Vlasové masky vyrobené z pokladov ukrytých vo vašej špajze

Máte pocit, že pre svoje vlasy robíte prvý posledný, doprajete im pravidelnú starostlivosť kaderníka, ktorá vás stojí nemalé peniaze, a napriek tomu nie sú tak úplne podľa vašich predstáv? Trvalá, fúkanie, žehlenie, kulmovanie, ale aj prílišné horúco či mráz, to všetko na vašu šticu pôsobí neblaho. Poznáme to všetci. S pomaly blížiacou sa zimou, trávime čas v prekúrených miestnostiach, vonku naopak v mrazivom počasí a aby toho nebolo málo, zavŕšime to nasadzovaním čiapok. Iste, robíme to pre naše pohodlie, málokedy pritom však myslíme na to, aký neblahý následok to má pre naše vlasy.

 

Domáce masky na vlasy

Zúfalstvo prepadáme vo chvíli, keď zistíme, že naše vlasy sú vysušené, rozstrapkané alebo sa lámu. Skúšame fúru stylingových prostriedkov v domnení, že je to to pravé a bohužiaľ až po čase prichádzame na to, že sme si tým nepreberným množstvom chémie ešte viac uškodili.

Čo teda s tým? Nebojte, nie je dôvod si zúfať. Pokiaľ bežnú starostlivosť doplníte o niektorú z nasledujúcich vlasových masiek, môžete si byť istí, že výsledok vykĺzne nielen úsmev na vašej tvári, ale predovšetkým docielite účinok, o akom sa vám ani nesnívalo. A pritom je to také ľahké!

V pohodlí domova a so surovinami, ktoré máte určite v špajze či v chladničke, dosiahnete neuveriteľné výsledky. Ušetríte, a navyše dodáte vlasom regeneračnú kôru, akú si určite zaslúži.

 

Z čoho masku vyrobiť?

Vyberať môžete z nepreberného množstva ingrediencií ako je banán, avokádo, kokos, káva, med, olivový olej, citrónová šťava, vajcia, jogurt, jablkový ocot alebo napríklad pivo. Fantázii sa naozaj medze nekladú av dnešnej dobe zahltenej informáciami nie je problém si vyhľadať presne to, čo práve potrebujete.

Dá sa takto pomôcť vlasom mastným, suchým, polámaným aj inak zničeným. A vedzte, že dávať si na hlavu jedlo, čo sa často kaderníkom prieči, už prinieslo útechu nejednému zúfalému človeku.

Tip: Ak sa vám nechce chystať vlastná maska, potom využite perfektné zloženie VENIRA masky na vlasy pre lesk a hebkosť.

 

Najúčinnejšie masky na vlasy

Pokiaľ túžite po zdravých vlasoch bez chémie a umelých látok, príroda má pre vás čo ponúknuť. Prírodné vlasové masky sa stali obľúbenou voľbou mnohých ľudí, ktorí sa snažia nájsť šetrný a zároveň účinný spôsob, ako posilniť svoje vlasy. Či už ste bruneta, blondína alebo ryšavka, pozrite sa na to, aká maska na vlasy pre vás bude tá najlepšia.

 

1. Maska pre blondínky

Ste blondínka a chceli by ste, aby vaše vlasy boli lesklejšie a žiarivejšie? Stačí vám na to 125 ml vlažného harmančekového čaju, najemno nastrúhaný zemiak a šťava z jedného citróna. To všetko dôkladne premiešajte, naneste na celú dĺžku vlasov, prikryte igelitovým vrecúškom a 2-3 minútky zahrievajte fénom. Potom opláchnite a kochajte sa svojim výsledkom.

Aj VENIRA regeneračná maska pre vás môže byť tou správnou voľbou. Posilňuje vlasy od korienkov po končeky, zaisťuje im intenzívnu a efektívnu vlasovú starostlivosť a eliminuje nepríjemné krepatenie vlasov.

 

2. Maska pre brunetky

Pre zdravší a žiarivejší vzhľad vašich hnedých vlasov vám bohato postačí pol šálky holandského kakaa, lyžička medu, lyžička jablčného octu a 125 ml plnotučného bieleho jogurtu. Všetky suroviny premiešajte a naneste na umyté a uterákom vysušené vlasy. Po 2-3 minútach pôsobenia opláchnite teplou vodou.

S VENIRA vyživujúcou maskou na vlasy s úžasnou vôňou manga a liči s hneď štyrmi starostlivo vybranými látkami prenikajúcimi hlboko do štruktúry vlasových vlákien získate žiarivé a krásne vlasy bez poškodenia.

 

3. Maska pre objem vlasov

Pokiaľ vám chýba potrebný objem, využite benefitov piva - predovšetkým vitamín B a bohatý obsah bielkovín. Stačí zmiešať 125 ml tohto zlatistého moku s rozšľahaným vajcom, roztlačeným banánom a lyžicou medu. Dôkladne premiešajte všetko dohladka a pripravenú zmes vmasírujte do pokožky hlavy. Nechajte zhruba hodinu pôsobiť a potom umyte šampónom tak, ako ste zvyknutí.

Potom si môžete vlasy namiesto do klasického uteráka zamotať do VENIRA turbanu na vlasy vyrobeného z veľmi jemného, mäkkého a vysoko savého materiálu.

 

4. Maska pre lesk vlasov

Pokiaľ potrebujete svojim vlasom dodať lesk, potom nie je nič jednoduchšie, než urobiť zo šálky očistenej tekvice pyré a zmiešať ho s dvoma lyžicami medu. Túto zmes potom naneste po celej dĺžke vlasov až ku korienkom a po 15 minútach pôsobenia opláchnite teplou vodou.

Dodať vlasom stratený lesk, podporiť ich rast ale aj zaceliť rozstrapkané končeky dokáže VENIRA rozmarínová voda!

 

5. Maska pre mastné vlasy

Trápi vás mastné vlasy, ktoré nevyzerajú práve najlepšie? Potom roztlačte avokádo, dobre ho vyšľahajte s lyžicou medu, olivového oleja a lyžičkou mätového čaju. Vmasírujte do celej dĺžky vlasov a predovšetkým do končekov. Po tridsiatich minútach umyte šampónom a kondicionérom. Účinná je aj maska z ušľahaného snehu z piatich bielkov. Naneste a nechajte pôsobiť, kým sneh nezaschne. Potom opláchnite.

 

6. Maska pre suché vlasy

Najjednoduchší recept medzi vlasovými maskami tvorí ten proti suchým vlasom. Stačí len aplikovať olejový zábal. Najlepšie poslúži kokosový, mandľový či olivový olej, za studena lisovaný. Ten jemne ohrejte, nie viac ako na 40 stupňov, pretože by potom stratil svoje účinky. Vyskúšať môžete aj masku z banánu, trochu olivového oleja a lyžičky medu. Tento zábal môžete aplikovať 2x týždenne.

Na suché vlasy vám účinne zaberie aj VENIRA kondicionér s vegánskym keratínom, Emolidom CC a arganovým olejom.

 

7. Maska na lupiny

Postačí vám na to len 1 liter vlažnej vody a šťava z jedného citróna. Vmasírujte a nechajte 20 minút pôsobiť. Potom opláchnite studenou vodou.

A takto by sme mohli pokračovať do nekonečna. Neprekvapili by vás ani recepty na masku z trstinového cukru, kávy, tea tree oleja, kivi či napríklad vody z uhoriek alebo žihľavy. Dopriať občas vlasom ozdravnú masku je prínosné pre ich lesk, zdravie, regeneráciu a celkový vzhľad.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu