Kyselina hyalurónová: Prečo ju používať?

Kyselina hyaluronová predstavuje obľúbenú zložku kozmetických produktov aj doplnkov stravy, a tak pochybujeme o tom, že by ju v dnešnej dobe ešte vôbec niekto nepoznal. Zaslúženú pozornosť medzi kozmetológmi i širokou verejnosťou si vydobyla najmä vďaka svojim pozoruhodným účinkom na pleť. Najčastejšie býva skloňovaná v súvislosti s redukciou množstva vrások, ale dokáže toho oveľa viac. V dnešnom článku sa dozviete, aké efekty môžete pri pravidelnom užívaní kyseliny hyalurónovej dosiahnuť.

Čo je kyselina hyalurónová

Ide o glykozaminoglykán prirodzene sa vyskytujúci v ľudskom tele už od narodenia. Spolu s kolagénom a elastínom tvorí základ kože, ale našli by ste ju aj v kĺbovom maze a základnej substancii spojivového tkaniva.

Po prečítaní predchádzajúceho odseku by ste mohli nadobudnúť dojem, že produkcii kyseliny hyalurónovej nie je potrebné venovať pozornosť, pretože sa jedná o úplne automatický proces v tele. To je možno pravda, ale len do určitej miery – tvorbu kyseliny hyalurónovej totiž brzdí váš vek.

 od 25 rokov začína produkcia kyseliny hyalurónovej v tele klesať, a tak už nedokážete naplno čeliť prejavom starnutia. V 40 rokoch sa množstvo automaticky vytvorenej kyseliny hyalurónovej dostáva približne na 40 % pôvodného objemu av 60 rokoch na iba 10 %. Aby ste mohli čerpať z benefitov kyseliny hyalurónovej po celý život, musíte sa do procesu produkcie sami zapojiť.

Čo ste o kyseline hyalurónovej možno nevedeli je to, že obsahuje molekuly rôznych veľkostí. Zatiaľ čo menšie molekuly prenikajú do spodnej vrstvy kože dermis, kde podporujú funkciu buniek a rast elastických vlákien, tie väčšie zostávajú na povrchu kože, kde pohlcujú vlhkosť, ktorú pokožka následne absorbuje.

 

Kyselina hyalurónová: na pleť pôsobí ako elixír mladosti

Medzi hlavné prednosti kyseliny hyalurónovej patrí schopnosť chrániť, vyživovať a hydratovať pokožku. Jedna molekula kyseliny hyalurónovej na seba dokáže nadviazať až 1 000 molekúl vody, čím zvyšuje prirodzenú vláčnosť pokožky a zabraňuje jej vysúšaniu.

- schopnosť hĺbkovo hydratovať nie je jedinou prednosťou. Kyselina hyalurónová a jej účinky na pleť

vyhladzuje jemné linky a zjemňuje vzhľad vrások

chráni pokožku pred znečistením a poskytuje jej ochranu pred ultrafialovým žiarením

urýchľuje hojivé procesy a aktívne bojuje s akné

prináša upokojenie precitlivenej pokožke

- rozjasňuje pokožku a udržuje jej mladistvý vzhľad

vyhladzuje nerovnomernú štruktúru pokožky a predchádza vzniku rozšírených pórov

Je vaša pleť oslabená, tvoria sa vám šupinky, a cítite na jej povrchu nepríjemné pnutie? Dosť možno je vaša pleť dehydratovaná! Zistite v našom článku, ako ju spoznať a dopriať jej počas horúcich letných dní zaslúženú starostlivosť.

Kyselina hyalurónová sérum

Kyselinu hyalurónovú môžete dodať telu invazívne alebo neinvazívne. Zatiaľ čo ihly vždy predstavujú riziko, vonkajšie podanie je pre človeka úplne bezpečné.

Aby sa vaša pleť mohla radovať z účinkov kyseliny hyalurónovej naplno, používajte pravidelne VENIRA sérum s BIO kyselinou hyalurónovou a vitamínom C. Ide o multifunkčný produkt, ktorý pleť dokonale hydratuje a rozjasňuje. Zároveň účinne bojuje proti voľným radikálom, chráni bunky pred oxidatívnym stresom a stimuluje syntézu kolagénu. V kombinácii s vitamínom C zmierňuje starecké škvrny a napravuje problémy s pigmentáciou.

 

Aplikácia kyseliny hyalurónovej

Najlepšie výsledky dosiahnete, pokiaľ budete sérum aplikovať každý večer na dokonale odlíčenú pleť – ako si pleť správne čistiť, sme pre vás popísali v samostatnom článku.

Sérum môžete aplikovať aj ráno pred nanesením make-upu. Pleť tým hydratujete, rozžiarite a pripravíte na nanesenie dekoratívnej kozmetiky.

Na celú tvár vám stačia 2–3 kvapky séra, ktoré naneste pomocou kvapkadla priamo na svoju pleť a potom dôkladne vmasírujte končekmi prstov. Produkt neoplachujte a nechajte pôsobiť. Ďalej pokračujte vo svojej ošetrujúcej rutine, ako ste zvyknutí.

 

Kolagén a kyselina hyalurónová

Kolagén je, rovnako ako kyselina hyalurónová, dokonalý prostriedok prevencie aj účinný spôsob riešenia konkrétnych problémov.

Zatiaľ čo kyselina hyalurónová spája vlákna kolagénu ako tmel a uzamyká v tele potrebnú vlhkosť, kolagén dodáva pružnosť a pevnosť spojivovým tkanivám.

Keďže sú obe tieto látky pre zdravie a krásu človeka mimoriadne prospešné, v kozmetických produktoch a doplnkoch stravy sa často kombinujú. Príkladom sú naše kolagénové drinky obsahujúce kyselinu hyalurónovú a ďalšie starostlivo vybrané účinné látky.

 

Na čo je kyselina hyalurónová ešte dobrá?

Kyselinu hyaluronovú môžete dodávať do organizmu nielen zvonka (prostredníctvom krémov a sér), ale aj vnútorne (skrz doplnky stravy a nápoje). Vďaka tomu môžete podporiť ako svoj mladistvý vzhľad, tak aj normálnu funkciu kĺbov. Oboje dosiahnete pravidelnou konzumáciou VENIRA kyseliny hyalurónovej na vnútorné použitie. Jedná sa o 100% prírodný produkt kombinujúci vysokomolekulárnu aj nízkomolekulárnu formu kyseliny hyalurónovej.

 

Ako vidíte, kyselina hyalurónová môže byť veľkým pomocníkom v starostlivosti o vašu krásu a zdravie. Stačí si len vybrať spôsob, akým ju budete užívať a začať. Tak na čo ešte čakáte?

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu