Levanduľa - voňavá bylina pre všetky typy vlasov

Dnes už ju zoženiete v každučkom kvetinárstve, mnoho z nás ju pestuje na svojich záhradkách či terasách, jej vôňa je cítiť na hony ďaleko… Víte, o akej byline je reč? Ak tipujete levanduľu, trafili ste do čierneho! Alebo teda vlastne skôr do fialového. Je charakteristická nielen svojou neprekonateľnou vôňou, ale predovšetkým blahodarnými účinkami. Hojí a čistí pleť, uvoľňuje svaly, upokojuje dušu. Levanduľa je prísadou mnohých kozmetických a vlasových prípravkov. Nielen, že dokonale prevonia celú našu pokožku, ale aj čistí, upokojuje jej podráždenie a napnutie, tlmí svrbenie a veľmi priaznivo pôsobí na regeneráciu vlasov.

 

Zázrak nielen pre vlasy

Vložte do levandule svoju dôveru a presvedčte sa na vlastnej koži. Nielen, že ušetríte veľa peňazí, ktoré by ste inak investovali do komerčných prípravkov, ale navyše poskytnete svojim vlasom úplne prírodnú ingredienciu, vďaka ktorej bude vaša hriva rovnako lesklá, bohatá a zdravá.

Táto voňavá av kozmetike hojne využívaná bylinka má veľmi intenzívne protizápalové a dezinfekčné účinky. Býva všetkými považovaná za jeden z najlepších prírodných kozmetických výrobkov, pretože je vhodná pre všetky typy kože a vlasov.

Levanduľa dokáže stimulovať krvný obeh a napomáha tak regulovať mastnotu pokožky. Dokonale zregeneruje nielen naše vlasy, ale celé telo. Môžete si sami pripraviť odvar do kúpeľa, levanduľový olej na masáž alebo odvar či nálev na vlasy. Čistý výluh je dobrý proti lupinám či na mastné vlasy.

Vašim kaderiam tiež veľmi prospejete, keď ju aplikujete rovno po umytí hlavy. Nielen, že vlasom navrátite ich prirodzene kyslé pH, ktoré sa umývaním narušilo, ale navyše im takto doprajete všetky dôležité živiny, zlepšíte ich rozčesávanie a vymyjete zvyšky šampónu.

 

Výhody levandule pre vlasy

Zaujal vás náš opis, na čo všetko je levanduľa určená a ako môže pomôcť nielen vašej pokožke hlavy ale aj vlasovým folikulom? Jej účinky sú ale oveľa širšie!

 

1. Upokojujúce a relaxačné účinky

Nádherná jemná vôňa levandule má silný upokojujúci účinok na vaše telo a myseľ. Používanie produktov pri starostlivosti o vaše kadere s levanduľovou vôňou nielen že sa dôkladne o vlasy stará ale pomáha uvoľniť stres a napätie, ale tiež prináša pocit relaxácie. Levanduľa tiež podporuje lepší spánok, čo je dôležité pre celkové zdravie vlasov.

 

Tip: Ak chcete dopriať regeneráciu a výživu aj pre vaše unavené telo, máme pre vás jedinečnú VENIRA soľ do kúpeľa s obsahom sušených lístkov levandule, ktoré kožu zanechajú nádherne zvláčnenú a jemnú na dotyk.

 

2. Prospech pre rast vlasov

Levanduľa stimuluje rast vlasových folikulov, čo podporuje samotný rast vlasov. Navyše pravidelná masáž napríklad s levanduľovým olejom alebo VENIRA rozmarínovou vodou zlepší prekrvenie vlasovej pokožky a dodá vlasovým korienkom živiny, ktoré potrebujú na zdravý rast vlasov.

 

3. Protizápalové vlastnosti

Trpíte podráždenou vlasovou pokožkou, ktorou sa vám nedarí nijako upokojiť? Potom rozhodne siahnite po levandule! Tá vďaka svojim protizápalovým vlastnostiam znižuje jej podráždenie alebo svrbenie. Účinné látky levandule prenikajú hlboko do vlasovej pokožky, redukujú nadmernú produkciu oleja vo vlasoch a podporujú zdravé prostredie pre rast vlasov.

Na prirodzenú podporu rastu vlasov vám naopak pomôže VENIRA hair booster s aktívnymi látkami a extraktom zo siedmich bylín, ako je praslička, žihľava, breza, rozmarínu, šalvie alebo lipy.

 

4. Prírodná ochrana proti škodcom vlasov

Levanduľa pôsobí aj ako prírodný repelent, ktorý odpudzuje všelijakých škodcov a hmyz, ktorí by mohli vaše vlasy poškodiť. Či už sa jedná o vši alebo blchy. Niektoré druhy hmyzu totiž majú tendenciu vyhýbať sa vôni levandule.

 

Použitie levandule v starostlivosti o vlasy

Chcete dopriať svojim vlasom aj pokožke hlavy zaslúženú starostlivosť, ktorú toľko potrebujú? Inšpirujte sa hneď niekoľkými najefektívnejšími spôsobmi na použitie levandule.

 

Levanduľový olej na masáž hlavy

Ten je skvelou voľbou na masáž hlavy, ktorá podporuje zdravý rast vlasov. Môžete zmiešať niekoľko kvapiek levanduľového oleja s nosným olejom, teda napríklad olejom olivovým alebo kokosovým, a jemne touto pripravenou zmesou masírovať vašu pokožku hlavy.

 

Levanduľový šampón a kondicionér

Obaja budú skvelé pre dennú starostlivosť o vaše vlasy. Levanduľový šampón ich dokonale vyčistí, zatiaľ čo kondicionér s jemnou levanduľovou vôňou vlasom poskytne hydratáciu a perfektne ich zjemní.

 

Tip: Pokiaľ vás trápi nadmerné vypadávanie vlasov, máme pre vás VENIRA šampón proti vypadávaniu s kokosovou vôňou. 

 

Levanduľová voda na záver

Toto osviežujúce tonikum môžete použiť na záver umývania vašich vlasov. Stačí zmiešať levanduľovú vodu s čistou vodou a vmasírovať ju do vlasov a do pokožky. Tento krok pomôže vyrovnať pH vlasovej pokožky a dodá vlasom príjemnú vôňu levandule.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu