Kyselina hyalurónová: Prečo ju používať?

Kyselina hyaluronová predstavuje obľúbenú zložku kozmetických produktov aj doplnkov stravy, a tak pochybujeme o tom, že by ju v dnešnej dobe ešte vôbec niekto nepoznal. Zaslúženú pozornosť medzi kozmetológmi i širokou verejnosťou si vydobyla najmä vďaka svojim pozoruhodným účinkom na pleť. Najčastejšie býva skloňovaná v súvislosti s redukciou množstva vrások, ale dokáže toho oveľa viac. V dnešnom článku sa dozviete, aké efekty môžete pri pravidelnom užívaní kyseliny hyalurónovej dosiahnuť.

Čo je kyselina hyalurónová

Ide o glykozaminoglykán prirodzene sa vyskytujúci v ľudskom tele už od narodenia. Spolu s kolagénom a elastínom tvorí základ kože, ale našli by ste ju aj v kĺbovom maze a základnej substancii spojivového tkaniva.

Po prečítaní predchádzajúceho odseku by ste mohli nadobudnúť dojem, že produkcii kyseliny hyalurónovej nie je potrebné venovať pozornosť, pretože sa jedná o úplne automatický proces v tele. To je možno pravda, ale len do určitej miery – tvorbu kyseliny hyalurónovej totiž brzdí váš vek.

 od 25 rokov začína produkcia kyseliny hyalurónovej v tele klesať, a tak už nedokážete naplno čeliť prejavom starnutia. V 40 rokoch sa množstvo automaticky vytvorenej kyseliny hyalurónovej dostáva približne na 40 % pôvodného objemu av 60 rokoch na iba 10 %. Aby ste mohli čerpať z benefitov kyseliny hyalurónovej po celý život, musíte sa do procesu produkcie sami zapojiť.

Čo ste o kyseline hyalurónovej možno nevedeli je to, že obsahuje molekuly rôznych veľkostí. Zatiaľ čo menšie molekuly prenikajú do spodnej vrstvy kože dermis, kde podporujú funkciu buniek a rast elastických vlákien, tie väčšie zostávajú na povrchu kože, kde pohlcujú vlhkosť, ktorú pokožka následne absorbuje.

 

Kyselina hyalurónová: na pleť pôsobí ako elixír mladosti

Medzi hlavné prednosti kyseliny hyalurónovej patrí schopnosť chrániť, vyživovať a hydratovať pokožku. Jedna molekula kyseliny hyalurónovej na seba dokáže nadviazať až 1 000 molekúl vody, čím zvyšuje prirodzenú vláčnosť pokožky a zabraňuje jej vysúšaniu.

- schopnosť hĺbkovo hydratovať nie je jedinou prednosťou. Kyselina hyalurónová a jej účinky na pleť

vyhladzuje jemné linky a zjemňuje vzhľad vrások

chráni pokožku pred znečistením a poskytuje jej ochranu pred ultrafialovým žiarením

urýchľuje hojivé procesy a aktívne bojuje s akné

prináša upokojenie precitlivenej pokožke

- rozjasňuje pokožku a udržuje jej mladistvý vzhľad

vyhladzuje nerovnomernú štruktúru pokožky a predchádza vzniku rozšírených pórov

Je vaša pleť oslabená, tvoria sa vám šupinky, a cítite na jej povrchu nepríjemné pnutie? Dosť možno je vaša pleť dehydratovanáZistite v našom článku, ako ju spoznať a dopriať jej počas horúcich letných dní zaslúženú starostlivosť.

 

Hyaluronové sérum s vitaminem C

Kyselinu hyalurónovú môžete dodať telu invazívne alebo neinvazívne. Zatiaľ čo ihly vždy predstavujú riziko, vonkajšie podanie je pre človeka úplne bezpečné.

Aby sa vaša pleť mohla radovať z účinkov kyseliny hyalurónovej naplno, používajte pravidelne VENIRA sérum s BIO kyselinou hyalurónovou a vitamínom C. Ide o multifunkčný produkt, ktorý pleť dokonale hydratuje a rozjasňuje. Zároveň účinne bojuje proti voľným radikálom, chráni bunky pred oxidatívnym stresom a stimuluje syntézu kolagénu. V kombinácii s vitamínom C zmierňuje starecké škvrny a napravuje problémy s pigmentáciou.

 

Aplikácia kyseliny hyalurónovej

Najlepšie výsledky dosiahnete, pokiaľ budete sérum aplikovať každý večer na dokonale odlíčenú pleť – ako si pleť správne čistiť, sme pre vás popísali v samostatnom článku.

Sérum môžete aplikovať aj ráno pred nanesením make-upu. Pleť tým hydratujete, rozžiarite a pripravíte na nanesenie dekoratívnej kozmetiky.

Na celú tvár vám stačia 2–3 kvapky séra, ktoré naneste pomocou kvapkadla priamo na svoju pleť a potom dôkladne vmasírujte končekmi prstov. Produkt neoplachujte a nechajte pôsobiť. Ďalej pokračujte vo svojej ošetrujúcej rutine, ako ste zvyknutí.

 

Kolagén a kyselina hyalurónová

Kolagén je, rovnako ako kyselina hyalurónová, dokonalý prostriedok prevencie aj účinný spôsob riešenia konkrétnych problémov.

Zatiaľ čo kyselina hyalurónová spája vlákna kolagénu ako tmel a uzamyká v tele potrebnú vlhkosť, kolagén dodáva pružnosť a pevnosť spojivovým tkanivám.

Keďže sú obe tieto látky pre zdravie a krásu človeka mimoriadne prospešné, v kozmetických produktoch a doplnkoch stravy sa často kombinujú. Príkladom sú naše kolagénové drinky obsahujúce kyselinu hyalurónovú a ďalšie starostlivo vybrané účinné látky.

 

Na čo je kyselina hyalurónová ešte dobrá?

Kyselinu hyalurónovú možno telu dodávať nielen zvonka (prostredníctvom krémov a sér), ale aj zvnútra (prostredníctvom výživových doplnkov a nápojov). To môže podporiť váš mladistvý vzhľad aj normálnu funkciu kĺbov. Oboje môžete dosiahnuť pravidelnou konzumáciou kyseliny hyalurónovej VENIRA na vnútorné použitie. Ide o 100 % prírodný produkt kombinujúci vysokomolekulárne aj nízkomolekulárne formy kyseliny hyalurónovej, ktorý sa postará o zlepšenie pevnosti, pružnosti a zjednotenia vašej pokožky, prispeje k hydratácii pokožky a zabezpečí jej maximálne vstrebávanie.

V 1 balení kyseliny hyalurónovej s príchuťou citróna a limetky je 50 ml, čo predstavuje ošetrenie na 30 dní. Rozmiešajte 15 kvapiek v pohári obyčajnej vody alebo džúsu a obsah pohára vypite. Na dosiahnutie maximálneho účinku je ideálne užívať kyselinu hyalurónovú pravidelne každé ráno

 

 

Ďalším nevyhnutným produktom pre krásnu pleť je VENIRA superkomplex s kyselinou hyalurónovou, ktorý obsahuje až 250 mg hyaluronátu sodného v jednej kapsule vrátane vitamínu C a svojimi účinkami udržuje mladosť pleti, posilňuje zdravie pohybového aparátu, podporuje prirodzenú tvorbu kolagénu v tele, zjednocuje tón pleti a prispieva k hĺbkovej hydratácii pokožky

Ako vidíte, kyselina hyalurónová môže byť skvelým pomocníkom v starostlivosti o vašu krásu a zdravie. Stačí si vybrať spôsob jej užívania a začať. Tak na čo ešte čakáte?

 

5 zaujímavých faktov o kyseline hyalurónovej

1. Jedna molekula kyseliny hyalurónovej dokáže pojať 1000-krát viac vody, ako sama váži

2. Kyselina hyalurónová v spojení s vitamínom C dokáže zlepšiť vzhľad stareckých škvŕn a pigmentácie

3. Je mýtus, že kyselina hyalurónová sa používa len na pleť, pretože má aj upokojujúce a protizápalové vlastnosti, ktoré sa využívajú v medicíne, napríklad pri operáciách očí alebo na ochranu chrupaviek.

4. Vedci skúmajú ďalší potenciál kyseliny hyalurónovej aj v oblasti medicíny a zatiaľ sa zdá, že je to sľubný materiál na regeneráciu tkanív, liečbu artritídy a iných ochorení.

5. Výhody kyseliny hyalurónovej oceňujú nielen ženy, ale aj muži, pretože je dôležitá pre zdravie kĺbov a pokožky bez ohľadu na pohlavie. 

 

Čo si z článku vziať?

Kyselina hyalurónová je glykozaminoglykán, ktorý sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele od narodenia. Spolu s kolagénom a elastínom tvorí základ kože, ale našli by ste ju aj v kĺbovom kožnom sére a základnej látke spojivového tkaniva. Produkcia kyseliny hyalurónovej v tele začína klesať od 25. roku života, preto je dôležité ju telu pravidelne dodávať, aby sa predišlo starnutiu pokožky v podobe vrások a zachoval sa mladistvý vzhľad.

Kyselinu hyalurónovú môžete užívať buď externe, alebo interne. Sérum Venira s kyselinou hyalurónovou a vitamínom C na vonkajšie použitie hydratuje, rozjasňuje a znižuje výskyt pigmentových alebo stareckých škvŕn.

Pravidelné užívanie tohto jedinečného prírodného výživového doplnku vo forme kyseliny hyalurónovej na vnútorné použitie s príchuťou citróna a limetky pomôže hĺbkovo hydratovať vašu pokožku, podporí normálnu funkciu kĺbov, pomôže zjednotiť vzhľad vašej pleti a zlepší pevnosť a pružnosť pokožky. Ak dávate prednosť kapsulám pred kvapkami, vyskúšajte superkomplex VENIRA, ktorý obsahuje kyselinu hyalurónovú a 3 ďalšie účinné látky vrátane vitamínu C, ktoré pomáhajú omladiť vašu pokožku, podporujú prirodzenú tvorbu kolagénu v tele a dokonca posilňujú váš imunitný systém.

Kyselina hyalurónová je elixírom mladosti a vďaka širokej škále jej účinkov je nepostrádateľnou súčasťou starostlivosti o pleť a telo. Či už hľadáte výrobok, ktorý vám pomôže hydratovať pokožku, zlepšiť jej vzhľad alebo zabrániť vzniku vrások, kyselina hyalurónová vám pomôže cítiť sa vo svojej pokožke opäť skvele

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

Späť do obchodu