Zabráňte strate vašich vlasov – vitamín B6 vám s tým pomôže

Už ako malé deti sme často počúvali, že pokiaľ nedostaneme do tela vitamíny, nemôžeme očakávať, že budeme v dobrej fyzickej kondícii. Niečo na tom bude. Najčastejšie nám hovorili, že si nimi pomôžeme k lepšiemu zraku, silnejším kostiam, pevnejším nechtom, ale málokto predpokladal, že by vitamíny mohli mať vplyv aj na naše vlasy. Pritom tomu tak skutočne je. S pribúdajúcim vekom, narastajúcim stresom a prostredím, v ktorom sa pohybujeme, sa môže stať, že nám začnú naše vlasy vypadávať, strácajú svoj lesk aj hustotu. Práve to je tá chvíľa, kedy by sme do nášho tela mali dodávať vitamín B6.

 

Zázrak menom vitamín B6

Z veľkého radu mnohých druhov vitamínov nám môže k vysnívanej hrive silných a príťažlivých prameňov dopomôcť vitamín B6, ktorý je jedným z ôsmich vitamínov skupiny B-komplexu. Častou chybou býva, že sú všetky tieto vitamíny B označované ako jeden. V skutočnosti však plnia vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 a B12 úplne rozdielne funkcie a ich prínos pre naše zdravie je odlišný.

V prípade starostlivosti o vlasy je jednoznačnou voľbou pyridoxín alebo vitamín B6, ktorý je výbornou prevenciou proti vypadávaniu. Navyše je pomocníkom pri tvorbe melanínu, ktorý zodpovedá za farbu našich vlasov. Ďalším prínosom je výživa vlasovej pokožky, vďaka čomu je podporovaný zdravý rast.

 

Účinky vitamínu B6 na vlasy

Práve vitamín B6 je dôležitou súčasťou na produkciu základných stavebných kameňov vlasov, teda proteínov. Ide predovšetkým o keratín, ktorý je zodpovedný za pevnosť, štruktúru a zdravie vlasov. Vďaka pyridoxínu sa zlepšuje aj vstrebávanie železa z potravy a jeho transport do vlasových folikulov, čo podporuje rast a vitalitu vašich kaderí.

Vitamín B6 sa podieľa aj na regulácii hladiny hormónov v tele, ako je estrogén a testosterón. Práve udržiavanie vyvážených hormonálnych hladín znižuje riziko vypadávania vlasov. Antioxidačné účinky tohto perfektného vitamínu chránia vlasy pred voľnými radikálmi.

Čo je pre vypadávajúce vlasy dôležitejšie, než stimulácia krvi v pokožke hlavy? S pyridoxínom sa dočkáte posilnenia vlasových folikul o dôležité živiny a predovšetkým aj kyslík, ktorý je nevyhnutný pre ich rast a zdravie. Lepšia cirkulácia navyše odstraňuje odpadové látky a toxíny, ktoré môžu požadovanému rastu vlasov brániť.

Kľúčom ku krásnym vlasom je aj zdravá vlasová pokožka, ktorú je nutné tiež opatrovať. Vitamín B6 môže pomôcť redukovať problémy spojené napríklad s prebytočným mazom či lupinami na pokožke hlavy.

 

Tip: Hľadáte doplnok stravy, ktorý bude mať priaznivý vplyv na váš celkový organizmus a ochráni vaše bunky pred oxidatívnym stresom? Vyskúšajte VENIRA B-komplex!

 

Príčiny vypadávania vlasov

V prípade nedostatočného príjmu vitamínu B6 do nášho tela, môže dôjsť k stavu kože zvanom dermatitída, ktorý je príčinou rednutia, suchej kože, vzniku nadmiery lupín, predčasného šedivenia či nadmernej straty vlasov. Vždy sa ale nemusí jednať iba o nedostatok vitamínu B6, jedná sa aj o:

 

Genetickú predispozíciu - predstavuje jednu z najčastejších príčin vypadávania vlasov. Pokiaľ sa v rodine stretávate s alopéciou, potom je veľmi pravdepodobné, že sa s padaním vlasov vo svojom živote bohužiaľ stretnete raz aj vy.

Hormonálnu nerovnováhu – nedostatok či výkyvy ženských či mužských hormónov majú za následok dokonca aj životnosť vlasových folikulov, a preto môžu spôsobovať ich zmenšovanie. Hormonálnymi zmenami si prechádzajú ženy v období tehotenstva, pôrodu, menopauzy či pri užívaní hormonálnej antikoncepcie.

Stres – nadmerný stres môže mať negatívny vplyv na zdravie vašich vlasov. Pri dlhodobom vystavovaní sa stresu sa pomaly zhoršuje aj ich kvalita a zvyšuje sa aj vypadávanie. Stres ovplyvňuje aj hormonálnu rovnováhu a cirkuláciu krvi v pokožke hlavy.

Nezdravé stravovanie - nevyvážená strava bez základných živín, ako sú vitamíny, minerály a proteíny oslabuje vlasové vlákna a vedie k ich strate.

Nekvalitné kozmetické produkty a nesprávna starostlivosť - používanie produktov na vlasy, ktoré nemajú s kvalitou nič spoločné, je tiež zlou cestou v starostlivosti o vaše kadere. Rovnako časté farbenie, prehnané používanie tepelných nástrojov či neustále nosenie copov

 

Tip: Ak práve dojčíte a padajú vám vlasy, potom si rozhodne prečítajte článok o tom, ktoré vitamíny či minerály môže vaše telo práve v tomto období postrádať.

 

Ako doplniť vitamín B6 do tela?

Vitamín B6 je pomerne dobre dostupný v potravinách ako je droždie, pečeň, fazuľa, orechy, zelenina, vnútornosti, celozrnné obilniny alebo žĺtky. Pokiaľ ho ale zo stravy do vášho tela dodávate málo, potom sú tu k dispozícii aj výživové či vitamínové doplnky stravy.

Pyridoxín nájdete aj v doplnku stravy VENIRA gumové medvedíky pre vlasy, nechty a pleť s úžasnou jahodovou príchuťou, ktoré vlasom, nechtom aj pokožke dodávajú všetky dôležité vitamíny, živiny a minerály. Okrem toho sa podieľa na udržiavaní normálneho stavu nechtov, vlasov a kože.

Ak hľadáte multifunkčný produkt, vďaka ktorému podporíte nielen imunitný systém, ale aj normálnu funkciu pečene či tvorbu červených krviniek a hemoglobínu, potom je pre vás ako stvorený VENIRA multivitamín vo forme kociek s pomarančovou príchuťou!

Vyrovnanú hladinu ženských hormónov potom ovplyvňuje VENIRA PREMIUM hormonálna rovnováha, ktorá prispieva aj k normálnemu menštruačnému cyklu alebo k udržaniu optimálneho stavu pokožky.


 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu