Ako posilniť imunitu?

V období od jesene do jari sme z dôvodu chladného počasia prirodzene náchylnejší k najrôznejším virózam, chrípkam, infekciám či zápalom – teda za predpokladu, že máme oslabený imunitný systém. Ako sa oslabená imunita prejavuje, čo ju ohrozuje, a ako sa účinne ubrániť možnému prechladnutiu? Pokračujte v čítaní a všetko sa dozviete.

 

Imunita: Dôležitý obranný štít pre naše telo

Jeseň, s ktorou sa spája kolísanie teplôt, je ideálnym obdobím pre rozvoj rôznych druhov baktérií a vírusov. To môže byť kritické najmä pre náchylnejších jedincov, ktorí sa pohybujú v miestach s vyššou koncentráciou ľudí – napríklad u školákov je to detský kolektív.

V kombinácii s tým, že nám za chladného počasia chýbajú teplé slnečné lúče, môže byť naša imunita obzvlášť ohrozená. Veľký vplyv na to má aj nedostatok déčka, teda vitamínu, ktorý podporuje našu prirodzenú obranyschopnosť, ale vo veľkom ho získavame práve pôsobením slnečného žiarenia na našu pokožku.

Zaujíma vás, koľko minút musíte tráviť na slniečku, aby ste svojmu telu zaistili potrebnú dennú dávku déčka? To, a oveľa viac, zistíte v našom článku o vitamíne D a hlavných dôvodoch, prečo ho užívať.

 

Prejavy oslabenej imunity

Imunita je schopnosť organizmu brániť sa vonkajším vplyvom ako baktériám a vírusom. Jej oslabenie sa potom prejavuje zvýšenou únavou, ospalosťou, prechladnutím, nádchou, bolesťami v krku, afty, oparmi, vyrážkami, ekzémami, ale aj nechutenstvom.

Potrebujete svoju imunitu rýchlo nakopnúť? Vyskúšajte lahodný VENIRA imunity drink, ktorý sme pre vás vyvinuli v spolupráci s infuencerkou @mamadomisha! Obsahuje hneď 13 účinných látok, ktoré spoločne prispievajú k správnemu fungovaniu imunitného systému a pomáhajú riešiť problematiku už oslabenej imunity.

 

Ako sa tiež prejavuje oslabená imunita?

Veľkú úlohu na imunitu má črevná mikroflóra, pretože až 80% imunitného systému je tvorených v našich črevách. K častým prejavom oslabenej imunity preto patria tráviace problémy. S tými môžu spoľahlivo pomôcť prírodné kapsule VENIRA probiotiká.

Chcete sa dozvedieť viac informácií o črevách, ktoré svojou črevnou bariérou zabraňujú presakovaniu toxínov do krvného riečišťa a tiež absorbujú vitamíny a minerály? Prečítajte si náš článok: Probiotiká – zdravé črevá sú základ všetkého.

 

5 tipov, ako na silnejšiu imunitu

1. Zdravá strava

Jete pravidelne? Dodávate telu dostatok živín (kvalitných sacharidov, bielkovín a tukov)? Nie? Najvyšší čas to zmeniť. Nevhodná životospráva vám totiž môže nabúravať prirodzenú obranyschopnosť.

Snažte sa jesť bez stresu a zbytočne sa neprejedajte. Ku každému jedlu pridajte porciu zeleniny alebo ovocia. Táto skupina potravín je jednak bohatá na vitamíny a väčšina z nich navyše funguje v tele ako antioxidant, ktorý je schopný chrániť imunitný systém.

Okrem ovocia doplňte do svojho jedálnička aj ryby, oriešky, strukoviny, chudé mäso a kvalitné sacharidy. Uvidíte, že vaše telo bude plné energie a bude lepšie odolávať najrôznejším bacilom a vírusom.

 

2. Pravidelný pohyb

Pohyb je správnou cestou k silnej imunite. Pokiaľ nepatríte k nadšencom do športu, nič sa nedeje. Nemusíte hneď makať hodiny vo fitku alebo behať desiatky kilometrov. Stačí, keď začnete chodiť viac pešo, zacvičíte si napríklad jogu alebo sa každý deň počas 10tich minút ľahko pretiahnite. Uvidíte, že sa vďaka tomu budete cítiť sviežo. Na domáce cvičenie, ale aj to v posilňovni, sa vám bude hodiť VENIRA sada odporových gúm. 

 

3. Príjem vitamínov a minerálov

Vitamíny môžete získavať z ovocia, ale aj z doplnkov stravy, ktoré obsahujú vyššie množstvo jednotlivých účinných látok.

Odporúčame vám užívať hlavne VENIRA vitamín C, ktorý je silným antioxidantom. Ďalej VENIRA B-komplex, ktorý podporuje správne fungovanie organizmu a nervovej sústavy. Zabúdať by ste nemali ani na VENIRA magnézium, ktoré je veľmi potrebné pre svaly a mozog, a navyše napomáha znižovať stres a únavu.

 

4. Spánok

Spánok je jedným z najlepších spôsobov regenerácie. Čím viac bude vášmu telu chýbať spánok, tým viac bude vaša imunita v ohrození. Pokúste sa naspať aspoň sedem, najlepšie však osem hodín denne. V spánku telo odpočíva a naberá sily.

 

5. Obmedzte cukry, alkohol a fajčenie

Alkohol môže oslabovať váš imunitný systém rovnako ako fajčenie, ktoré navyše oslabuje dýchacie cesty a je tu väčšie riziko prechladnutia. Rafinovaný cukor zase znižuje schopnosť bielych krviniek, ktoré bojujú proti baktériám.

 

Čo na podporu imunity? Stavte na lipozomálny vitamín C

Vitamín C je súčasťou mnohých doplnkov stravy, ktoré možno obsahujú jeho vysokú dávku, ale jeho vstrebateľnosť je bohužiaľ veľmi nízka. U najlacnejších foriem sa vstrebateľnosť pohybuje v rozmedzí 4–20 %, pričom zvyšok je z nášho tela vylúčený močom.

Naopak, pri lipozomálnej forme vitamínu C, ktorá funguje na princípe postupného uvoľňovania z lipozómu, sa vstrebateľnosť pohybuje okolo 90 %. Céčko je v tomto prípade obalené ochrannou vrstvou, a tak je dobre chránené pred tráviacim traktom. Navyše putuje priamo do krvi.

VENIRA lipozomálny vitamín C, ktorý vám ponúkame v našich kapsuliach, obsahuje najlepšiu a najkvalitnejšiu formu céčka, ktoré svojmu telu môžete dopriať.

 

Čo na posilnenie imunity u detí

Sú vaše deti často choré, nadmerne unavené, trápia ich vyrážky a majú črevné problémy? Na vine môže byť oslabená imunita, a preto sa oplatí zaradiť do ich jedálnička VENIRA imuno sirup, ktorý podporuje celkovú vitalitu a odolnosť organizmu v období s vyšším výskytom chorôb – od jesene do jari.

Nielenže sa jedná o účinnú prevenciu proti najrôznejším virózam, chrípkam, infekciám či zápalom, ale imuno sirup dokáže efektívne posilňovať už oslabenú imunitu, ktorú spôsobuje najmä:

- nedostatok pohybu

- zlá strava

- málo spánku

- stres

- užívanie niektorých liekov

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu