Ako môžu vitamíny na vlasy ovplyvniť krásu vlasov?

Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, ako môžete ovplyvniť krásu vašich vlasov? Stavili by sme sa s vami, že určite viac ako raz! Ľudské telo sa skladá z miliónov buniek. Pracujú cez deň aj v noci, aby pokryli potreby nášho organizmu. Rastú, delia sa a zodpovedajú za funkčnú i estetickú podobu každého z nás. Za ideálnych podmienok fungujú stopercentne, v opačnom prípade zlyhávajú a už sa na ne nemôžeme plne spoľahnúť. Výsledkom je nedokonalá funkcia niektorého z orgánov, tkanív či žliaz. Prejavom nedostatočne stimulovaných buniek môžu byť aj suché, rozstrapkané a riedke vlasy.

 

Dajte bunkám palivo

Možno je vaša štička výsledkom agresívneho farbenia, častého fénovania alebo nevhodného životného štýlu. Na vine však môže byť aj genetika a hormóny. Problémy s vlasovým porastom však veľmi často súvisia najmä s ich podvýživou, absenciou potrebných živín, antioxidantov, minerálov a vitamínov.

Akokoľvek je naše telo obdivuhodné, niektoré látky si samo jednoducho vytvoriť nedokáže. Vytúžené podoby vlasov je možné sčasti zaistiť vonkajšou starostlivosťou. Vnútornú nerovnováhu ale bohužiaľ neupraví seba kvalitnejší šampón, olej a dokonca ani akákoľvek iná vlasová kozmetika.

 

Prečo väčšina preparátov nefunguje?

Trh je v dnešnej dobe doslova presýtený prípravkami garantujúcimi zázračné efekty na vaše kadere. Vlastná skúsenosť je ale neprenosná a skúšanie týchto preparátov býva vždy behom na dlhú trať. Dobre preto zvážte, ktorý liek alebo doplnok stravy začnete užívať.

Prítomnosť prospešných látok v kapsule ešte nezaručí vytúžený účinok, pretože ich koncentrácia môže byť veľmi nízka. Z hľadiska zloženia vlasových prípravkov preto vo väčšine prípadoch rozhoduje počet aj množstvo obsiahnutých látok.

Rad odporúčaných doplnkov stravy ľahko zúžite vyčlenením tých, ktoré sľubujú viditeľné výsledky v priebehu niekoľkých dní. Objektívny účinok kapsúl je totiž spravidla možné posúdiť až po niekoľko týždňovej kúre.

 

Tip: Docieliť krásne a zdravé vlasy môžete aj s jedným z dôležitých minerálov pre naše telo a predovšetkým pre vlasy, a to síce s vápnikom. Ako pôsobí vápnik v tele a aké sú jeho zázračné schopnosti zistíte v našom článku.

 

Funkčný jedálniček pre vaše vlasy

Najväčšou prácou na obnove zničených a oslabených vlasov zostanú vitamíny skupiny B. Vitamín B3, B5 a B6 sú totiž hlavnými protagonistami metabolických procesov prebiehajúcich vo vlasových korienkoch.

Okrem tejto činnosti tiež regulujú kožný maz a podporujú silu a pevnosť vlasu. Vitamín B7 ochraňuje vlasovú pokožku, zabraňuje vzniku rozštiepených končekov a dodáva vašej hrive lesk. S VENIRA B-komplexom získate navyše všetky vitamíny skupiny B v jednej tobolke!

Vitamín C, ako antioxidant spomaľuje starnutie buniek, podporuje prekrvenie pokožky a zlepšuje metabolizmus korienkov. Výrazne sa podieľa aj na uvoľňovaní železa, ktorého absencia je častým dôvodom straty vlasov. Poruchy rastu môžu byť spôsobené tiež nedostatočným množstvom vitamínu A a E.

Úplným základom kvalitného preparátu by mali byť aminokyseliny. Stavebným kameňom vlasového kreatinínu je cysteín. Tyrozín utvára typický pigment. Nepostrádateľnou aminokyselinou je potom ďalej metionín s pozitívnym vplyvom na vlasové folikuly a detoxikáciu tela. Obe tieto dôležité aminokyseliny nájdete v našom doplnku stravy VENIRA kapsule pre vlasy, nechty a pleť.

Ukotvenie vlasov v koži a tvorbu kolagénu potom umocňuje zinok. Bez medi a selénu vlasy strácajú zdravý vzhľad, pevnosť a silu. Vitamínov a minerálov, ktoré stabilizujú vlasovú pokožku a umožňujú rast zdravých, pružných a lesklých vlasov je samozrejme viac. Ich blahodarný vplyv sa prejaví predovšetkým dlhodobým užívaním kvalitných prípravkov obsahujúcich vyvážený pomer prospešných živín.

 

Čo ďalšie ovplyvňuje krásu našich vlasov?

Okrem vitamínov existuje mnoho ďalších faktorov, ktoré môžu ovplyvniť krásu našich kaderí. Tu sú niektoré z nich:

 

1. Strava

Aj správna strava zohráva kľúčovú úlohu pri udržiavaní zdravých vlasov. Zahrňte preto do svojho každodenného jedálnička potraviny bohaté na živiny, ako je listová zelenina, orechy, semienka, ryby či ovocie, ktoré nielenže zlepšujú vzhľad samotných vlasov, ale tiež môžu podporiť ich zdravie a prirodzený rast.

 

2. Hydratácia

Nedostatočná hydratácia tela sa môže prejaviť na zdraví vlasov. Je preto dôležité dostatočne piť čistú vodu a udržiavať správnu hydratáciu, aby vaše kadere zostali vyživené a odolné voči lámaniu. Hydratovať ich môžete aj spolu s VENIRA rozmarínovou vodou!

 

3. Stres

Často sa stresujete a ani sami neviete, kde vám hlava stojí? Dlhodobé a predovšetkým aj intenzívne stresové obdobie nie je dobré ani pre vaše vlasy. Odporúčame vám nájsť najrôznejšie spôsoby, ako sa so stresom vyrovnáte, ako je cvičenie, meditácia alebo návšteva psychológa. Z doplnku stravy môžete vyskúšať aj VENIRA stop stress, ktorý prispieva k udržaniu dobrej nálady.

 

4. Ochrana pred slnečným žiarením

UV žiarenie slnka môže spôsobovať poškodenie vlasov, vrátane ich nežiaduceho zosvetlenia, lámania alebo suchosti. Dôležité je teda používanie klobúkov, šatiek alebo vlasových produktov s UV ochranou. Na letné obdobie je pre vás ako stvorený VENIRA ochranný sprej pre vlasy namáhané slnkom, chlórom a slanou vodou.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu