Je retinol kľúčom k mladistvej pleti?

Produkty s obsahom retinolu patria u osôb, na ktorých pleti sa začína s pribúdajúcim vekom podpisovať zub času, k najvyhľadávanejšej anti-age starostlivosti vôbec. Dôvodom je, že táto aktívna látka dokáže prirodzený proces starnutia pleti značne spomaliť. Zistite tu a teraz, čo presne retinol je, čo všetko vie a ako ho správne používať, aby mal na vašu pleť očakávaný efekt.

 

Retinol ako horúci kandidát na najlepšieho priateľa starnúcej pleti

Retinol je súčasťou skupiny retinoidov a určitou formou vitamínu A. Ten ako silný antioxidant prispieva k udržaniu normálneho stavu slizníc, pokožky a zraku. Ďalej sa podieľa na procese delenia buniek a udržaní optimálnej funkcie imunitného systému. V neposlednom rade napomáha k normálnemu metabolizmu železa.

Keď by sme sa mali ďalej zamerať len na retinol obsiahnutý v kozmetických produktoch, mohli by sme ho s trochou zveličenia označiť za životabudič pre pleť. Ako jedna z mála aktívnych zložiek má totiž potenciál zmeniť zásadným spôsobom stav pokožky k lepšiemu.

K benefitom, ktoré retinolu právom pripisujeme patrí to, že:

- napomáha obnove pleti

- podporuje v pokožke tvorbu kolagénu

- podieľa sa na minimalizácii vrások

- podporuje vyrovnanie farebného tónu pleti

- prispieva k stiahnutiu rozšírených pórov

- pomáha so spevnením a rozjasnením pleti

- podieľa sa na zvýšení obsahu vody v pleti

- neutralizuje voľné radikály

Všetky tieto pozitívne dopady na pleť zaznamenáte samozrejme len za predpokladu, že viete, kedy a ako retinol správne aplikovať. Odpovede sa dozviete nižšie.

 

Prizvať alebo neprizvať retinol do svojej kozmetickej rutiny?

Pokiaľ sa pokúšate o bábätko, alebo už ho dokonca očakávate, potom vám účinky retinolu zostanú (minimálne zatiaľ) zakázané. Vo všetkých ostatných prípadoch vám jeho zaradením do ošetrujúcej rutiny vrelo odporúčame.

Nie náhodou je medzi kozmetickými nadšencami, ale aj samotnými odborníkmi, považovaný za jednu z najúčinnejších aktívnych látok na omladenie pleti. Síce chvíľku trvá, kým retinol pleť vyprovokuje k zmene, ale garantujeme vám, že každá minúta čakania stojí v tomto prípade naozaj za to.

Tip: Prečítajte si, ako vám na ceste za krásnou a mladistvou pleťou môže pomôcť kolagén.

 

Máte citlivú pleť? Potom sa pripravte na retinizáciu

O retinole hovoríme ako o aktívnej ingrediencii vhodnej na starostlivosť o každú pleť, ktorá ju znesie. Práve u citlivej pokožky môžete po použití zaznamenať podráždenie vo forme začervenania, olupovania či dokonca popraskania. Nepríjemné to môže byť hlavne z dôvodu, že sa takéto prejavy excitácie nedajú príliš zamaskovať korektorom alebo make-upom. Tie by k prípadným nerovnostiam na pleti pritiahli ešte viac pozornosti.

Ale nebojte! Aj citlivá pleť náchylná na podráždenie sa dá nakoniec na toleranciu voči retinolu vycvičiť. Chce to len váš čas a trpezlivosť. Práve toto obdobie „pytačiek“ medzi vašou pleťou a retinolom, trvajúce aj niekoľko týždňov, označujeme slovom retinizácia.

S retinizáciou je nutné počítať v prípade každého typu pleti, ale konkrétne pri citlivej bude zvykanie si najdlhšie a najintenzívnejšie. Aby ste pleti celý proces na kontakt s novou aktívnou látkou čo najviac uľahčili, dôsledne ju hydratujte, chráňte ju pred UV žiarením a v prípade citlivej pokožky obmedzte na pár týždňov používanie peelingu, čím ju ušetríte zbytočného podráždenia.

 

Ako as čím retinol používať?

Kozmetický produkt s obsahom retinolu aplikujte:

- na dokonale odlíčenú, vyčistenú a suchú pleť. Po vstrebaní naneste na pokožku pleťový krém, ktorý v nej uzamkne všetky aktívne látky

- v rámci svojej večernej rutiny. Jeho molekuly sú fotostabilné, a teda pri kontakte so slnečným žiarením podliehajú rozpadu, a tak by mal na pleť oveľa menší účinok

- za predpokladu, že samotný obal produktu nie je priehľadný. V takom prípade môže dôjsť k zníženiu jeho účinnosti

- v kombinácii s ďalšími zložkami podporujúce omladenie a obnovu pleti. Typicky sa jedná o antioxidanty, niacínamid či kyselinu hyalurónovú

Pokiaľ hľadáte naozajstný unikát, potom vyskúšajte naše prvotriedne sérum s retinolom, ktoré pomáha redukovať výskyt pigmentových škvŕn až o 84 %, zjemňuje vejárkovité línie v oblasti očí až o 44 % a až o 52 % eliminuje tvorbu samotných vrások.

Aby sme vám jeho zaradenie do kozmetickej rutiny čo najviac uľahčili, pripravili sme pre vás podrobný plán retinizácie, ktorý nájdete priamo v popise produktu u nás na e-shope.

 

Na záver…

…by sa pristalo odpovedať na otázku, či je teda retinol kľúčom k odomknutiu života, v ktorom sa vek nemeria počtom vrások na pleti?

Podľa nás je rozhodne jedným z nich! Avšak svoju snahu o udržanie mladistvého vzhľadu môžete zefektívniť tým, že do svojej rutiny zaradíte ešte vitamín C a kyselinu hyalurónovú. Obe tieto látky sú súčasťou VENIRA séra s BIO kyselinou hyalurónovou a vitamínom C, čo je vysoko multifunkčný produkt s čisto prírodným zložením pre dokonalú, komplexnú a anti-age starostlivosť.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu