8+1 tipov pre zdravé vlasy

Mať zdravé a krásne vlasy je pre mnoho z nás tak dôležité, môže byť ale ťažké vedieť, čo robiť, aby vlasy zostali zdravé a krásne. Je toľko vecí, ktoré sú pre naše vlasy škodlivé, od tepelných úprav, cez prílišné používanie šampónu až po spanie na bavlnených vankúšoch. Poďte si spolu s nami prejsť niekoľko tipov pre zdravé a krásne vlasy!

 

8 tipov pre zdravé vlasy

 

1. Používanie príliš veľa šampónu

Viete, že vlasy by sa nemali umývať častejšie ako dvakrát týždenne? Vaše kadere sa potom môžu stať veľmi krehkými, keď ich namočíte a použitie veľkého množstva šampónu môže viesť aj k rozstrapkaným končekom. Preto keď vlasy umývate, uistite sa, že šampón je najkoncentrovanejší pri korienkoch, takže nezaťažuje končeky. Pokiaľ vás trápi navyše aj padanie vlasov, môžete vyskúšať VENIRA šampón proti vypadávaniu s kokosovou vôňou.

 

2. Umývanie vlasov vo vlažnej alebo studenej vode

Čím teplejšia je voda na umývanie vlasov, tým viac poškodenia si spôsobíte. Aj napriek tomu, že môže byť v zimnom období horúca voda vhodná, vyhýbajte sa jej umývaniu s vašimi kadermi. Horúca voda totiž spôsobuje napučaniu kože, takže potom sú vaše vlasy náchylnejšie na štiepenie. Nastavte teplotu vody na najchladnejšiu, akú zvládnete, minimálne na koniec umývania vlasov. Premytie vlasov v studenej vode kožu stiahne a nehrozí im rozstrapkanie.

 

Tip: Pre rozstrapkané končeky je určená VENIRA rozmarínová voda, ktorá okrem krásnej vône má aj blahodárne účinky na poškodené vlasy.

 

3. Používajte uterák z mikrovlákna

Uterák z mikrovlákna je úžasná prevencia rozstrapkaných končekov. Trieť vlasy obyčajným uterákom môže napáchať veľa škody. Zabalením vlasov do uteráka z mikrovlákna, ktoré absorbuje vlhkosť, je najzdravšia cesta, ako nechať vlasy usušiť.

Nezabúdajte ale aj na to, že by ste vlasy v uteráku nemali nechávať príliš dlho! Na efektívnejšie vysušenie vlasov môžete použiť VENIRA turban na vlasy vyrobený z mäkkého a príjemného materiálu.

 

4. Nefénujte končeky vlasov

Tepelná úprava vlasov spôsobuje najväčšie poškodenie. Pokiaľ nie je iná možnosť, vysušte vlasy tak, aby ste sa vyhli končekom. Fén pritom majte nastavený na najnižší výkon a teplotu. Pokiaľ chcete vaše kadere ochrániť aj v letnom období, kúpte si VENIRA ochranný sprej pre vlasy namáhané slnkom, chlórom a slanou vodou.

 

5. Vyhnite sa používaniu tepelných nástrojov

Žehličky na vlasy, fény, kulmofény alebo iné tepelné nástroje nie sú pre vlasy príliš vhodnou voľbou. Teplo a vlasy jednoducho nejdú príliš dohromady. Používanie kulmy alebo žehličky síce vedie ku krásnemu a upravenému vzhľadu, ale aj k rozstrapkaným končekom.

Pokiaľ sa používaniu vyhnúť nemôžete, kúpte si vždy ochranný tepelný sprej, ktorý na kadere nastriekate pred ich tepelnou úpravou. Prístroj tiež vždy rozohrejte iba na úplné minimum a takémuto teplu nevystavujte končeky vlasov, ktoré sú tie najnáchylnejšie.

 

6. Biotín a kyselina listová

Biotín a kyselina listová sú najlepšie vitamíny pre zdravé a krásne vlasy. Tieto vitamíny môžete nájsť aj v našich VENIRA gumových medvedíkoch pre vlasy, nechty a pleť, ktoré nielen že úžasne chutia, ale aj vlasom pomáhajú!

Preukázateľne podporujú zdravie, silu a odolnosť vlasov. Kyselina listová navyše podporuje tvorbu červených krviniek, čo podporuje rast vlasov a biotín vlasy posilňuje vďaka metabolizmu tukov, sacharidov a bielkovín.

 

7. Obmedzte chemické prípravky na vlasy

Od farbenia po fixáciu – každý prípravok, ktorý používa chemikálie, bude pre vaše vlasy skôr či neskôr škodlivý. Príliš veľa chémie na vlasoch vedie k rozstrapkaným končekom a nezdravým vlasom. Obmedzte preto také produkty na minimum alebo používajte prírodnejšie varianty, ako sú naše šampóny a kondicionéry.

 

8. Hodvábny vankúš

Vymeniť klasické obliečky na vankúš za to hodvábne, je jedno z najlepších riešení, ktoré môžete urobiť pre to, aby ste vaše kadere ochránili. Zatiaľ čo bavlna spôsobuje trenie medzi vlasmi a vankúšom, čo spôsobuje lámanie, hodváb umožňuje vlasom ľahko kĺzať, čo zabraňuje ich poškodeniu.

 

Extra tip pre zdravé a krásne vlasy

VENIRA kapsule pre vlasy, nechty a pleť obsahujú 19 účinných látok v jednej kapsuli (medzi nimi aj spomínaný biotín a kyselinu listovú) a určite sú správnou cestou za vysnívanými vlasmi. Pôsobí nielen na vlasy, ale aj na nechty a pleť. Pokiaľ sa rozhodnete dodržiavať týchto 8 tipov pre zdravé a krásne vlasy, nezabudnite k nim pridať aj nášho najlepšieho pomocníka.

Po našich kapsuliach rozhodne siahnite predovšetkým v prípade ak vás trápia slabé nechty so sklonmi k lámaniu alebo štiepeniu ale aj v prípade jemných, lámavých či rednúcich vlasov so sklonom k vypadávaniu. Kapsule napomáhajú aj s rozstrapkanými končekmi vlasov, ktoré sú zničené zlou úpravou.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu