Ako správne čistiť pleť

Aby bola vaša pleť zdravá a krásna, treba ju každý deň dôkladne vyčistiť. Odstránite tak zvyšky make-upu aj všetky nečistoty. Ak by ste sa v tomto smere zanedbávali, hrozí upchávanie pórov, a tým celkové zhoršenie kvality pleti. Poďme sa teda pozrieť na to, ako správne postupovať, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky.

 

Správne čistenie pleti

Ako si správne vyčistiť pleť? Nad touto jednoduchou otázkou občas dumá väčšina z nás. Nebojte sa, nie je to žiadna veda. Základom je používanie správnych kozmetických prípravkov. Určite si nevystačíte len s vodou a vôbec by ste nemali siahať po klasickom mydle. To má totiž tendenciu vysušovať a pokožke tváre tak skôr škodí.

 

Pri výbere kozmetiky sa vždy riaďte vašim typom pleti:

Suchá pleť - potrebuje predovšetkým dôkladnú hydratáciu. Vedľa už spomínaného mydla by ste sa mali vyhýbať aj prípravkom s obsahom alkoholu. Aj ten totiž vysušuje a navyše kvôli nemu často dochádza k väčšej viditeľnosti vrások. Siahnite radšej po prípravkoch krémovej konzistencie, ktoré sa ľahšie zmývajú.

Citlivá pleť - ak sa vaša pleť ľahko a rýchlo podráždi, potom vyberajte prípravky určené pre citlivú pleť. Sú obvykle jemnejšie a pôsobia na pokožku upokojujúcim dojmom. Nemali by obsahovať parfumáciu, ktorá môže zbytočne dráždiť.

Mastná pleť - táto pleť má sklony k tvorbe akné, čiernych bodiek a podobných nedokonalostí. O to dôkladnejšie čistenie teda potrebuje. Voľte preto vždy produkty určené pre problematickú alebo aknóznu pleť. Čistiaci gél či pena pre vás budú ideálne.

Normálna pleť - netrpia na nedokonalosti, napriek tomu by ste ani jej čistenie nemali zanedbávať. Stavte hlavne na pravidelnú hydratáciu.

Zmiešaná pleť - táto pleť má tendenciu sa v niektorých miestach mastiť (obvykle sa jedná o tzv. T-zónu), zatiaľ čo inde je skôr suchá. Je preto vhodné používať prípravky určené špeciálne pre tento typ.

 

Pleť čistite po prebudení…

Večerné čistenie pleti je pre mnoho z nás samozrejmosťou. Mali by sme ho však vykonávať aj ráno. Počas noci totiž na tvári priľnú najrôznejšie nečistoty, odumreté bunky a pot. Ak sa líčite, vedzte, že make-up na čistej pleti nielen lepšie drží, ale aj vyzerá.

Ranná rutina môže byť trochu kratšia a jednoduchšia ako tá večerná. Použite čistiace tonikum, micelárnu vodu alebo napríklad umývaciu penu, aby bola pleť pekne hydratovaná. Nezabudnite naniesť aj denný krém, ktorý pokožku ochráni pred vplyvmi počasia aj pred nečistotami z ovzdušia.

 

… a nezabudnite ani večer

Večerný postup čistenia pleti zahŕňa dôkladné odstránenie make-upu. K čisteniu ale pristúpte aj v prípade, že sa nelíčite. Počas celého dňa sa totiž na pleti nahromadí veľké množstvo nečistôt a prachu, ktoré je potrebné odstrániť, aby mohla pokožka voľne dýchať a nezanášala sa. Na vyčistenej pleti budú tiež lepšie účinkovať všetky ďalšie kozmetické prípravky, ktoré používate.

Vyskúšať môžete napríklad takzvané dvojfázové čistenie pleti. Ako názov napovedá, spočíva v dvoch krokoch. V prvom z nich použite produkt vyrobený na olejovej báze. S ním odstránite make-up a tiež nečistoty rozpustné v tukoch. V druhom kroku zvoľte čistiaci gél alebo čistiacu penu. Zbaví pleť zvyšku nečistôt, ktoré sa nepodarilo odstrániť v prvej fáze.

V každom prípade sa najskôr vrhnite do odlíčenia. Odličovacie tampóny nezabudnite dobre navlhčiť - pokiaľ by bol suchší, pleť by sa zbytočne odierala a rozdráždila. Najskôr ich teda namočte do obyčajnej vody a až potom naneste odličovač.

 

Ideme na to!

Začnite očami. Postupujte opatrne – pleť okolo očí je obzvlášť citlivá. Potom sa pustite do zvyšku tváre. Na pomoc si môžete vziať treba VENIRA odličovacie mlieko. Postará sa o dôkladné odstránenie make-upu aj riasenky, rovnako ako kožného mazu, prachu a ďalších nečistôt.

Po odlíčení tvár ešte dočistite. Na tento účel vám dobre poslúži VENIRA tvárová umývacia pena. Je plná účinných byliniek, ako je napríklad rebríček, praslička alebo žihľava. Tie zaistia hĺbkové čistenie pleti, napomáhajú vyčisteniu pórov i redukcii kožného mazu.

 

 

Pokiaľ má vaša pleť sklony k tvorbe akné, použite na ňu VENIRA akné čistiaci gél, ktorý je vyvinutý špeciálne pre boj s týmito problémami. Hroznový a levanduľový olej zaistí odstránenie všetkých nečistôt aj kožného mazu. Gél pomôže upokojiť podráždenú pokožku a eliminuje tvorbu akné.

Ak máte pleť normálnu alebo skôr suchú, skúste VENIRA konjakovú hubku určenú práve pre tieto typy pleti. Stačí si s ňou tvár jemne namasírovať a vašej pleti sa dostane nielen očistenie, ale aj potrebných vitamínov a antioxidantov, ktoré účinne spomaľujú proces starnutia.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu