10 účinných tipov, ako sa zbaviť celulitídy

Celulitída predstavuje kozmetický problém, s ktorým sa stretáva deväť z desiatich žien. Na úvod rovno smeťme zo stola často omieľaný mýtus, že pomarančová koža sa tvorí iba ženám s nadváhou. Obezita je totiž iba jedným z faktorov, ktoré jej rozvoj ovplyvňujú. Čo ďalšie môže byť príčinou vzniku celulitídy a čo môžete urobiť pre to, aby ste sa jej konečne zbavili?

 

Celulitída na stehnách a všade inde. Ako vôbec vzniká?

Celulitída vzniká dôsledkom vytláčania podkožných tukových buniek proti povrchu kože. Viac o tom, čo je celulitída a aké partie tela najčastejšie postihuje sa dočítate v samostatnom článku.

 

Trápi celulitída aj mužov?

Vyskytuje sa u nich iba výnimočne. Je to dané rozdielnou hladinou ženského hormónu estrogénu a odlišným anatomickým usporiadaním tukových buniek v podkoží.

Celulitída je teda v zásade problém, ktorý postihuje predovšetkým ženy a to vo všetkých vekových kategóriách a bez ohľadu na hmotnosť.

 

Faktory ovplyvňujúce rozvoj celulitídy

- hormonálne zmeny v dospievaní, tehotenstve a menopauze

- hormonálna antikoncepcia

- obezita a časté kolísanie váhy

- ochabovanie podkožného väzivového tkaniva

- nevyvážený jedálniček

- nedostatočný príjem tekutín

- nikotín

- alkohol

- nedostatok pohybu

- sedavé zamestnanie

- stres

- nedostatočná činnosť lymfatického systému

- zlá funkcia pečene

- dedičnosť a predpoklady

Posledný zo spomínaných faktorov nepoužívajte ako výhovorku, pretože aj tak sa môžete celulitídy zbaviť, alebo aspoň zmierniť jej aktuálny stupeň. Nižšie sme si pre vás pripravili konkrétne tipy, ktoré skutočne fungujú.

 

10 osvedčených tipov, ako sa zbaviť pomarančovej kože

Začnite tým, že odstránite faktory, ktoré ju spôsobujú. Okrem toho existujú osvedčené rady, ktoré vám pomôžu vylepšiť vzhľad svojej pokožky.

 

1. Hýbte sa

Kombinujte kardio so silovým tréningom, v rámci ktorého sa zamerajte na problémové partie. Do svojho cvičiaceho plánu zaraďte napr. drepy, drepy s výskokom, zakopávanie, HIIT (=vysoko intenzívny intervalový tréning), prenášanie váhy z jednej nohy na druhú, zdvíhanie panvy a skracovačky.

Tip: Zefektívnite svoje tréningy s odporovacími gumami.

 

2. Stravujte sa vyvážene

Chudnutím môžete zmierniť aktuálny stupeň svojej celulitídy. Avšak celý proces by pre vás mal byť udržateľný, aby nedochádzalo ku kolísaniu váhy, ktoré je naopak jedným z faktorov vzniku nevzhľadných dialíčkov na koži. Prijímajte vo veľkom antioxidanty, ktoré zbavujú telo toxínov a vyhľadávajte potraviny bohaté na omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, vitamín C a bielkoviny. Naopak obmedzte príjem sacharidov a živočíšnych tukov.

Tip: Doprajte svojmu telu vysoko vstrebateľný vitamín C v lipozomálnej forme.

 

3. Pite dostatok čistej vody

Správny pitný režim je nielen prevenciou vzniku celulitídy, ale s jeho dodržiavaním bude vaša pokožka krásne hydratovaná, zaistíte vyplavovanie škodlivých látok zo svojho organizmu a povzbudíte krvný obeh a prietok lymfy. Všeobecne sa jedná o množstvo 2–3 litrov denne. Avšak odporúčaný objem sa odvíja od vašej váhy.

 

4. Pri sprchovaní striedajte teplotu vody

Striedanie teplého a studeného prúdu pri sprchovaní je proti pomarančovej koži veľmi účinné. Podporíte tým svoj krvný obeh, prietočnosť ciev a rýchlosť obehu. To všetko má priamy vplyv na štiepenie podkožného tuku.

 

5. Raz týždenne si doprajte zásaditý kúpeľ

Tým svoje telo krásne prečistíte a detoxikujete. Do napustenej vane pridajte zhruba štyri polievkové lyžice alkalickej soli a doprajte si ničím nerušený kúpeľ.

 

6. Pravidelne sa saunujte

Vplyvom teplého prostredia parnej sauny dochádza k prehriatiu vášho tela a zrýchleniu metabolizmu podkožia a kože. Lymfa tak lepšie koluje po tele a koža je krásne hydratovaná a vláčna.

 

7. Vyskúšajte estetickú procedúru

Existuje niekoľko neinvazívnych metód, ktoré vám pomôžu znížiť výskyt celulitídy. Líšia sa postupom a samozrejme aj cenou. K populárnym procedúram patrí kryolipolýza, lymfodrenáž, proticelulárna masáž alebo napríklad akustická vlnová terapia.

 

 

8. Stavte na bankovanie

Zbavte sa všetkých jamôčok a hrbolčekov vďaka bankovaniu – efektívnej metóde pochádzajúcej z čínskej medicíny. Bankovanie prehrieva pokožku, uvoľňuje stuhnuté svalstvo, podporuje lymfatický systém a prispieva k mikrocirkulácii krvi.

Vákuová banka na celulitídu predstavuje ideálny spôsob, ako spojiť príjemné s užitočným. Nielenže eliminujete riziko vzniku ďalších jamôčok, ale tiež prispejete k zmierneniu prejavov celulitídy. To všetko navyše z pohodlia domova.

Alternatívne môžete vyskúšať suché kefovanie, ktoré tiež prispieva k podpore lymfatického systému.

 

9. Používajte kozmetiku so spevňujúcim účinkom

Do svojej starostlivosti o telo zaraďte kozmetiku so spevňujúcim účinkom. VENIRA olej na celulitídu kombinujúci účinky prírodných látok, v popredí so škoricovou silicou, kávovým extraktom, mandľovým a melónovým olejom, ponúka dokonalú starostlivosť o problémové partie a zmierňuje prejavy celulitídy.

Zároveň svoju pokožku pravidelne prečisťujte telovým peelingom, ktorý ju zbaví odumretých kožných buniek a zanechá ju dokonale prekrvenú, vyhladenú, zvláčnenú a hebkú na dotyk.

 

10. Doplňujte kolagén

Doprajte si dostatočný prísun kolagénu, ktorého produkcia sa začína po 25 roku znižovať. Práve celulitída je, spoločne so zhoršeným stavom vlasov, nechtov a pleti, jedným z častých prejavov nedostatku kolagénu v tele.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu