Vlasy a dovolenka

Vysoké teploty, morská voda a príjemný vánok sú ideálnymi spoločníkmi pre letnú dovolenku. Nie každý to asi vie, ale naše vlasy to ale vidia inak. Pôsobením spomínaných faktorov sa mení ich štruktúra, stráca zdravý vzhľad a prirodzený lesk. Z pobytu sa tak mnohokrát vraciame síce oddýchnutí a plní síl, ale vďaka slame na hlave by sme sa najradšej všetkým ostatným vyhýbali. Ako jednoducho tomu predísť, ako sa ideálne starať o svoje vlasy v letnom období a čo všetko k tomu budete potrebovať sa dozviete v tomto článku.

 

Čo robiť, nech vlasy na slnku netrpia?

Slnečné lúče môžu podráždiť nielen pokožku, ale často zdevastujú aj vlasový porast. Pri dlhšom pobyte na slnku sa z vlasov odparuje voda a dochádza k ich dehydratácii. Narúša sa vonkajšia ochranná vrstva vlasu, ubúda pigmentu a melanínu.

V dôsledku UV žiarenia potom vlasy strácajú pružnosť, stávajú sa krehkými a štiepia sa. K hromade opaľovacích krémov by sme si preto mali pribaliť aj vhodnú vlasovú kozmetiku práve pre toto obdobie. Môže sa jednať o spreje s UV faktorom alebo produkty s obsahom panthenolu, aloe vera, jojobu či keratínu. Perfektným spoločníkom môže byť aj VENIRA ochranný sprej pre vlasy namáhané slnkom, chlórom a slanou vodou.

Použitím niektorého z prípravkov pred odchodom na pláž značne znížime negatívne dopady slnečných lúčov. Po celom dni na slnku môžeme navyše vlasy a pokožku hlavy ošetriť VENIRA regeneračnou maskou.

 

Ako prekabátiť negatívne účinky UV slnečného žiarenia?

Krásu, lesk a zachovanie farby môžeme podporiť množstvom ďalších opatrení. Ako je:

 

Pri opaľovaní aj kúpaní v mori či bazéne vždy používajte pokrývku hlavy. U žien sa môže jednať o moderný slamený klobúk alebo akúkoľvek priedušnú čiapku. Muži zase určite zvolia jednoduchú šiltovku.

Nielen vlasy, ale aj celé telo vám tiež poďakuje, pokiaľ sa budete medzi 11. a 15. hodinou vyhýbať slnečnému žiareniu. Práve v tomto čase je vplyv UV slnečných lúčov a škodlivých látok najsilnejší. Využite tento čas napríklad na čítanie dobrej knihy alebo na odpočinok na izbe.

Účinnou zbraňou proti slnku i vetru sú pletené účesy, predídete tak nadmernému vysušeniu vlasov a tiež ich nepríjemnému strapateniu. Pokiaľ by ste aj napriek tomu mali problém s rozčesávaním vlasov, zachráni vás VENIRA rozmarínová voda.

Namiesto kovových spôn zvoľte ich plastový alebo drevený variant, ktorý nepriťahuje slnko a teda nepoškodzuje jednotlivé vlasy. Vždy, a to aj keď nie ste práve na dovolenke, používajte kvalitné hrebene a vlasy si umývajte vlažnou vodou.

Nezabúdajte ani na zdravú stravu, dostatok tekutín a prírodné doplnky stravy s kvalitným a komplexným zložením, ktoré zlepšujú ich stav, ako sú napríklad VENIRA PREMIUM kapsule pre vlasy, nechty a pleť, pretože sa o vlasy treba starať nielen z ich zovňajšku, ale prevažne aj zvnútra.

 

Bráňte svoju hrivu pred následkami morskej soli

Nepriateľom vlasových folikulov sa môže stať aj inak liečivá morská soľ. Pokiaľ pred kúpaním v mori použijete bezoplachový vlasový sprej v podobe VENIRA bezoplachového kondicionéra, soľ vlasy nepoškodí. Dokonca zlepší ich kvalitu, vyčistí pokožku hlavy a zredukuje zvyšky chemikálií z vlasových prípravkov.

V opačnom prípade na seba soľ viaže vodu, odparuje ju, soľ vo vlasoch zostáva a kryštalizuje. Kryštály absorbujú vlhkosť a mastnotu, vlasy sú potom suché, bez lesku a náchylné na ďalšie poškodenie.

Ak holdujete potápaniu a chcete čo najviac zachovať existujúci farebný odtieň vašich kaderí či existujúcu kvalitu, potom rozhodne použite plaveckú čiapku.

 

Voda ako víťaz nad chlórom

Na dovolenke mnohokrát väčšinou neodoláme ani nádherným priezračným bazénom, ktoré sú čisté vďaka obsahu chlóru. Zbystriť by tu však mali predovšetkým blondínky, ktorým chlór môže spôsobiť zelenkastý tón.

Ťažké kovy vo vode sa viažu k vlasovým vláknam, čím dochádza k zmene farby. Pred vstupom do bazéna a po jeho opustení vám preto odporúčame umyť vlasy čistou vodou a nechať ich prirodzene uschnúť.

Vzhľad a kvalitu vlasov narúša aj tvrdosť vody, vietor alebo klimatizácia. Riziko poškodenia vlasovej štruktúry narastá, keď pôsobí viacero faktorov súčasne. Kombinácia morskej soli, chlóru a slnka môže byť pre vaše vlasy naozaj zničujúca.

 

Vráťte sa domov s krásnou šticou

O vlasy sa treba starať priebežne. Zhruba týždeň pred dovolenkou by ste im preto mali dopriať extra pozornosť. Zájdite si ku kaderníčke, nechajte si zastrihnúť končeky a kúpte si vhodnú vlasovú kozmetiku zodpovedajúcu vášmu typu vlasov. Nerobte radikálne zásady, nepodstupujte farbenie ani trvalú.

Ak vlasom doprajte adekvátnu starostlivosť, zostanú aj po návrate z dovolenky pružné, pevné a lesklé. Farba samozrejme vždy trochu utrpí, ostatné nežiaduce účinky vás ale minú. Tak nezabudnite - sprej na vlasy, regeneračná maska, klobúk, zdravá strava a doplnky stravy obsahujúce nadštandardnú telu prospešné látky.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu