Vitamíny na vlasy: Prečo je dobré užívať a ako ich vybrať?

Sú vaše vlasy zľahnuté a bez lesku? Trepia sa, lámu a nadmerne vypadávajú? Problémom nemusí byť vlasová kozmetika. Možno ste len zabudli na to, že starostlivosť o vlasy zvonku je rovnako dôležitá ako tá zvnútra. Dnes sa dozviete, čo všetko ovplyvňuje stav vašich vlasov, a prezradíme vám, ako vybrať vitamínové doplnky, ktoré vám na ceste za krásnymi a zdravými vlasmi skutočne pomôžu.

 

POZOR! Ani tie najlepšie vitamíny na svete vás nespasia, pokiaľ…

…pre celkovú vitalitu svojich vlasov nič ďalšie neurobíte. Zdravé vlasy sú totiž v prvom rade odrazom vášho zdravého životného štýlu, a preto vitamíny vnímajte iba ako potravinové doplnky, ktorých primárnou úlohou je DOPLŇOVAŤ vašu stravu a životný štýl.

 

Starostlivosť o vlasy nezačína v kúpeľni, ale v kuchyni

Ak sa na vzhľade vlasov niečo skutočne prejaví, potom je to váš pitný režim. Viac ako 10% z celkovej hmotnosti vlasu tvorí voda. Správna hydratácia organizmu má obrovský význam, pretože má priamy vplyv na zdravie, silu a objem vlasov. V prípade nedodržiavania pitného režimu budú vaše vlasy suché a lámavé. Najlepšie pre vás bude pitie čistej neperlivej vody. Do pitného režimu sa počíta aj nesladený čaj, ale aj zeleninové a ovocné šťavy. Naopak sa do neho nepočíta alkohol a káva, ktorá má schopnosť organizmus dehydrovať.

Okrem vody je dôležitá aj pestrá a vyvážená strava, ktorá je pre vlasy palivom. Postarajte sa o to, aby váš jedálniček obsahoval čučoriedky a paradajky (významné zdroje antioxidantov), lososa (bohatý na vitamín B12 a D), avokádo (vysoký obsah vitamínu E a B), vlašské orechy (zdroj esenciálnych mastných kyselín).

Látky prospešné pre vlasy by ste našli aj v celom rade ďalších potravín. Problém môže byť skôr v tom, aby ste z obyčajnej stravy skutočne pokryli odporúčaný denný príjem. A práve s tým vám pomôžu vitamínové doplnky.

 

Hlavné výhody užívania vitamínových doplnkov

Samozrejme vždy záleží na konkrétnom vitamíne, ale všeobecne sa dá povedať, že k hlavným výhodám ich užívania patrí to, že:

- stimulujú vlasové folikuly

- posilňujú vlasy, a teda zabraňujú ich lámaniu a štiepeniu

- vyživujú vlasy do hĺbky a dodávajú im lesk

- udržujú vo vlasoch prirodzenú vlhkosť a zabraňujú ich vysychaniu

- urýchľujú ich rast a predchádza nadmernému vypadávaniu

- eliminujú pôsobenie voľných radikálov

 

Najlepšie vitamíny na vlasy

Vitamín A (retinol)

Okrem toho, že sa podieľa na zachovaní optimálnej funkcie imunitného systému a prispieva k udržaniu normálneho stavu zraku aj pokožky, má výborný vplyv na rast buniek, a tak je pre vlasy tou správnou voľbou.

Vitamín B5 (kyselina pantoténová)

Prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu ak zníženiu miery únavy a vyčerpania.

Vitamín B6 (pyridoxín)

Podieľa sa na tvorbe nových buniek a zároveň okysličuje pokožku. Zamedzuje nadmernému vypadávaniu vlasov a podporuje ich optimálny rast.

Vitamín B7 (biotín)

Podporuje tvorbu keratínu, teda hlavného proteínu, ktorý dodáva vlasom pevnosť a pružnosť. Okrem toho pomáha udržať normálny stav vlasov a kože.

Vitamín B9 (kyselina listová)

Je kľúčový z hľadiska obnovy DNA. Zabraňuje nadmernému vypadávaniu vlasov a ich stenčovaniu.

Vitamín B12 (kobalamín)

Napomáha k zníženiu miery únavy a vyčerpania a je prospešný z hľadiska udržania normálnej funkcie imunitného systému. Podporuje tvorbu červených krviniek, ktoré zásobujú pokožku kyslíkom.

Vitamín C (kyselina askorbová)

Významný antioxidant, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom a k zachovaniu optimálnej tvorby kolagénu pre normálnu funkciu kože.

 

Pre koho sú vitamínové doplnky vhodné?

Vitamínové doplnky stravy odporúčame každému, kto chce sústavne pracovať na zlepšení kvality a vzhľadu svojich vlasov a zároveň každému, kto hľadá účinné riešenie pre svoje lámavé a štiepiace sa vlasy so sklonmi k vypadávaniu. Skrátka každému, kto chce mať istotu, že svojim vlasom dopraje potrebnú starostlivosť nielen zvonku, ale aj zvnútra.

Treba dodať, že kvalita vlasov môže utrpieť pri chorobe, nasadení liekov, hormonálnych zmenách av tehotenstve. To je potom samozrejme úplne iný príbeh. Avšak konkrétne v tehotenstve a pri dojčení môžete užívať doplnky stravy (nielen) na vlasy so špeciálne upravenou formulou.

 

Ako doplnky stravy na vlasy užívať?

Aby ste dosiahli očakávané výsledky, užívajte vitamíny dlhodobo. Zároveň si vyberajte doplnky stravy, ktoré okrem vitamínov obsahujú aj stopové prvky a bylinné extrakty, ktoré pôsobia synergicky a spoločne podporujú udržanie normálneho stavu vlasov.

Spomínané vitamíny kombinujte s hydrolyzovaným kolagénom, prasličkou roľnou, pivovarskými kvasnicami, žihľavou dvojdomou, selénom a zinkom.

Tip: Neznesiete prehĺtanie veľkých vitamínových tabliet? Siahnite po našich gumových medvedíkoch s účinným zložením a lahodnou jahodovou príchuťou alebo po malinových kockách, ktoré podporujú prirodzený rast vlasov a zmierňujú ich vypadávanie.

Vitamíny na vlasy vyberajte podľa problematiky, ktorú riešite

Rovnako ako má každý problém svoje riešenie, každý vitamín má svoje špecifické vlastnosti. Vždy sa preto zamerajte na zloženie a hľadajte organické látky priamo zamerané na:

- urýchlenie rastu

- zahustenie

- elimináciu vypadávanie, lámanie a štiepenie

- posilnenie vlasového vlákna

- dodanie lesku a pružnosti

- zlepšenie celkovej štruktúry a vzhľadu

 

Rovnako pravdepodobný je aj variant, kedy neriešite žiadny z vyššie popísaných problémov, ale chcete mať po ruke účinnú prevenciu a sústavne pracovať na zlepšení celkovej kvality svojich vlasov.

Vitamínovou bombou, z ktorej nebudú mať prospech len vaše vlasy, ale aj pleť a nechty, je náš absolútny bestseller VENIRA PREMIUM kapsule pre vlasy, nechty a pleť. V porovnaní s VENIRA kapsulami pre vlasy, nechty a pleť obsahuje 20 aktívnych látok v každej dennej dávke. Jeho zloženie je obohatené o látku budúcnosti – Astaxantín, o ktorej si môžete prečítať v samostatnom článku.

Naše prírodné prémiové kapsule urýchľujú rast vlasov, prispievajú k ich zahusteniu a eliminujú nadmerné vypadávanie. Zároveň udržujú optimálny stav pleti, predchádza lámanie nechtov a celkovo ich posilňujú.

 

Čo ďalšie vám pomôže na ceste za krásnymi a zdravými vlasmi?

Používajte kvalitnú vlasovú kozmetiku - ideálne tú s prírodným zložením. Ďalej sa ju naučte správne používať. Šampón aplikujte len na vlasovú pokožku a zapracujte jemnou masážou. Naopak kondicionér vždy nanášajte iba do dĺžok, z ktorých najskôr vyžmýkajte prebytočnú vodu.

Za predpokladu, že svoje vlasy nechávate po umytí voľne uschnúť, vždy si vyfúkajte pokožku hlavy, aby ste zabránili množeniu baktérií. Pred použitím fénu si na vlasy nastriekajte tepelnú ochranu.

Nezabúdajte na starostlivosť o pokožku hlavy.

Pri česaní postupujte od končekov ku korienkom. Pre ľahké rozčesanie môžete do dĺžok aplikovať pár kvapiek vlasového oleja.

Navštevujte pravidelne kaderníka kvôli zastrihnutiu končekov.

Nikdy nechoďte spať s mokrou hlavou a ani s ňou nevychádzajte do chladného počasia.

Na noc si vlasy zopnite do voľného drdolu a spite na vankúši s hodvábnym povlakom.

 

S rýchlosťou rastu vlasov aj ich hustotou ste spokojní, ale trápi vás rýchlo sa mastiaca pokožka hlavy? Inšpirujte sa našimi tipmi, ako sa správne starať o mastné vlasy.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu