Ako použiť arganový olej na vlasy

Nie nadarmo sa arganovému oleju prezýva tekuté zlato. Pre svoje blahodárne účinky je známy po celom svete, pretože dokáže zastúpiť hneď niekoľko kozmetických prípravkov. Akých? Nielen to vám prezradíme v dnešnom článku.

Spoznajte arganový olej - tekuté zlato z Maroka

Arganový olej získal po práve celý rad lichotivých prídomkov. Tento elixír mladosti totiž patrí pre svoju univerzálnosť a blahodárne účinky k najvzácnejším olejom vôbec. Jeho blahodárne účinky sú dané bohatým zložením. Okrem antioxidantov obsahuje aj provitamín A, vitamín E, vitamín P a omega 3 a 6 esenciálne mastné kyseliny.

Pri aplikácii si zamilujete to, ako ľahko sa vstrebáva do pokožky a aj jeho príjemnú konzistenciu, ktorá nezanecháva mastný film.

Zaujímavosťou je, že sa vyrába z jadier plodov stromu zvaného Argánia tŕnistá, ktorý rastie na jedinom mieste na svete - v Maroku. Niet teda divu, že sú arganové lesy zapísané na zoznam chránených biosférických rezervácií UNESCO. Vy teraz každopádne viete, kam poslať ďakovnú kartičku, keď spoznáte blahodárne účinky arganového oleja na vlastnej koži, vlasoch a nechtoch.

 

Všestranné využitie arganového oleja

V skratke sa dá o arganovom oleji hovoriť ako o hotovom zázraku pre pleť, nechty a vlasy - pre tie predovšetkým.

 

Účinky arganového oleja na pleť

- hydratuje, obnovuje a pomáha udržať elasticitu pokožky

- pomáha stabilizovať činnosť mazových žliaz

- prispieva k zjednoteniu tónu pleti

- zjemňuje vzhľad jazvičiek po akné

- napomáha k vyhladeniu vrások

 

Účinky arganového oleja na pokožku tela

- urýchľuje hojenie drobných raniek a popálenín

- zlepšuje vzhľad jaziev a strií

- pomáha upokojiť pokožku po bodnutí hmyzom 

 

Účinky arganového oleja na vlasy

- má hydratačný účinok na vlasy, ktoré sú poškodené farbením, zlým zaobchádzaním alebo sú vysušené od slniečka

- zaceluje rozstrapkané končeky vlasov

 

Účinky arganového oleja na nechty

- regeneruje a hydratuje nechtovú kožičku

- posilňuje nechty a podporuje ich lesk a rast

 

3 spôsoby použitia arganového oleja na vlasy

 

1. Ošetrenie vlasov poškodených slnkom a farbením

S arganovým olejom môžete docieliť viditeľné zlepšenie celkovej kvality vlasov, a to za relatívne krátku dobu. Pre hĺbkové ošetrenie si urobte zábal na vlasy. Potrebné množstvo arganového oleja naneste najskôr na ruky, v ktorých ho zahrejte.

Potom ho aplikujte na vlasy od korienkov ku končekom. Vlasy následne zabaľte do nášho extra savého turbanu a nechajte pôsobiť aspoň hodinu. Po uplynutí odporúčanej doby si dôkladne umyte vlasy šampónom a kondicionérom tak, ako ste zvyknutí.

 

2. Prvá pomoc na rozstrapkané končeky

Tentokrát aplikujte pár kvapiek oleja priamo na rozstrapkané končeky vlasov a nechajte aspoň hodinu pôsobiť. Potom si dôkladne umyte hlavu šampónom a kondicionérom, ako ste zvyknutí.

 

3. Prevencia proti lámaniu a vysúšaniu vlasov

Arganový olej môžete používať pravidelne a dlhodobo. Pokiaľ Vás trápi lámavosť a suchosť vlasov, arganový olej používajte raz až dvakrát týždenne. Pár kvapiek arganového oleja zahrejte medzi prstami a potom ho vmasírujte do dĺžok. Následne si navlečte kúpaciu čiapku a olej nechajte pôsobiť cez noc. Ráno si hlavu starostlivo umyte.

 

VENIRA produkty s obsahom blahodarných olejov

V oblasti starostlivosti o pleť odporúčame pleťový peeling kombinujúci účinky mandľového a slnečnicového oleja. Ak máte suchú a dehydratovanú pokožku, siahnite po hydratačnom rade, ktorého produkty obsahujú (okrem iného) olej z ruže damašskej. Avšak vzácne oleje nájdete aj v akné alebo anti-age rade, preto si konkrétnu kozmetiku vyberajte vždy podľa typu svojej pleti a jej aktuálnych potrieb.

Ďalej pokračujte s aplikáciou peelingu na pery, ktorý odstraňuje z ich povrchu všetky odumreté kožné bunky a zaisťuje intenzívnu výživu suchým a popraskaným perám.

Ak túžite po riasach a la žmurkacia bábika a krásne tvarovanom obočí, nezabudnite do svojej kozmetickej rutiny zaradiť VENIRA sérum pre podporu rastu rias a obočia obohatené o patentovanú zložku AnaGain, nízkomolekulárnu kyselinu hyalurónovú, blahodarnú.

O svoje telo sa starajte so sprchovými olejmi, ktoré vďaka vyváženej kombinácii účinných látok premenia každé vaše sprchovanie na dokonalý zážitok. Zhruba 2-3x si doprajte telový peeling s obsahom hneď štyroch blahodarných olejov. Hýčkanie pokožky nekončí ani po osušení pokožky, kedy na nej môžete aplikovať telové mlieka, ktoré pokožke zaisťujú prvotriednu hydratáciu, regeneráciu a neodolateľný pocit sviežosti.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu