na suché vlasy

Suché vlasy zaviňuje predovšetkým horúce počasie alebo výkyvy teplôt, ale aj prílišné používanie fénov, žehličky na vlasy alebo kulmy. Vlasom chýba potrebná hydratácia, a dochádza tak k ich lámaniu a štiepeniu. Základnými surovinami, ktoré pomôžu navrátiť vašej hrive lesk, sú vajcia, med a olej (olivový, kokosový alebo napríklad mandľový). Využiť môžete ale aj banán.

 

Maska na vlasy z medu a žĺtka

-1 žĺtok

-1 lyžica medu

-1 lyžica olivového oleja

Všetky ingrediencie zmiešajte a naneste na vlasy. Nechajte pôsobiť po dobu 20 minút a potom opláchnite. Následne vlasy umyte šampónom.

 

Maska na vlasy z banánu

-1 banán

-2 lyžice medu

-1 lyžica olivového oleja

Jednotlivé suroviny zmiešajte a rozmixujte na jemnú kašu. V prípade potreby ju môžete ľahko zriediť vodou. Potom naneste na vlasy, nechajte pôsobiť pol hodiny a následne opláchnite.

 

Domáce masky na mastné vlasy

Mastné vlasy pôsobia zľahka a celkovo nevzhľadne. Niekomu boli dané do vienka od prírody, ale môžu sa začať mastiť aj kvôli nadmernému poteniu alebo stresu. Skvele proti nim pôsobí predovšetkým jablkový ocot. Ďalším veľkým pomocníkom je avokádo.

 

Kúra na vlasy z jablčného octu

-2 lyžice jablčného octu

-2 hrnčeky vlažnej vody

Vlasy si najskôr umyte bežným spôsobom. Zmiešajte jablkový ocot s vodou a touto zmesou vlasy umyte. Potom už neoplachujte.

 

Maska na vlasy z avokáda

-1 avokádo

-1 lyžica medu

-1 lyžička olivového oleja

Avokádo olúpte a roztlačte na kašu. Pridajte med a trochu olivového oleja. Využiť môžete aj lyžicu vychladeného mätového čaju, ale nie je nevyhnutne nutný. Naneste na vlasy a nechajte pôsobiť pol hodiny. Potom vlasy dôkladne umyte šampónom a kondicionérom.

 

Účinná kvalita z lona prírody

Prírodnú masku na vlasy nemusíte nutne vyrábať doma. Vhodné prípravky nájdete aj v ponuke značky VENIRA. Pokiaľ vás trápia poškodené alebo krehké vlasy, vyskúšajte VENIRA regeneračnú masku na vlasy s vôňou kokosu. Zacelí rozstrapkané končeky a dodá vlasom novú vitalitu a lesk.

Potrebnú posilu vašej štici poskytne aj VENIRA vyživujúca maska na vlasy. Postará sa o dostatočnú hydratáciu aj prísun tých správnych vitamínov. Navyše krásne vonia po mangu a liči.

Úplne prírodné zloženie ponúka aj VENIRA maska na vlasy pre lesk a hebkosť. Vďaka nej sa vašim vlasom dostane dôležitých vitamínov aj minerálnych látok a vy sa budete môcť chváliť žiarivou hrivou plnou života.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu