Zdravé vlasy s vitamínom C

Často sa stáva, že vplyvom zlej alebo nedostatočnej starostlivosti strácajú naše vlasy nielen lesk, ale aj dostatočný objem. Navyše s blížiacim sa letom a čím ďalej tým ostrejšími slnečnými lúčmi, môžu tiež viac vypadávať, chradnúť, byť vysušené a skrátka a jednoducho bez života. Doprajme im preto látky, vrátane vitamínu C, ktoré práve v tomto období potrebujú!

 

Zdravá strava = zdravé vlasy?

Pokiaľ ide o krásnu, zdravím prekypujúcu hrivu, všetci odborníci na celom svete sa rozhodne zhodnú na tom, že na prvom mieste stojí predovšetkým zdravá a dobre vyvážená strava. Tá by okrem minerálov a živín, ako je železo, bielkoviny a zinok, mala obsahovať aj všetky potrebné vitamíny.

Práve vitamíny zohrávajú kľúčovú úlohu pri raste vlasov a ich pravidelný príjem je pre zachovanie a krásu skrátka nevyhnutný. Navrch tiež pomáhajú s problémami pokožky hlavy a sú veľmi účinné a jednoduché zdravie v prípade bojovania s nepríjemnými lupinami. Naopak, nedostatok vitamínu môže spôsobiť spomalenie rast, až pozvoľné vypadávanie, kedy vlasy postupným strádaním krehnú a ich objem sa stenčuje.

 

Čo je vitamín C?

Veľmi dôležitým antioxidantom, ktorý výrazne napomáha udržiavať zdravie vlasov, je vitamín C alebo kyselina askorbová. Ide o základnú živinu pre človeka nielen v oblasti starostlivosti o vlasy. Jeho neoceniteľnou prednosťou je predovšetkým stimulovať rast nových prameňov, posilňovať a zabraňovať poškodeniu, štiepeniu a vypadávaniu.

Rovnako si dobre dokáže pomôcť predísť predčasne šedivejúcim, suchým či lámavým vlasom. Jeho veľkou výhodou je, že je rozpustný vo vode, čo znamená, že si ho naše telo neukladá a nemôže sa v ňom teda akýmkoľvek nežiaducim spôsobom usadzovať.

Vitamín C je okrem účinkov na naše vlasy nevyhnutný aj na správne fungovanie nášho tela. Pôsobí ako dôležitý koenzým pri tvorbe kolagénu, ktorý je nevyhnutným základným stavebným kameňom vlasov. Okrem toho kyselina askorbová pomáha pri vstrebávaní železa, ktoré je pre vlasy kľúčové. Jeho antioxidačné vlastnosti chránia vlasy pred voľnými radikálmi a poškodením spôsobeným nevhodným životným prostredím.

 

Výhody vitamínu C pre vlasy

Už tak trochu tušíte, aké budú výhody tohto vitamínu s antioxidačnými účinkami pre vaše vlasy? Už sa nebudete musieť obávať toho, že vaše vlasy nerastú tak, ako by ste si priali. Vitamín C má ale aj ďalšie zázračné schopnosti!

 

1. Podpora rastu vlasov

Vitamín C podporuje tvorbu kolagénu nevyhnutného pre silu a zdravie vlasových folikulov. Vďaka dostatočnému prísunu kyseliny askorbovej sa vaše kadere po čase stávajú silnejšími a môžete tiež zaznamenať, že rýchlejšie rastú.

Tip: Navyše doplnením VENIRA lipozomálneho vitamínu C prináša rad benefitov aj pre váš celkový organizmus.

 

2. Posilnenie vlasových korienkov

Silné vlasové korienky sú základom pre zdravé a pevné vlasy. Vitamín C napomáha spolu s kolagénom spevňovať korienky a zabraňuje ich oslabovaniu aj vypadávaniu vlasov.

Prečo je dobré užívať aj ďalšie vitamínové doplnky na vaše kadere a ako ich vybrať, zistíte v našom článku.

 

3. Zvýšenie elasticity vlasov

S kyselinou askorbovou dokážete aj udržať optimálnu hladinu hydratácie vlasov, ktorá sa podieľa na zlepšení a zvýšení ich pružnosti a elasticít. Vlasy bohaté na vitamín C sa tak stávajú menej náchylnými na lámanie a štiepenie končekov.

 

4. Ochrana pred poškodením

Vitamín C je predstavovaný veľmi silným antioxidantom chrániacim vlasy pred pôsobením a poškodením spôsobeným voľnými radikálmi, ako je predovšetkým nadmerné slnečné žiarenie ale aj ďalšie vonkajšie faktory. Udržuje vlasy zdravé, vitálne a znižuje riziko ich poškodenia.

Pred slnečnými lúčmi ale aj chlórovanou vodou alebo slaným morom môžete svoje kadere ochrániť aj s VENIRA ochranným sprejom s úžasnou letnou vôňou manga a liči!

 

5. Zlepšenie vzhľadu vlasov

Pravidelné dopĺňanie vitamínu C v podobe ovocia či zeleniny alebo najrôznejších doplnkov stravy môže prispieť k celkovému zlepšeniu vzhľadu vlasov. Vaše kadere budú pôsobiť nielen zdravšími, ale predovšetkým aj lesklejšími, silnejšími a plnšími.

 

Doplnky stravy s vitamínom C

S prírodným antioxidantom v podobe roztomilých VENIRA kociek s perfektnou čučoriedkovou či pomarančovou príchuťou dokážete okrem posilnenia vlasov podporiť aj celkovú obranyschopnosť vášho organizmu. Kocky s vitamínom C v zložení podporia tvorbu kolagénu, zvýšia vstrebávanie železa a prispeje k normálnej psychickej pohode.

S VENIRA gumovými medvedíkmi na vlasy, nechty a pleť s vitamínom C a ďalšími 13 aktívnymi látkami dodajú vlasom potrebné vitamíny, minerály a živiny tak, aby vaše kadere žiarili zdravím. Okrem toho medvedíky s jahodovou príchuťou prispejú aj k zlepšeniu kvality pokožky a nechtov.

S 8000 mg 100% bioaktívneho hydrolyzovaného kolagénu VENIRA PREMIUM s príchuťou maliny uvidíte rýchle a viditeľné omladzujúce účinky pokožky, posilníte vašu imunitu a ochránite bunky pred oxidatívnym stresom.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu