8 vecí, ktoré by ste mali vedieť o zázraku menom moringový olej

Jeden zo skrášľujúcich rastlinných olejov, ktorý je nepostrádateľným spoločníkom v starostlivosti o pleť a vlasy. Jeho hydratačné, anti-ageing, vyživujúce a regeneračné vlastnosti si skrátka zamilujete. Moringový olej je plný antioxidantov, vitamínov, mastných kyselín a navyše pôsobí antibakteriálne a protizápalovo. Pri tom všetkom ešte stíha účinne bojovať proti vráskam alebo suchým a poškodeným vlasom. Prinášame vám 8 vecí, ktoré o zázračnom moringovom oleji musíte vedieť!

 

Dary staroveku

Blahodarné účinky moringového oleja, teda oleja zo semien rovnomenného stromu, sú známe už z dôb staroveku. Už samotná Kleopatra v Egypte poznala jeho využitie na krásu. Moringový olej sa však spomína už v starovekých spisoch Hindov - a to síce v čase pred 5000 rokmi. Existuje snáď preverenejší kozmetický pomocník, než práve olej z moringy?

Moringový olej pochádza z Indie a niektorých ďalších ázijských krajín a je známy pre svoje liečivé vlastnosti a dlhú históriu aj v tradičnej indickej medicíne, nazývanej ajurvéda. Semená moringového oleja sú bohaté na rôzne živiny, a práve vďaka svojej bohatej nutričnej hodnote a biologicky aktívnym látkam získava olej z moringy poves zázračného oleja.

Medzi jeho zázračné zložky patrí predovšetkým kyselina olejová, vitamíny A, C a E, ktoré pôsobia ako účinné antioxidanty a chránia telo pred voľnými radikálmi. Je bohatý aj na minerály, ako je vápnik, draslík, železo alebo horčík.

 

Pre krásnu pleť

Prečo je moringový olej taký výnimočný pre pleť? Starodávny elixír života dokáže to, čo mnohokrát ani niekoľko kozmetických prípravkov nie. Skutočne pôsobí proti vráskam, zjednocuje tón pleti a obnovuje jej pevnosť. Navyše je vhodný nielen pre suchú a zrelú pokožku - vďaka blahodarnému zloženiu si hravo poradí aj s problematickou pleťou - zatočí dokonca aj s jazvičkami po akné. Chcete mať rozžiarenú a vyživenú pleť bez chýb? Dajte šancu 100% moringovému oleju!

 

Pre krásne vlasy

Prírodná starostlivosť o vlasy, ktorá je účinnejšia ako tie najlepšie séra, balzamy a masky? Moringový olej, ktorý pomáha udržať nielen zdravú pokožku hlavy – stačí ho raz za čas vmasírovať a potom zmyť. Ak však chcete prospieť aj vlasom, dodať im lesk, obmedziť štiepenie, lámavosť a priniesť viditeľnú regeneráciu, potom sa nepomýlite s vlasovým zábalom.

Do umytých a uterákom vysušených vlhkých vlasov naneste niekoľko kvapiek moringového oleja a zabaľte ich do vyhriateho uteráka alebo šatky. Ponechajte hodinu – výsledkom budú zdravé a vyživené vlasy. Doprajte im takú kúru pravidelne – moringová starostlivosť robí zázraky a posilní aj tie najslabšie vlasy.

 

Zázračný elixír

A vie toho ešte viac! Zázračný strom prináša skutočný dar. VENIRA moringový olej je vynikajúcou súčasťou domácej lekárničky. Hodí sa totiž aj vtedy, ak na koži vznikne popálenina či rezná rana. Urýchľuje hojenie drobných poranení - poradí si aj s hmyzím bodnutím či vyrážkou a odreninami. Poteší aj ako starostlivosť po opaľovaní alebo rýchly pomocník pri škrabnutí.

Ak by ste po opaľovaní chceli vašu kožu dodať potrebnú dávku upokojenia a hydratácie, potom si neváhajte zaobstarať VENIRA chladivý gél po opaľovaní AFTER SUN s neprekonateľnou vôňou aloe vera a mentholu!

 

Ako spoznať kvalitu?

Moringový olej má po uložení v chladničke tendenciu tuhnúť. Všeobecne má síce rád nízke teploty a tmavé miesta, ale chladnička nie je jeho ideálnym útočiskom – chladnička vám však pomôže overiť kvalitu zloženia. Ak máte skutočný a čistý moringový olej, jemne zbelie, skryštalizuje a stuhne. Nekvalitný olej s prímesou takto rozhodne reagovať nebude.

 

Nosič parfémov

Vlastnosti VENIRA moringového oleja z neho robia ideálnu olejovú základňu pre vznik parfémov. Absencia intenzívnej vône a dobrá znášanlivosť pokožky umožnili jeho použitie pri výrobe mydiel, parfumov a krémov. Pokiaľ teda chcete, aby moringový olej dlhodobo krásne voňal, môžete aj vy pridať pár kvapiek esenciálneho oleja. 

 

Tip: Ak sa chcete dozvedieť o účinkoch aj našich ďalších prírodných olejov, potom si prečítajte článok, v ktorom nám odborná biochemička spracovala podrobnú recenziu.

 

Kyselina behenová

Vďaka vysokému obsahu kyseliny behenovej sa moringovému oleju niekedy hovorí aj behen. Táto nasýtená mastná kyselina je známa pre svoje vyhladzujúce vlastnosti – ako v starostlivosti o pleť, tak o vlasy. Je jednou z tých látok, vďaka ktorým budete krajšie - možno práve preto sa používa aj pri výrobe kvalitných kondicionérov či pleťových sér. Ale prečo platiť za niekoľko prípravkov, keď vašej kozmetickej poličke môže vládnuť jediný zázrak?

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu