Niacinamide: Zázračná ingrediencia pre pleť

Niacinamide alebo vitamín B3 zohráva dôležitú úlohu z pohľadu celkového zdravia ľudského organizmu. V dnešnom článku sa zameriame predovšetkým na jeho využitie v oblasti starostlivosti o pleť. Prečo z neho budete po zaradení do svojej kozmetickej rutiny nadšení?

 

Čo je niacínamid

Ide o vitamín skupiny B, ktorý si ľudský organizmus zvládne vyrobiť aj sám. Je rozpustný vo vode, čo znamená, že telo si jeho prebytok neukladá a dokáže ho bez problémov vylúčiť.

K prirodzeným zdrojom vitamínu B3 patrí napríklad tuniak, paradajky, zemiaky, hrach, kuracie prsia alebo fazuľa.

Nedostatok vitamínu B3 sa môže prejavovať na pleti vo forme červeno zafarbených škvŕn, fľakov, opuchov a na dotyk drsnej textúry pokožky.

 

Blahodarné účinky niacínamidu na pleť

- zamedzuje nadprodukcii kožného mazu

- prispieva k zlepšeniu vzhľadu rozšírených pórov

- napomáha eliminovať výskyt akné

- podporuje dosiahnutie rovnomerného odtieňa pokožky

- podieľa sa na posilnení ochrannej kožnej bariéry

- zvyšuje elasticitu pokožky

- zaisťuje hydratáciu pleti

 

Niacínamid kozmetika

Kozmetiku s obsahom niacínamidu by ste do svojej ošetrujúcej rutiny mali bez váhania zahrnúť najmä ak máte mastnú alebo zmiešanú pleť.

Všeobecne platí, že sa jedná o veľmi všestranný vitamín prospešný každému typu pleti – zvlášť pokožke dehydratované či problematické so sklonmi k nedokonalostiam (napr. čiernym bodkám, akné, hyperpigmentácii).

Tip: Zistite v našom podrobnom článku, aký typ pleti máte.

 

Najlepší spôsob používania niacínamidu

Rýchlo zistíte, že niacinamide B3 sa dá nájsť v rôznej miere koncentrácie a v širokej škále dostupných prípravkov – najčastejšie v pleťových maskách, krémoch a sérach. Že sa vám do rúk dostala kvalitná kozmetika si overíte jednoducho tým, že je vitamín B3 medzi prvými troma zložkami prípravku. Napríklad VENIRA sérum proti nedokonalostiam obsahuje 10 % niacínamidu, čo je množstvo, pri ktorom možno očakávať uspokojivé výsledky. V zložení ho nájdete na druhej pozícii.

Aby ste z niacínamidu získali maximálny úžitok, aplikujte ho lokálne na vyčistenú pleť tak, aby nič nebránilo jeho preniknutiu do hlbších vrstiev kože. Pri používaní vždy dbajte na odporúčanie konkrétneho výrobcu.

 

Kedy používať kozmetiku s niacínamidom?

Niacinamide je stabilný voči pôsobeniu tepla a svetla, a tak kozmetiku s jeho obsahom môžete bez problémov používať kedykoľvek v priebehu dňa. Na dosiahnutie stabilných výsledkov odporúčame zaradiť niacínamide do rannej i večernej ošetrujúcej rutiny a používať ho dlhodobo.

Tip: Ak vás trápi akné, odporúčame vám naše prírodné VENIRA akné srdiečka, ktoré kombinujú účinky zinku, selénu, vitamínov A, C, D3, E a vybraných vitamínov skupiny B vrátane niacínamidu. Spoločným pôsobením eliminujú tvorbu vyrážok na minimum a vy sa vďaka tomu môžete z pohľadu na svoju pleť opäť tešiť.

 

Niacinamide si skvele rozumie aj s ďalšími populárnymi zložkami kozmetiky

Niacinamide sa znesie v zásade s ktoroukoľvek zložkou, a tak je jeho zaradenie do rutiny mimoriadne jednoduché.

Veľmi populárna je kombinácia niacínamidu s kyselinou hyalurónovou. Ide o zložky na báze vody, ktoré perfektne podporujú svoj hydratačný účinok.

Za zmienku rozhodne stojí aj kombinácia vitamínu B3 so zinkom, ktoré spoločne znižujú produkciu kožného mazu.

Všetky tieto spomínané zložky nájdete vo VENIRA sére proti nedokonalostiam pleti s niacínamidom a zinkom. Jednotlivé ingrediencie bojujú proti problémom, s ktorými sa stretávajú mladšie i staršie generácie, a tak je sérum vhodné skutočne pre každého bez ohľadu na pohlavie, vek a geneticky daný typ pleti.

 

Niacinamide je dôležitý pre celkové zdravie organizmu

Okrem toho, že pomáha udržať normálny stav pokožky, prispieva aj k zachovaniu obvyklej činnosti nervovej sústavy ak zníženiu miery únavy a vyčerpania. Vďaka týmto vlastnostiam patrí k dôležitým zložkám doplnkov stravy ako napríklad VENIRA B-komplexu, u ktorého má každý zo zastúpených vitamínov špecifický prínos pre ľudský organizmus.

Niacinamide nájdete aj v prémiovom kolagénovom drinku pre vlasy, nechty a pleť, čo je doplnok stravy, ktorý patrí k našim absolútnym bestsellerom.

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

Späť do obchodu