Tvárová umývacia pena – odhaľujeme tajomstvo dokonale čistej pleti

Či už sa v oblasti starostlivosti o pleť objavia v priebehu roka sebapôsobivejšie trendy, čistota nevyjde z módy nikdy. Práve tá je základným predpokladom na udržanie zdravej a krásnej pleti. Takýto štandard dosiahnete s tvárovou umývacou penou, ktorá predstavuje absolútnu revolúciu v oblasti starostlivosti o pleť. Prečo tomu tak je? Dozviete sa v dnešnom článku!

 

Už máte svoju tvárovú umývaciu penu?

Rok 2023 sotva začal, ale my už teraz s istotou vieme, aký kozmetický výrobok bude absolútnym hitom v oblasti starostlivosti o pleťZloženie bohaté na aktívne látky. Zamatová konzistencia s nadýchanými bublinkami. Jednoduchá aplikácia. Jednoduché roztieranie. To všetko hrá do kariet umývacej pene, ktorá predstavuje mimoriadne šetrný kozmetický prípravok s pozoruhodnými čistiacimi a revitalizačnými schopnosťami.

 

V čom je umývacia pena lepšia ako iné typy čistiacich produktov?

Čistiace produkty s penovou konzistenciou zbavujú pokožku nečistôt bez potreby silného trenia. Vzniknutá pena totiž urobí doslova všetku prácu za vás. Stačí len pridať malé množstvo vody a prsty vám budú v okamihu po pleti krásne kĺzať.

Ďalším nesporným benefitom umývacej peny je jej schopnosť čistiť pleť bez zbytočného vysušenia a podráždenia - avšak len za predpokladu, že neobsahuje SLS zložky.

SLS (z anglického Sodium Lauryl Sulfate) je typ tenzidu, ktorý môže pokožku zbavovať vlahy a spôsobiť podráždenie citlivej pleti. Také prirodzene nenájdete v kozmetických prípravkoch s prírodným zložením. Príkladom je aj naša VENIRA tvárová umývacia pena, ktorá vďaka svojmu šetrnému zloženiu uzamyká v pleti vlhkosť. Jej penivé čiastočky sa navyše dostávajú do hlbších vrstiev kože, kde na seba nabaľujú nečistoty. Pokožka je tak po čistení dokonale revitalizovaná a hebká.

Umývacia pena si poradí s prebytočným mazom, odumretými kožnými bunkami, potom, baktériami, zanesenými pórmi a zvyškami make-upu. Vďaka svojej zamatovo jemnej textúre je navyše vhodná na každodenné použitie.

Opomenúť nemôžeme ani široký zástup aktívnych látok, ktoré z umývacej peny robia skutočný poklad. O vašu pokožku sa budú pri umývaní starať ingrediencie prvotriednej kvality v popredí s výťažkom z brezy, rebríčkom, prasličkou, žihľavou, rozmarínom, šalviou, lime tree, tenzidom z olivového oleja, glycerínom, kyselinou mliečnou a ďalšími jemnými tenzidmi.

 

Benefity VENIRA umývacie peny

- zbavuje pleť nečistôt bez toho, aby ju vysúšala

- udržuje prirodzené pH pleti

- redukuje tvorbu kožného mazu

- napomáha k uvoľneniu zanesených pórov

- obmedzuje nedokonalosti pleti a znižuje riziko ich rozšírenia

- tonizuje a zjednocuje pleť

- prináša úľavu a upokojenie podráždenej pokožke

- eliminuje svrbenie

- zjemňuje štruktúru pleti a zanecháva ju vláčnu

- pripravuje pokožku na príjem aktívnych látok

 

VENIRA tvárová umývacia pena je vhodná ako pre ženy, tak aj pre mužov. Úlohu nehrá ani vek a typ pleti, a tak poslúži naozaj všetkým členom domácnosti. Ste vo fáze, kedy ste sa úspešne zbavili akné a riešite jeho následky? Prečítajte si u nás na blogu ako sa zbaviť jazvičiek po akné a pigmentových škvŕn.

 

Viete, ako čistiacu penu na pleť správne používať?

Na to, aby ste si mohli naplno užívať benefitov tvárovej umývacej peny, musíte ju používať odporúčaným spôsobom.

Umývaciu penu aplikujte vždy ráno a večer na navlhčenú tvár – vždy stačí vtlačiť do umytej dlane jednu pumpičku. Nadýchanú penu nanášajte jemnými krúživými pohybmi od stredu tváre smerom von a to tak dlho, kým sa úplne nerozpustí. Pri tom si dajte pozor, aby sa nedostala do očí. Potom pleť dôkladne opláchnite vlažnou vodou a osušte poklepávaním uteráka, ktorý používate iba vy a iba na tvár.

Pokožka je vo fáze po vyčistení pripravená na príjem aktívnych látok, ktoré sú súčasťou tonerov, sér a krémov, a preto ďalej pokračujte v ošetrujúcej rutine tak, ako ste zvyknutí.

 

Nechýba vám niečo?

Tvárová umývacia pena predstavuje iba jeden z piatich základných krokov starostlivosti o pleť. Skompletujte si svoju rutinu u nás na e-shope – máme všetko, čo budete ku každodennej starostlivosti potrebovať!

1. krok – odlíčenie: 
Jedná sa o krok, ktorý sa vykonáva iba večer. V rámci odlíčenia sa zbavujete nielen make-upu, ale aj ochranného UV faktora. Pokiaľ by ste tento krok v rámci večernej rutiny preskočili, koledovali by ste si o upchatí pórov, ktoré môžu viesť k vzniku akné a ďalších kožných problémov. Na tento účel vám skvele poslúži odličovacie mlieko.

2. krok – čistenie: 
O čistení je vlastne celý tento článok. Tvárová umývacia pena ale nie je jediným variantom. S kľudom môžete siahnuť po čistiacom géle alebo mlieku. Jedná sa o produkty, ktoré sú vyvinuté na rovnaký účel, ale líšia sa obsiahnutými ingredienciami a textúrou, prípadne zacielením na konkrétny typ pleti či problematiku ako je to pri akné čistiaceho gélu.

3. krok – tonizácia: 
Toner sa aplikuje vždy na vyčistenú a odlíčenú pleť. Jeho hlavnou úlohou je vyrovnať pH pokožky, poskytnúť jej okamžitú hydratáciu a pripraviť ju na následnú starostlivosť. Udržanie prirodzeného pH podporuje aj pleťová voda.

Tip: Niektoré čistiace produkty majú vďaka svojmu zloženiu dokonalé tonizujúce účinky, a tak už použitie tonera nie je nutné. Rovnaké je to v prípade spomínanej Tvárovej umývacej peny, ktorá rešpektuje prirodzené pH pokožky, a tak sa následne nemusí riešiť jeho vyrovnanie.

4. krok – hydratácia: Na dokonale čistú pleť s vyrovnaným pH sa nanášajú zvláčňujúce produkty. Najprv pleťové sérum, ktoré preniká hlboko do pokožky a potom denný krém (alebo nočný krém), ktorý v pleti uzamyká všetky aplikované látky.

Pri hydratácii myslite aj na pery a oči. V oblasti očného okolia máte tu vôbec najtenšiu kožu, a tak si vyžaduje zvlášť jemné zaobchádzanie. Okolo očí (vrátane pohyblivého viečka) aplikujte očný krém a pery zvláčňujte pomocou balzamu na pery.

5. krok – UV ochrana: Na záver rannej rutiny aplikujte UV ochranu. Použiť môžete opaľovací krém aj pleťový krém s UV filtrom. Výsledok je rovnaký. Len si dajte pozor, aby ste vždy používali produkt priamo určený na pleť. Zabránite tým jej zbytočnému podráždeniu.

V prípade, že bojujete s najrôznejšími kožnými nedokonalosťami, rozšírte svoju rutinu o prípravky na cielenú starostlivosť. Napríklad pri hojení akné siahnite po pleťovom peelingu.

Na záver pripomíname, že do oblasti ošetrujúcej rutiny patrí aj starostlivosť o krk a dekolt. Môžete používať rovnaké produkty ako na tvár, ale potom počítajte s tým, že vám budú rýchlejšie miznúť. Na trhu sú k dostaniu aj špeciálne prípravky priamo na krk a dekolt.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu