Slivkový olej - rady a tipy, ako ho používať

Keby sme mali medzi všetkými beauty olejmi prstom ukázať na NADolej, jednoducho na jedničku medzi všetkými ostatnými ospevovanými beauty olejmi, bol by to bez debát práve olej slivkový. Slivkový olej sa získava lisovaním slivkových jadier procesom za studena. Možno ho právom považovať za superstar medzi beauty olejmi, ktorý navyše opojne vonia po marcipáne a má jemnučké ovocité tóny, nad ktorými však dominuje vôňa mandlí. Oveľa bližšie ako k ovociu má totiž k mandľovému a marhuľovému oleju.

 

Čo robí Venira slivkový olej taký skvelý?

- je hypoalergénny

- je nekomedogénny (neupcháva póry)

- po nanesení robí pleť zamatovo hebkú a žiarivú

- rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva na pleti mastný film

- hydratuje naozaj do hĺbky

- je neuveriteľne ľahký

- je veľmi bohatý na omega mastné kyseliny, obsahuje celkom 13 rôznych druhov

- obsahuje vitamíny A a E, ktoré hydratujú vysušenú pleť, vlasy a nechty, žiadny iný olej o nezvedie lepšie

- je plný antioxidantov

- má protizápalové vlastnosti

- je až 8 x účinnejší v boji s voľnými radikálmi ako arganový olej a 6 x účinnejší ako marhuľový

- vysoká koncentrácia tokoferolu zabraňuje rýchlemu zoxidovaniu oleja

- je úplne čistý, žiadne esenciálne oleje, parabény, silikóny, sulfáty, arómy alebo konzervanty

 

Pre aký typ pleti sa Venira slivkový olej hodí?

Ošetrujúce vlastnosti slivkového oleja ocenia majitelia všetkých typov pleti. Svojou jemnosťou a výživnosťou však uchvátia najmä ľudí s citlivou, suchou a extrémne zaťažovanou pokožkou, vrátane tých trpiacich lupienkou alebo ekzémom. Napokon niečo, čo naozaj funguje!

Slivkový olej je úžasný aj proti prejavom starnutia, pokožku opravuje, spevňuje a rozjasňuje. Vrásky nevrásky, slivkový olej urobí maximum, aby ich zjemnil a čo najviac minimalizoval. A pokiaľ vás trápia rôzne kožné neduhy, ako sú napríklad tmavé kruhy pod očami, s tým vie slivkový olej pomôcť.

 

Na čo sa Venira slivkový olej používa?

Na pleť, vlasy, pery alebo napríklad na citlivú kožičku pri nechtoch. Skrátka na každé miestečko tela, kde potrebuje extra jemnú starostlivosť. Je skvelý aj na problematickú a aknóznu pleť, čo sa o mnohých iných rastlinných olejoch povedať nedá, pretože upchávajú póry.

VENIRA slivkový olej bohatý na vitamíny a antioxidanty pomáha chrániť pokožku pred poškodením voľnými radikálmi. Vďaka svojim zvlhčujúcim vlastnostiam môže olej napomôcť hydratácii pokožky a zlepšuje jej textúru. Používanie slivkového oleja na koži zmierňuje jej suchosť a podráždenie, čo prispieva k obnove jej zdravého vzhľadu.

Vedeli ste, že tento olej je bohatý na omega mastné kyseliny? Práve tie sú dôležité na udržanie hydratovaných a lesklých vlasov. Používanie slivkového oleja na vlasy môže tiež znížiť ich lámavosť a krehkosť.

S hydratačnými účinkami udržuje silné aj nechty. Pravidelná masáž nechtov a nechtového okolia so slivkovým olejom môže zvýšiť pružnosť nechtovej platničky a znížiť tendenciu k lámaniu alebo štiepeniu.

 

Ako Venira slivkový olej používať?

Slivkový olej vám vydrží skutočne veľmi dlho, stačí totiž len pár kvapiek.

Miesto pleťového krému: Aplikujte pár kvapiek na vyčistenú pleť a nechajte vsiaknuť. Pleť bude svieža, vyhladená a žiarivá.

V kombinácii s krémom: Zmiešať môžete slivkový olej so svojim obľúbeným pleťovým krémom alebo telovým mliekom. Zmenu spoznáte ihneď.

Pod make-up: Slivkový olej je úžasný ako podkladová báza pod make-up. Zamatovo hebkej pleti sa dá docieliť aj bez silikónov! Vôbec sa nemusíte báť použitia slivkového oleja pod make-up. Líčenie vám nerozpije, ako by sa u iných olejov dalo očakávať.

Miesto balzamu na pery: Odstráňte suchú kožičku z pier cukrovým peelingom a potom naneste slivkový olej. Zamilujete sa nielen do hodvábnej starostlivosti, ale aj úžasné vône.

Ako ochrana vlasov pred fénovaním a starostlivosť na rozstrapkané končeky: Aplikujte slivkový olej po celej dĺžke vlhkých vlasov ako ochranu pred fénovaním. Po vysušení vlasov aplikujte ešte raz na zjemnenie a uhladenie. 

 

Tip: Chcete sa dozvedieť, ako fungujú a aké majú účinky aj naše ďalšie oleje? Potom si nezabudnite prečítať článok, v ktorom nám skúsená biochemička vykonala odbornú recenziu!

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu