Znížená chuť na sex - 10 tipov na zvýšenie ženského libida

Hoci sú možno mnohí presvedčení o opaku, chuť na sex nie je samozrejmosťou. Existuje celý rad dôvodov, prečo dochádza k poklesu ženského libida av konečnom dôsledku aj situáciám, kedy sa ženy sexu úplne vyhýbajú. Dnes vám preto prinášame 10 tipov, ako svoju sexuálnu túžbu zvýšiť, a tým zlepšiť svoj sexuálny a partnerský život.

 

11 zabijakov libida

K najčastejším dôvodom poklesu libida patria:

1. chronický stres

2. hormonálna nerovnováha

3. psychická nepohoda

4. neblahý zdravotný stav

5. striktné diéty

6. nadváha a obezita

7. fajčenie a častá konzumácia alkoholu

8. nedostatok alebo nadbytok fyzickej aktivity

9. vedľajšie účinky niektorých liekov (napr. antidepresív a sedatív)

10. vyšší vek

11. nevhodné správanie nášho partnera

 

Ako mať väčšiu chuť na sex?

Pre niektoré ženy môže nízka chuť na sex predstavovať výzvu v ich osobnom aj intímnom živote. Existuje však niekoľko tipov, ktoré môžu pomôcť povzbudiť libido a sexuálnu túžbu posilniť.

 

10 osvedčených tipov na zvýšenie ženskej sexuálnej túžby

 

1. Zdravý životný štýl

Jedzte zdravo, pite dostatok čistej vody, doprajte si kvalitný spánok, zvyknite si na pravidelný pohyb a snažte sa obmedziť alkohol spoločne s fajčením. Zdravý životný štýl je skrátka alfou a omegou správneho fungovania organizmu.

 

2. Zvládanie stresu

S čistou hlavou sa skôr naladíte na noc plnú vášní, a preto zapracujte na elimináciu krátkodobého stresu, ktorý môže vyústiť do toho dlhodobého, teda chronického.

To, že ste v strese, zaručene spoznáte, pretože telo vám to dá vedieť rôznymi spôsobmi. Práve o zvládaní stresu a jeho fyzických príznakov sme sa rozpísali v samostatnom článku na blogu.

Je stres tým, čo vás sužuje a obmedzuje vašu sexuálnu túžbu? Vyskúšajte relax complex proti stresu prírodný doplnok stravy napomáhajúci k upokojeniu, relaxácii a odolnosti voči stresu.

 

3. Spánková hygiena

Dostatočne dlhý a kvalitný spánok vám dodá energiu na celý deň (a tiež noc plnú vášní). Dodržujte preto princípy spánkovej hygieny zahrňujúce vytvorenie večernej rutiny a pokojného prostredia na zaspávanie a samotný spánok. Je až neuveriteľné, čo s nami dokáže urobiť dobrý spánok.

 

4. Zdravá hmotnosť

Je pochopiteľné, že obezita zabíja libido - jednak kvôli nízkej fyzickej energii ako aj zlému pocitu zo seba samého. Rovnaké je to však aj v opačnom prípade, keď sa trápite drastickými diétami, a teda nemáte energie nazvyš.

Riešením je zdravý životný štýl, vďaka ktorému sa dostanete späť na svoju zdravú váhu, s ktorou sa navráti aj sexuálne zmýšľanie.

Na ceste za zdravou hmotnosťou vám pomôže doplnok stravy VENIRA hunger blocker, s ktorým sa konečne vymaníte z kolotoča prejedania a VENIRA spaľovač tukov, ktorý v kombinácii s fyzickou záťažou urýchľuje chudnutie.

 

5. Prírodné doplnky stravy

Zaslúžil by si váš sexuálny život trochu okoreniť? Pomôže vám nielen náprava životného štýlu, ale aj prírodná sila. Maca peruánska, kotvičník zemný, damiána, ženšen pravý, zinok, arginín a citrulín. Tieto všetky účinné látky nájdete v každej kapsule VENIRA sex boosteru, ktorý:

- pomáha zachovať kvalitný sexuálny život

- prispieva k zvýšeniu vytrvalosti a libida

- podporuje tvorbu estrogénu

- podieľa sa na udržaní normálnej plodnosti a reprodukcie

- pomáha regulovať hormonálnu aktivitu

- má pozitívny vplyv na prekrvenie tela

Sex booster je prírodný doplnok stravy s afrodiziakálnymi účinkami špeciálne vyvinutý pre potreby dospelých žien, ktoré chcú pocítiť skutočnú sexuálnu túžbu a udržať si ju.

 

6. Hormonálna rovnováha

Ženské libido je z veľkej časti ovplyvnené hormonálnou rovnováhou. Určité zmeny môžete zaznamenať tak v priebehu celého menštruačného cyklu, ako aj v období menopauzy (v tomto prípade sa môže vaše libido ako zvýšiť, tak aj znížiť).

S vyrovnaním hladiny hormónov vám pomôže pravidelná konzumácia výživového doplnku VENIRA hormonálna rovnováha, ktorý zároveň prispieva k udržaniu normálneho menštruačného cyklu.

 

7. Hormonálna antikoncepcia

Začali ste užívať hormonálnu antikoncepciu, aby ste si mohli užívať sex bez zábran a teraz sa nemôžete prestať čudovať, že ste úplne prišli o chuť na sex? Práve oslabené libido a celkové tlmenie prežívania rozkoše je častým vedľajším účinkom hormonálnej antikoncepcie. Pokiaľ HA užívate dlhodobo, pre vaše telo je to podobné, ako keby ste si prechádzali tehotenstvom, a tak vám dáva signály, že sex nepotrebujete.

V takom prípade odporúčame vysadenie nevyhovujúcej HA, alebo užívanie nehormonálnej antikoncepcie. Pokiaľ si nie ste isté tým, aké riešenie je pre vás najvhodnejšie, odporúčame konzultáciu s gynekológom.

 

8. Komunikácia

Komunikácia je kľúč k vyriešeniu mnohých problémov, takže pokiaľ cítite, že za stratou sexuálnej túžby stojí z veľkej časti odcudzenie s partnerom, neváhajte s ním o tom hovoriť.

Je bežné, že vo fáze zamilovanosti je libido vysoké, ale priamo úmerne dĺžke vzťahu klesá (samozrejme to tak nemusí byť vždy). Naplánujte si preto čas mimo postele a hľadajte nové spoločné záujmy, ktoré vám pomôžu opäť prebudiť sexuálnu túžbu.

 

9. Kreativita

Smutnou pravdou je, že stereotyp oslabuje libido, a preto sa snažte byť vynaliezavé. Okoreníme svoj sexuálny život o nové praktiky, ktoré opäť nakopnú erotické iskrenie.

 

10. Sexuálne poradenstvo

V prípade, že žiadny z vyššie spomenutých tipov nepomôže, neváhajte navštíviť sexuológa – a to najmä v prípade náhleho poklesu libida bez zjavnej príčiny, dlhodobých ťažkostí spôsobených sexuálnymi dysfunkciami, nízkou sebadôverou alebo traumami.

 

Bonusový tip

Raz za čas je dobré vyskúšať niečo netradičné, aby ste okorenili chvíle s partnerom. Práve preto sme vytvorili love gély, s ktorými to ide tak všetko lepšie.... :D Hlavná výhoda týchto gélov je nám asi jasná. Za zmienku však stojí aj skvelé prírodné zloženie s 32 účinnými látkami, nech sú naše telá v úplnej extáze v každom ohľade.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu