Ako sa zbaviť celulitídy? Bez týchto rád sa nezaobídete.

Celulitída býva všeobecne považovaná za vadu na kráse a je spájaná s nadváhou. Čo už ale mnohí nevedia je, že dialíčky na koži trápia nielen bacuľky, ale aj štíhle ženy. Postihuje dokonca až 90% žien v adolescentnom veku. Nevzhľadná a hrboľatá koža nám môže pošramotiť sebavedomie a tak svoje stehná radšej schovávame. Aké sú príčiny vzniku celulitídy a ako s ňou účinne zatočiť?

 

Prečo vzniká celulitída?

Celulitída je zmena podkožného (tukového) väziva, ktorá sa prejavuje na koži a svojim vzhľadom tak pripomína pomaranč. Pomarančová koža vzniká najmä v problémových partiách – takže tam, kde sa ženám ukladá najviac tukového tkaniva. Všimneme si ju tak na stehnách, zadočku, v oblasti bruška, či bokov a dokonca paží.

 

 

Celulitídu majú len ženy, ktoré trpia nadváhou?

Nie je to pravda, celulitída trápia aj štíhle ženy. Jej príčinou je totiž nielen zlé stravovanie, ale aj zmena hormónov alebo dedičnosť. V tom horšom prípade ju spôsobuje aj zlý lymfatický systém.

Nedostatočné prúdenie lymfy totiž spôsobuje problémy s vyplavovaním škodlivých látok z tela von. Na celulitídu nepomôže ani to, že budete nosiť tesné džínsy. Naopak. Nosením upnutej bielizne nedochádza k správnej cirkulácii krvi a tukové bunky môžu vystupovať viac z povrchu kože.

 

5 krokov, ako sa zbaviť celulitídy

To, ako rýchlo dokážete zatočiť s celulitídou, je čisto na vás a vašom odhodlaní. Nejde o nič extra náročné. Určite ale budete musieť byť vytrvalí a urobiť si z týchto krokov akúsi rutinu.

 

1. Pravidelný pohyb

Sedavé zamestnanie je pre náš organizmus hotové peklo. No dobre, nie je to až také horúce. Ale ak aj vy patríte medzi ľudí, ktorí 8 hodín sedia v kancelárii a vstanú len, keď je obedová pauza, treba s tým niečo robiť.

Zamestnanie kvôli tomu meniť nemusíte, mali by ste si ale po práci namiesto televízie zájsť na dlhšiu prechádzku alebo si zacvičiť napríklad s našimi odporovými gumami. Rozprúdite svoje telo, krvný obeh a tukové bunky potom nebudú mať šancu sa uhniezdiť v problémových partiách.

 

2. Zdravá strava

Dodržujte zdravý životný štýl. Vyvážená a pestrá strava je základný kľúč k zdravému telu. Do svojho jedálnička zaraďte viac vlákniny a pokúste sa obmedziť cukor, biele pečivo. Doplňujte vitamín C, či už v ovocí alebo v doplnkoch stravy. Ten totiž funguje ako perfektný antioxidant.

 

3. Pitný režim

Pite vodu, pite pitnú vodu, veľa vody. Na boj s celulitídou potrebujete svojmu telu dopriať dostatočnú hydratáciu a dodržiavať pitný režim. Ideálna je voda z kohútika s citrónom, ale pomôže aj bylinkový čaj.

Voda s citrónom prispieva k vyplavovaniu toxínov z tela. Vypiť by ste mali minimálne 2 litre vody denne, k čomu vám pomôže VENIRA shaker. Ideálne sa tiež pokúste obmedziť pitie kávy a konzumáciu alkoholu.

 

4. Starostlivosť o pokožku a masáže

Starostlivosť o pokožku je v boji proti celulitíde nevyhnutným krokom. Mali by ste si preto na ňu nájsť čas aspoň 5 minút denne. Aj tak málo totiž môže vášmu telu značne pomôcť.

Doprajte si peeling, ktorý je skvelý na prípravu vašej kože na následnú starostlivosť. Na zmiernenie celulitídy je vhodný napríklad peeling so škoricou. Jemná masáž peelingom totiž nielenže kožu dostatočne prekrví, ale aj exfoliuje. Peeling aplikujte krúživými pohybmi ideálne na navlhčenú kožu.

Olej na celulitídu a banka sú pomocníci na odbúranie usadených tukových buniek. Na pokožku aplikujte olej a dôkladne ho rozotrite. Potom si vezmite banku, pred priložením na kožu ju stlačte. Akonáhle ju priložíte, stlačenie povoľte. Vytvoríte tým podtlak.

Bankou potom pohybujte krúživými smermi po celej dĺžke stehien, zadku, prípadne bokov a paží. Ucítite mierny tlak, nesmie vás to však príliš bolieť alebo držať banku dlho na jednom mieste. Tým by ste si mohli spôsobiť poranenie kože.

 

5. Lymfodrenáže u odborníka

No a pokiaľ vám nevadí si pre krásu priplatiť aj za náročné procedúry, zájdite si na lymfodrenáž. Ide o dôkladnú masáž lymfatického systému. Urýchli tok lymfy a pomôže tak telu rýchlejšie vyplavovať škodlivé látky. Škodliviny sa nebudú v tele tak hromadiť a nedôjde tak k zväčšovaniu objemu tukových buniek.

 

Či už sa s celulitídou rozhodnete zatočiť alebo nie, nezabúdajte na to, že stále ide o prirodzenú súčasť vášho tela. Krásu ženy nedefinuje ani tak to, ako vyzerá, ale jej sebavedomie.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu