Starostlivosť o pleť na jar

Jar je časom prebúdzania. Dni sa postupne predlžujú a prehrievajú. Zo zimného spánku sa preberá aj príroda, ktorá sa krásne prefarbuje. Všetky tieto zmeny spojené s príchodom nového ročného obdobia sú signálom k tomu, aby ste vykonali drobné úpravy vo svojej ošetrujúcej rutine, stravovacích návykoch a ďalších aspektoch svojho života. Ako by tieto zmeny mohli a mali vyzerať sa dozviete v dnešnom článku.

 

Prečo je potrebná úprava kozmetickej rutiny?

Pleť prechádza v zime zaťažkávacím obdobím. Neprospievajú jej mrazy, nízke teploty ani časté prechody z tepla do zimy. Príchod jari preto vítame s otvorenou náručou, ale veľmi často so zašednutou pleťou bez života, ktorá má ešte navyše narušenú obranyschopnosť. Práve v ten moment prichádzajú na pomoc vhodne zvolené produkty starostlivosti o pleť a prírodné doplnky stravy.

POZOR! Bez ohľadu na ročnú dobu platia zlaté pravidlá starostlivosti o pleť (odlíčenie, čistenie, tonizácia, hydratácia a UV ochrana). Keď píšeme tieto riadky, predpokladáme, že všetky spomínané pravidlá dodržiavate. Nižšie sa teda nezameriavame na rutinu ako takú, ale na základe zmien, ktorými pleť prešla v priebehu zimy, vám odporúčame, ako ju oživiť a rozjasniť.

 

Základy jarnej starostlivosti o pleť

Vysporiadajte sa s následkami zimy raz dva a hneď skraja jari sa pustite do dôkladnej hydratácie a regenerácie pleti, čím jej navrátite potrebnú vlahu a vitalitu.

Najlepšie, čo môžete urobiť, je nadopovať svoju pleť vitamínmi, minerálnymi látkami a antioxidantmi cez vysoko kvalitnú pleťovú kozmetiku s prírodným zložením a doplnkami stravy.

Tip: Zistite, ako zatočiť s nadmerným padaním vlasov v priebehu jari a leta.

 

5 krokov ku krásnej pleti

 

1. Očista dočista

Začnite tým, že z povrchu pleti odstránite odumreté kožné bunky, maz, pot a ďalšie látky, ktoré tvoria nežiaduci film a bránia tak prestúpeniu účinných látok z ďalších ošetrujúcich produktov. Siahnite po peelingu, ktorý dokáže všetky tieto potreby naplniť.

VENIRA pleťový peeling zanecháva pleť dokonale čistú, žiarivú a hebkú na dotyk. Obsahuje jemné peelingové čiastočky, ktoré sú 100% prírodného pôvodu. Navyše je obohatený o mandľový a slnečnicový olej, ktoré sa pri styku s vodou menia na mlieko, vďaka čomu peeling pleť nevysušuje a po jeho aplikácii neprichádza ani nežiaduci pocit pnutia.

Raz až trikrát týždenne používajte aj peeling na pery, ktorý ich zbaví šupiniek a bude predchádzať ich popraskaniu. Denne na ne aplikujte balzam na pery.

 

2. Hĺbková výživa

Pokiaľ chcete napraviť svoju pleť, musíte sa postarať o to, aby sa účinné látky dostali do hlbších vrstiev kože. V tomto ohľade sa môžete jednoznačne spoľahnúť na pleťové séra obsahujúce predovšetkým menšie molekuly účinných látok, ktoré ľahko prenikajú hlboko do pokožky.

V našej ponuke nájdete hneď niekoľko druhov sér, ktoré sa líšia svojimi schopnosťami. Napríklad VENIRA sérum s BIO kyselinou hyalurónovou a vitamínom C pleť dokonale rozjasňuje a hydratuje. Navyše je vhodné pre každý typ pleti, a tak máte istotu, že pri jeho použití nešliapnete vedľa. Ďalším produktom, ktorý si zaslúži vašu pozornosť, je VENIRA intenzívne kolagénové sérum pre zrelú pleť. Vyčnieva pre svoj mimoriadny liftingový účinok, schopnosť stimulovať tvorbu kožných buniek a prispievať k vyhladeniu jemných liniek a hlbokých vrások.

 

3. Voda nad zlato

Hydratácia a podpora udržania prirodzenej vlhkosti je pre pleť úplne kľúčová. Absolútnym základom je hydratačný denný krém s ochranným účinkom a hydratačný nočný krém podporujúci regeneráciu pleti.

Naša hydratačná rada je vhodná na regeneráciu a hydratáciu suchej a dehydrovanej pleti. Zároveň sme sa postarali o to, aby ste si z jej produktov zvládli bez problémov poskladať svoju rannú a večernú ošetrujúcu rutinu. V tomto rade nájdete aj hydratačné sérum poskytujúce pleti intenzívnu hydratáciu a ochranu pred stratou vlhkosti.

Tip: Pri výbere konkrétneho produktu si vždy overte, či je vhodný priamo pre váš typ pleti a prípadne či vám môže pomôcť s problematikou, ktorú momentálne riešite.

 

4. Profesionálny zásah

Postarajte sa o hladký prechod do nového ročného obdobia tým, že svoju pleť zveríte do rúk kozmetického salónu. Vďaka profesionálnemu ošetreniu sa vaša pleť ľahšie vysporiada s následkami zimy a zároveň pripraví dokonalé podmienky na vstrebanie všetkých účinných látok z jednotlivých kozmetických produktov.

 

5. Doplnky stravy

Podporte ešte viac účinky kozmetických produktov tým, že začnete užívať prírodné doplnky stravy. Práve tie predstavujú spoľahlivý spôsob, ako telu dodať nevyhnutné vitamíny, minerály, stopové prvky a ďalšie zdraviu prospešné látky.

Svoju pozornosť zamerajte predovšetkým na potravinové doplnky s obsahom vitamínov A, B, C, E a minerálov ako je meď a zinok. Spoločne majú dokonalý účinok nielen na pleť, ale aj na vlasy a nechty.

Vysoké množstvo telu prospešných vitamínov a minerálov nájdete v doplnku VENIRA multivitamín, ktorý obsahuje neuveriteľných 31 prírodných látok.

 

Vzpruhu potrebuje aj váš organizmus

V zime nám výrazne chýba slniečko, čo sa prejavuje celkovým vyčerpaním organizmu. Slnečné lúče stimulujú tvorbu vitamínu D, ktorého dostatočný príjem má vplyv na pohybový aparát, kvalitu pleti a pokožky vôbec, ale aj na psychiku.

Jednu z najlepšie vstrebateľných foriem vitamínu D, teda vitamín D3, nájdete v našom doplnku stravy VENIRA vitamín D. Nielenže prispieva k udržaniu optimálnej funkcie imunitného systému a podieľa sa na procese delenia buniek, taktiež napomáha k zdraviu kostí, svalov a zubov.

K zvýšeniu obranyschopnosti svojho organizmu prispejete aj tým, že sa budete pravidelne hýbať a zároveň si doprajete dostatok odpočinku a spánku.

Tip: V samostatnom článku zistíte ďalšie dôvody, prečo je nevyhnutné vitamín D užívať.

 

Príchod jari nabáda k celkovej očiste organizmu

Tú môžete začať pitím čaju ktorého silu prameniacu z prírody ucítite v každom dúšku. VENIRA ovocný sypaný čaj pre každé ročné obdobie s príjemne sladkou a zároveň osviežujúcou príchuťou napomáha k prečisteniu organizmu.

Avšak alfou a omegou zostáva aj naďalej čistá neperlivá voda. Práve tá stojí na začiatku správnej hydratácie a vylučovania škodlivín. Denne preto vypite dostatočné množstvo tekutín.

Z hľadiska životosprávy je však dôležité aj to, čo jete. Vďaka pestrému a vyváženému jedálničku, teda dostatočnému príjmu bielkovín, zdravých tukov, sacharidov, vlákniny, vitamínov a minerálov, sa budete vo svojom tele cítiť fantasticky. Všetka snaha sa vám navyše vráti v podobe žiarivej a zdravej pokožky.

Veríme, že vás dnešné tipy motivujú k tomu do toho poriadne šliapnuť a zmeniť svoje návyky na všetkých frontoch, pretože jedine tak bude o vašu pleť v priebehu celej jari dokonale postarané.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu