Nadmerne vypadávajúce vlasy sa s lopúchom stanú minulosťou

Snáď takmer každý sa z nás s ním v detstve hral na to, že má dáždnik ako pán Tau. A ak nie toto, tak stopercentne ste s jeho guličkami hádzali po kamarátoch, ktoré so svojimi háčikmi prichytávali na oblečení ako suchý zips. To bola ohromná zábava snáď pre každé dieťa. Iste vám hneď svitlo, že je reč o lopúchu. Ten ale neslúži len na zábavu, je tiež prírodným a šetrným riešením pre nadmerné vypadávanie vlasov.

 

Čo je to lopúch?

Lopúch väčší, latinsky Arctium Lappa, je už po stáročia skvelou liečivou univerzálnou bylinkou, ktorá je pridávaná do mnohých kozmetických prípravkov, vďaka svojim blahodarným účinkom na pokožku.

Dokonca aj v prípadoch ekzémov a ďalších kožných ťažkostí, kde už lekári často siahajú po kortikoidoch, je lopúch tým pravým riešením, pretože dokáže stimulovať regeneráciu pokožky, vďaka čomu je tak obľúbený v ľudovom liečiteľstve. A to nielen v oblasti dermatológie.

Táto 60 až 100 centimetrov veľká bylina rastie takmer všade. Na neudržiavaných záhradách, skládkach, rumoviskách, okrajoch poľných ciest, na lúkach, v priekopách a medziach. Je teda voľne dostupná takmer kdekoľvek.

 

 

Ide o dvojročnú rastlinu, čo znamená, že v prvom roku vypustí len ružicu veľkých plstnatých listov a až v druhom roku vykvitá. Na naše účely je najcennejšou časťou lopúcha jeho koreň.

Ten obsahuje polysacharidy, minerálne látky, horčiny, triesloviny a ďalšie množstvo látok, ktoré pôsobia ako prírodné antibiotikum a antimykotikum. Výrazne napomáha v liečbe proti lupinám, používa sa na oplachovanie pokožky hlavy alebo ako súčasť prírodných šampónov a vodičiek.

 

Ako lopúch pôsobí na vlasy?

Ako sme si už povedali, z lopúcha budú pre nás a naše vlasy najužitočnejšie lopúchové korene, ktoré obsahujú množstvo dôležitých živín a látok pre pozitívny vplyv na zdravie vlasov. Práve lopúchový koreň v sebe skrýva inulín, ktorý napomáha udržiavať zdravú mikroflóru pokožky hlavy. Obsahuje taktiež dôležité vitamíny a minerály, ako je vitamín A, C, E, železo, draslík či zinok. Lopúch teda: 

 

1. Podporuje rast vlasov

Jedným z hlavných dôvodov, prečo ľudia, ktorých trápia nadmerné vypadávanie vlasov siahnu po lopúchu, je jeho schopnosť podporovať rast vlasov. Lopúch totiž dokáže stimulovať vlasové folikuly a zlepšovať ich funkciu, čo vedie k aktivácii nového rastu vlasov a zníženiu vypadávania. Pravidelné používanie lopúcha môže tiež viesť k zahusteniu vlasov a zvýšeniu ich objemu. Nové vlásky, ktoré začnú rásť tak budú silnejšie a odolnejšie.

 

 Tip: Ak vás trápi vypadávanie vlasov, potom vám môže pomôcť aj náš ďalší článok, v ktorom sa dočítate koľko množstva vypadaných kaderí je ešte v poriadku a kedy by ste už mali vyhľadať odbornú pomoc.

 

2. Zlepšuje kondíciu vlasov

Antioxidačné vlastnosti vitamínov obsiahnutých v lopúchu sú perfektné pre vlasy poškodené voľnými radikálmi. Minerály, ako je železo, draslík a zinok, posilňujú vlasy a zlepšujú ich celkovú štruktúru. Zaradenie lopúcha do každodennej vlasovej starostlivosti preto môže vaše kadere zjemniť, dodať im lesk a znížiť štiepenie končekov. Vlasy sa vám budú tiež lepšie upravovať.

 

3. Obmedzuje problémy s vlasovou pokožkou

Dodržujete zdravú stravu vrátane konzumácie dostatku doplnkov stravy pre vaše vlasy, ale aj napriek tomu vám vypadávajú? Nezabúdajte na to, že aj problémy s pokožkou hlavy, ako je psoriáza, nadmerné množstvo lupín či svrbenie, môžu spôsobovať nadmerné vypadávanie vlasov. Lopúch s protizápalovými a antibakteriálnymi vlastnosťami zmierňujú tieto nepríjemné prejavy a zanechávajú pokožku hlavy čistú a zdravú.

 

Je možné zamedziť vypadávaniu vlasov?

Áno, existuje niekoľko opatrení, ktoré môžu pomôcť zamedziť nadmernému vypadávaniu vlasov a udržať ich zdravé. Tu je niekoľko tipov:

Správna výživa - bohatá strava na živiny je kľúčom k udržaniu krásnych a zdravých vlasov. Nezabudnite do svojej stravy zahrnúť potraviny obsahujúce vitamíny A, C, E, biotik, zinok, železo a omega-3 mastné kyseliny. Pokiaľ sa vám nedarí dopĺňať vitamíny prostredníctvom stravy, potom si kúpte VENIRA kapsule na vlasy, nechty a pleť so všetkými vitamínmi, živinami a minerálmi prospešnými pre vlasy.

Správna starostlivosť o vlasy - vyvarujte sa prehnanému používaniu horúceho vzduchu pri fúkaní vlasov, častému farbeniu alebo chcemickému ošetrovaniu vlasov. Používajte prírodné šampóny, ako je napríklad VENIRA šampón proti lupinám s kokosovou vôňou a svoju starostlivosť doplňte o VENIRA regeneračnú masku na vlasy. Majte tiež na pamäti, že ani časté česanie vlasov či uťahovanie do gumičiek nie je tým najlepším riešením.

Zníženie stresu - snažte sa zvládať stresové situácie pomocou najrôznejších relaxačných techník, zájdite si na jogu, zabehať alebo jednoducho len tak relaxujte v okruhu svojich najbližších. Ako doplnok stravy môžete vyskúšať aj VENIRA stop stress, ktorý eliminuje mieru únavy a vyčerpania.

 

 

Regulácia hormonálnej rovnováhy - aj keď nie je vaša hormonálna rovnováha v dobrom stave, môže dochádzať k vypadávaniu vlasov. Vyskúšajte VENIRA hormonálnu rovnováhu, ktorá sa podieľa na vyrovnanej hladine hormónov, podporuje normálne trávenie a prispieva k lepšej nálade.

Používanie prírodných prostriedkov - ako už bolo spomenuté, lopúch je jedným z prírodných prostriedkov, ktorý môže pomôcť zamedziť vypadávanie vlasov. Existujú ale aj ďalšie prírodné prípravky, ako je aloe vera, rozmarín alebo jojobový olej. Práve VENIRA rozmarínová voda vám pomôže nielen s padaním vlasov ale aj im poskytuje normálnu hydratáciu.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu