S dostatkom železa už vám vlasy vypadávať nebudú

Dávate v starostlivosti o vlasy prednosť produktom s obsahom prírodných zložiek pred tými, ktoré sú plné chémie? Potom by vašej pozornosti rozhodne nemal uniknúť rozmarín, ktorý je v oblasti vlasovej starostlivosti považovaný za hotový zázrak. Dnes zistíte, prečo dať rozmarínu a ďalším bylinkám v oblasti starostlivosti o vlasy zelenú.

 

Rozmarín lekársky

Rozmarín lekársky, označovaný aj ako rozmarín lekársky, je typická stredomorská bylina známa pre svoje široké využitie naprieč celou domácnostou:

- ako bylina so špecifickou chuťou je rozmarín obľúbený v kuchyni, a to ako pri príprave mäsa, tak aj dochucovaní masiel, nátierok alebo napríklad šalátov

- svoje uplatnenie nachádza aj v šatníku, kde slúži na odpudzovanie molí

- chýbať by nemal v žiadnej domácej lekárničke, pretože môže byť prvou pomocou proti malátnosti, nízkemu krvnému tlaku, roztržitej mysli a zlej nálade

- vetvičky rozmarínu umiestnené pod vankúšom môžu vylepšiť spanie

- v ľudovej medicíne sa z rozmarínu robil čaj, ktorý prispieval k zmierneniu bolestí hlavy

- rozmarín dokáže svojou prírodnou silou bojovať proti nadmernému padaniu vlasov - a to predovšetkým pokiaľ je vo forme 100% esenciálneho oleja

 

Svoje čestné miesto a široké využitie v kozmetickom priemysle si vydobyl svojim vysokým obsahom silíc, flavonoidov, trieslovín, organických kyselín, vitamínov a minerálov. Býva súčasťou nielen vlasovej starostlivosti, ale aj telovej a pleťovej kozmetiky.

 

Účinky rozmarínu na vlasy a pokožku hlavy

Rozmarín prehrieva, dezinfikuje, upokojuje a stimuluje pokožku hlavy. Kúra z rozmarínu je vhodná aj na masáž vlasovej pokožky a oplachovanie korienkov, ktoré sú vďaka nej lepšie hydratované a na pohľad zdravšie a silnejšie.

Podieľa sa aj na stimulovaní prietoku krvi do vlasových folikulov, čo zlepšuje dodávanie živín a kyslíka do pokožky a podporuje rast vlasov. Pravidelná aplikácia rozmarínového oleja alebo výluhu na pokožku hlavy tak môže viesť k silnejším a plnším vlasom.

Rozmarín prispieva k zlepšeniu celkového vzhľadu a kvality vlasov. Úžasne pôsobí aj ako kúra proti lupinám a perfektne sa stará o mastné vlasy. Tiež zabraňuje svrbeniu pokožky hlavy, jemne čistí vlasy a zabraňuje ich vypadávaniu.

Môžete ho aplikovať ako rozmarínový olej, vlasové tonikum, extrakt alebo v podobe tinktúry. Rozmarín je vďaka svojim blahodarným účinkom neoddeliteľnou súčasťou VENIRA hair boostera - vlasového séra pre podporu rastu vlasov, ktoré vyhralo prvé miesto v kategórii THE BEST HAIR CARE PRODUCT na veľtrhu Beauty Forum. Sérum s obsahom rozmarínu posilňuje vlasové vlákna od korienkov, čím podporuje ich prirodzený rast a bojuje proti ich nadmernému vypadávaniu.

 

Pomoc z prírody máte na dosah ruky

Je až fascinujúce, koľko spôsobov a variácií použitia byliniek na vlasy existuje. Či už túžite po zosvetlení svojich vlasov alebo ich potrebujete hĺbkovo vyživiť a hydratovať, verte, že bylinná terapia je jednoznačnou stávkou na istotu.

Aktívne látky obsiahnuté v bylinách dokážu navrátiť zničeným vlasom ich silu aj vitalitu a podporiť ich prirodzený lesk.

Pokiaľ vám vlasy enormne vypadávajú, je samozrejme vhodné vyhľadať čo najskôr pomoc trichológa, ktorý dokáže na základe diagnostiky vlasov a vlasovej pokožky určiť príčinu vašich problémov. Avšak pokiaľ v štádiu, kedy by ste museli vyhľadať odbornú pomoc ešte nie ste, potom siahnite po rozmaríne a ďalších bylinkách ako je breza, rebríček, praslička, žihľava, šalvia, lipa či kotvičník.

Kotvičník je spoločne s biotínom, zinkom a ďalšími aktívnymi látkami súčasťou doplnku stravy VENIRA hair & beard booster pre mužov, ktorý sme vyvinuli na základe nášho absolútneho bestselleru - VENIRA kapsúl pre vlasy, nechty a pleť.

Tip: Zistite, aké sú účinky prasličky rolní na vlasy.

 

Zázrak menom rozmarínová voda

Vedeli ste, že pravidelné masírovanie pokožky hlavy s rozmarínovým extraktom môže znížiť riziko straty vlasov a podporovať ich zdravý rast? S VENIRA rozmarínovou vodou pre vlasy a pleť poskytnete vašim kaderám potrebnú dávku výživy a hydratácie a zároveň sa postaráte o rozstrapkané končeky vlasov.

 

 

Použitie rozmarínovej vody môže dodať vlasom zdravý lesk a zlepšiť ich textúru. Voda vyhladzuje vlasové kutikuly čo vedie k hebkým a lesklým vlasom. Rozmarín tiež obsahuje látky s antiseptickými a antimikrobiálnymi vlastnosťami, ktoré bojujú proti mikróbom a najrôznejším baktériám na pokožke hlavy.

Navyše s niekoľkými prírodnými extraktmi z rebríčka, brezy, prasličky roľnej, šalvie, lipy a žihľavy získate to najlepšie z prírody pre vaše kadere.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu