Ste tehotná? A viete, čo svojmu telu dopriať?

Či už očakávate príchod svojho prvého potomka alebo ste už skúsená mamička v očakávaní, treba dbať na prísun dostatočného množstva vitamínov, ktoré podporia správny vývoj vášho dieťatka. Viete, ako si zostaviť jedálniček tak, aby ste získali čo najviac dôležitých vitamínov a živín? Poďme sa spolu na pár tipov vhodných pre tehotné pozrieť.

 

Čo jesť v tehotenstve?

Mliečne produkty

Doprajte si syry, mlieko a jogurty, ktoré sú cenným zdrojom napr. vápnika, zinku, fosforu, jódu a draslíka a obsahujú vitamíny A, B12 či B2. Vápnik, ktorý je v mliečnych výrobkoch obsiahnutý, je významný pre vývoj kostrovej sústavy vášho bábätka, jód je pre zmenu zodpovedný za jeho mentálny a rastový vývoj.

 

Potraviny s obsahom kyseliny listovej

Kyselina listová, ktorú možno nájsť pod označením vitamín B9, hrá dôležitú úlohu pre správny vývoj plodu, tehotné ženy by ju tak mali prijímať vo zvýšených dávkach. Tento vitamín sa v zažívacom ústrojenstve rozkladá na folát, ktorý sa podieľa na schopnosti prenosu informácie z DNA do DNA, teda na dedičnosti. Kyselinu listovú nájdete aj v špenáte, brokolici, červenej repe, orechoch alebo klíčkoch.

 

Strava bohatá na železo

Kvôli menštruácii ženy každý mesiac prichádza o železo, potrebujú ho teda všeobecne v potrave prijímať viac, než muži. Nutnosť doplniť železo sa u ženy ešte zvýši vo chvíli, keď je tehotná.

Tento prvok nachádzajúci sa prevažne v hemoglobíne je zodpovedný za transport kyslíka z pľúc do telesných tkanív, zaisťuje dôkladné prekrvenie rastúcej maternice tehotnej ženy a je potrebný pre vývoj vnútorných orgánov plodu. Železo nájdete v červenom mäse, pečeni, strukovinách či rybách.

 

Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny

Omega-3 mastné kyseliny sú veľmi dôležité pre vývoj mozgu a očí bábätka, predlžujú dobu tehotenstva a taktiež znižujú riziko vzniku popôrodných depresií. Tieto mastné kyseliny sú obsiahnuté v rybách, rybom tuku, orechoch a vajciach.

 

Horčík

Počas tehotenstva je dôležité nezabudnúť ani na horčík. Tento prvok zamedzuje vzniku kŕčov, ktoré sa počas gravidity môžu objaviť, udržuje kosti a zuby zdravé, podporuje imunitný systém, slúži ako prevencia proti predčasným sťahom maternice aj predčasnému pôrodu, podporuje funkciu placenty a znižuje nebezpečenstvo nízkej pôrodnej váhy bábätka. Magnesium obsahujú potraviny ako sú orechy, banány, strukoviny, špenát či tuniak.

 

Vitamíny pre tehotné

Vyváženou stravou je možné potrebné minerály a vitamíny jednoducho doplniť, v tehotenstve je však nutné príjem živín zvýšiť, a preto sme pre vás vyvinuli jedinečné VENIRA vitamíny pre tehotné ženy, 1-3 trimester vo forme kociek. Tento prírodný doplnok stravy obsahuje 15 starostlivo vybraných účinných látok, ktoré zaisťujú potrebné minerály a živiny.

 

Prečo stojí za vyskúšanie?

- zaisťujú potrebné minerály a živiny

- prispievajú k udržaniu normálneho stavu vlasov

- podieľa sa na znížení miery únavy a vyčerpania

- podporujú správne fungovanie organizmu a nervovej sústavy

- prispievajú k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému

- udržujú primeranú hladinu glukózy v krvi

- prispievajú k normálnej psychickej činnosti a udržaniu normálneho stavu kostí

- a oveľa viac!

 

Vitamíny pre tehotné ženy obsahujú vo svojom zložení kyselinu listovú, ktorá, ako už bolo spomenuté, zohráva dôležitú úlohu pri vývoji plodu. Tento vitamín je v našom doplnku stravy obsiahnutý v množstve 400 mikrogramov v jednej kocke, čo zodpovedá 200% referenčnej hodnoty príjmu.

 

 

Ďalšou zložkou tohto produktu je komplex vitamínu skupiny B. Ide o vitamín B1, B2, B3, B5 a B12, ktoré sú dôležité pre normálnu činnosť nervovej sústavy a srdca, prispievajú k normálnemu energetickému metabolizmu a pomáhajú znižovať mieru únavy a vyčerpania.

Zinok podporuje normálnu funkciu imunitného systému, napomáha stabilizovať hladinu glukózy v krvi a hojí rany. Dôležitý je aj pre telesný a duševný vývoj detí. Železo zaisťuje prekrvenie maternice a je dôležité pre vývoj vnútorných orgánov plodu. Nezabudli sme ani na jód, ktorý je súčasťou hormónov vylučovaných štítnou žľazou a ktorý podporuje telesný a duševný vývoj plodu i detí.

Tento prírodný doplnok stravy navyše obsahuje ešte ďalšie vitamíny a minerály, ktoré podporia vaše zdravie počas tehotenstva.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu