Super greens – detoxikácia organizmu, podpora imunity a ďalšie dôvody, prečo dať zeleným potravinám zelenú

Zelené superpotraviny by sme mohli vďaka ich blahodarným účinkom na ľudské zdravie označiť za cenné dary prírody – a práve preto by ste ich mali konzumovať pravidelne a dlhodobo. Aké potraviny sa radia do skupiny super greens, aké benefity prinášajú pre telo ich konzumácie a pochutnáte si na nich vôbec? Nielen to sa dozviete v dnešnom článku.

 

Sú super greens naozaj tak super?

Áno, sú. Zelené potraviny obsahujú v niekoľkonásobne účinnejšej forme všetky telu prospešné látky ako vitamíny, minerály, stopové prvky, esenciálne mastné kyseliny, aminokyseliny a enzýmy.

K ich kľúčovým vlastnostiam patrí komplexnosť a prirodzenosť pre ľudský organizmus. Sú zásadotvorné a enzymaticky aktívne. Ďalej vykazujú vysokú antioxidačnú aktivitu a sú bohaté na chlorofyl, ktorý stimuluje srdce, cievny systém, črevá, maternicu a pľúca.

Ich výhodou je aj to, že na seba pôsobia synergicky, teda vzájomne posilňujú svoj účinok, a tak sa dajú užívať súčasne. Dokonca sa jedná o odporúčaný postup.

 

Potraviny, ktoré patria do skupiny super greens

K najvýznamnejším zeleným potravinám patrí spirulina, chlorella a mladý jačmeň. Aké sú ich účinky na ľudský organizmus?

 

Spirulina

- sladkovodná silica, ktorá patrí medzi antioxidanty

- napomáha k normálnej hladine cukru v krvi

- podporuje prirodzenú obranyschopnosť imunitného systému

- prispieva k celkovej vitalite

- pomáha kontrolovať telesnú hmotnosť a eliminovať chuť do jedla

 

Chlorella

- jednobunková sladkovodná riasa plná vitamínov, ktorú radíme medzi antioxidanty

- podporuje normálnu funkciu črevného traktu

- napomáha k prečisteniu organizmu

- je bohatým zdrojom vlákniny, ktorá na seba dokáže viazať ťažké kovy aj ďalšie toxické látky a napomáha ich odstrániť von z tela, čím eliminuje ich vstrebanie do krvi

- prispieva k mikrobiálnej rovnováhe

 

Zelený jačmeň

- antioxidant bohatý na najrôznejšie vitamíny a minerály z prírodných zdrojov

- vďaka obsahu vitamínu C a B6 prispieva k eliminácii únavy a vyčerpania, čím dokonale pomáha k povzbudeniu organizmu

- podporuje normálnu funkciu pečene a žlčníka

- napomáha znižovať prekyslenie organizmu

Jarná detoxikácia pomocou zelených potravín: Má zmysel?

Ako sme už spomínali v článku o jarnej starostlivosti o pleť, jar je časom prebúdzania, kedy meníme zabehnuté poriadky nielen v ošetrujúcej rutine, ale celkovo v našom životnom štýle. Pomyselným štartom cesty za zdravším ja môže byť detoxikácia, ktorá zbaví organizmus nahromadených toxínov, čo so sebou nesie celý rad benefitov.

Ak sa máme baviť konkrétne o konzumácii zelených potravín, najväčšieho prínosu sa dočkáte, ak ich budete užívať pravidelne a dlhodobo. Avšak stále je lepšie užívať zelené potraviny v rámci jarnej detoxikačnej kúry, ako ich existenciu úplne ignorovať.

 

S detoxikáciou organizmu vám pomôže chlorella aj spirulina

Keď hovoríme o detoxikácii organizmu, hovoríme vlastne o tom, čo najviac ocení vaša pečeň a črevá.

Ako chlorella, tak aj spirulina obsahujú aminokyseliny prispievajúce k eliminácii ťažkých kovov, ktoré predstavujú jednu z najväčších hrozieb nielen pre pečeň, ale pre celý organizmus. Na detoxikáciu čriev je vhodná spomínaná chlorella obsahujúca veľké množstvo vlákniny, ktorá napomáha čistiť hrubé črevo a nánosy toxických usadenín z jeho stien. Obe tieto zelené potraviny sú súčasťou doplnku stravy VENIRA super greens, ktorý obsahuje celkom 16 aktívnych látok.

Tip: Alternatívou je doplnok stravy VENIRA detox, ktorý sme vyvinuli tak, aby pomáhal telo zbavovať toxických látok. Obsahuje aj spomínanú chlorellu a spiruliny.

 

Detoxikácia organizmu ide ruka v ruke s jeho posilnením – zvlášť v prípade, že sa spoľahnete na zelené potraviny

Vedeli ste, že následkom zaneseného hrubého čreva môže dôjsť k oslabeniu vašej imunity? Samozrejme sa nejedná o jediný dôvod. K ďalším príčinám oslabeného imunitného systému patrí chronický stres, užívanie antibiotík, fajčenie, nadbytočná konzumácia alkoholu a naopak nedostatočný pohyb a nízky príjem vitamínov a minerálov.

Zelené potraviny sú bohaté na antioxidanty (predovšetkým vitamíny A, C, E) prispievajúce k eliminácii výskytu voľných radikálov. Práve tie totiž stoja za oslabenou imunitou a zhoršeným priebehom všetkých chorôb, ktoré sa u vás v dôsledku toho rozvinú.

Avšak obyčajné užívanie doplnkov stravy nestačí. Dôležitá je celková úprava doterajšieho životného štýlu. Konkrétne tipy, ako posilniť imunitu si prečítajte v samostatnom článku.

 

Vitamínová bomba plná (nielen) zelených superpotravín

Zelené superpotraviny sú dokonalým prototypom sviežosti a zdravia, a tak sme vzali tie najvyhlásenejšie z nich, a vymiešali neprekonateľne zdravú vitamínovú zmes pre udržanie vašej celkovej vitality.

VENIRA super greens je hodnotný potravinový doplnok, ktorého súčasťou sú nielen všetky vyššie popísané zelené superpotraviny, ale aj adaptogény z rastlinných zdrojov a probiotiká.

 

Prečo sú súčasťou doplnku stravy probiotiká?

Probiotiká sú živé mikroorganizmy ovplyvňujúce ľudský organizmus. K ich najčastejšie skloňovaným účinkom na ľudský organizmus patrí podpora imunitného systému, úprava pH čreva a podpora integrity črevnej sliznice.

Vyskytujú sa v potravinách (napr. kyslá kapusta, jogurt, kefír, nakladané uhorky a pod.), ale môžete ich prijímať aj vo forme doplnkov stravy. V druhom zo spomínaných prípadov je výhodou presná znalosť prítomných probiotických mikroorganizmov a ich počtu.

Konkrétne v doplnku VENIRA super greens nájdete bifidobacterium & lactobacillus. Ako probiotické kultúry sme ich pridali najmä na podporu trávenia.

 

Aké problémy VENIRA super greens rieši?

Zelené superpotraviny, rastlinné adaptogény a probiotiká tvoria mimoriadne silnú kombináciu, ktorá:

- povzbudzuje unavený organizmus

eliminuje únavu, vyčerpanie a voľné radikály

- dodáva potrebnú dávku energie

- podporuje obranyschopnosť

- prispieva k správnemu fungovaniu organizmu

- pomáha kontrolovať telesnú hmotnosť

 

Na našej vitamínovej zmesi si rozhodne pochutnáte

Pokiaľ patríte k pravidelným konzumentom rozpustných zmesí s obsahom super zelených superpotravín, tak určite viete, že chuť nie je práve ich prednosťou. A práve to sme sa rozhodli zmeniť!

Našim cieľom bolo vyvinúť doplnok stravy bohatý na superpotraviny, ktorý bude mať nielen perfektne vybalansované zloženie, ale aj chuť. Príchuť sme ladili k dokonalosti skutočne dlho, ale trpezlivosť nakoniec priniesla svoje ovocie. Vy si tak môžete každý deň pochutnať na VENIRA super greens s lahodnou jablčnou príchuťou.

 

Prečo sa oplatí siahnuť po doplnku stravy, ktorý obsahuje zmes zelených superpotravín?

Dôvod je jednoduchý – je to pohodlné, a teda z dlhodobého hľadiska udržateľné. Aby ste sa mohli tešiť z účinkov jednotlivých zelených superpotravín, musíte ich užívať pravidelne a dlhodobo.

Vďaka vitamínovej zmesi VENIRA super greens už si nemusíte lámať hlavu nad tým, či v priebehu dňa zvládnete skonzumovať všeobecne odporúčané množstvo zelených superpotravín, pretože túto otázku už sme vyriešili za vás v rámci vývoja, a tak sa stačí riadiť odporúčaným dávkovaním. Náš doplnok stravy preto predstavuje skvelé riešenie pre všetkých s hektickým životným štýlom.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu