Kolagén na pleť? ROZHODNE!

Určite ste už počuli, že kolagén nemá svoje blahodárne účinky iba na pohybový aparát, ale aj na našu krásu! Ide o veľmi obľúbeného kozmetického pomocníka nielen pre ženy, ktorý sa postará o naše vlasy, nechty a pleť. Akým spôsobom ale kolagén doplniť a o čo sa vôbec jedná?

 

Čo je kolagén?

Kolagén je vo vode nerozpustná bielkovina, ktorá v našom tele prirodzene vzniká vďaka aminokyselinám a jeho tvorba je podporená aj vitamínom C (preto sa v kolagénových doplnkoch stravy vitamín C hojne objavuje).

Kolagén vlastne tvorí základ pre spojivového tkaniva a je veľmi dôležitý pre správnu funkciu pohybového aparátu, ale aj pre vlasy, nechty a nádhernú pleť!

 

Ako je to s tvorbou kolagénu?

Dobrá správa je, že si naše telo dokáže kolagén samo vytvoriť, ale má to jeden háčik. Príroda sa s nami totiž príliš nemaznala a mali by sme vedieť, že jeho produkcia začína už od 25. rokov výrazne klesať. To znamená, že sa kolagén v našom tele stále prirodzene tvorí, ale každým dňom jeho hladina klesá a klesá.

V tejto chvíli by sme mali spozornieť, pretože sa môžu na pleti začať vyskytovať prvé nepatrné vrásky. Jeho produkcia je však v 40 rokoch úplne zastavená, takže by sme ho mali nášmu telu dopriať nejakým iným spôsobom. Pleť totiž začne postupne strácať svoju pevnosť, elasticitu aj mladistvý vzhľad a môžu sa objaviť prvé problémy s kĺbmi.

Produkciu kolagénu môže negatívne ovplyvňovať hneď niekoľko faktorov ako je napríklad konzumovanie nevyváženej stravy a nezdravý životný štýl.

 

Ako môžeme kolagén doplniť?

Našťastie existuje hneď niekoľko variantov, ako svojmu telu kolagén dodať. Zhodneme sa na tom, že najlepším a najúčinnejším spôsobom je samozrejme vnútorné používanie. Jeho produkciu môžeme podporiť konzumáciou potravín rastlinného pôvodu, ktoré sú bohaté na vitamín C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu.

Kolagén ako taký však svojmu telu môžeme dopriať najmä prostredníctvom mäsových výrobkov. Vybrať si môžeme aj zo širokej škály prírodných doplnkov stravy v podobe kapsúl či instantných práškov plných vyváženej zmesi vitamínov a minerálov. 

 

Aká forma kolagénu je najlepšia?

Určite by sme vám pri výbere odporučili siahnuť po hydrolyzovanom kolagéne, ktorý je v čiastočne rozštiepenej forme. Hydrolyzovaný kolagén, alebo aj kolagénne peptidy, sú teda malé bioaktívne molekuly kolagénu, kedy vďaka procesu hydrolýzy dochádza k skráteniu jeho molekulových reťazcov.

Tie sa oveľa lepšie a rýchlejšie vstrebávajú do nášho organizmu a majú dokonca aj lepšie účinky, a tak ho môžeme označiť za najefektívnejšiu formu kolagénu.

 

Kolagén na vlasy, pleť alebo nechty?

Pre našu pleť je veľmi dôležitý najmä z toho dôvodu, že je zodpovedný za jej mladistvý a žiarivý vzhľad. Podporuje a obnovuje totiž prirodzenú pevnosť, pružnosť a elasticitu pokožky. Celkovo tak bojuje s prejavmi starnutia, kedy sa snaží eliminovať vznik vrások a účinne ich vyhladzovať. Navyše má pozitívny vplyv aj pri liečbe akné, pretože redukuje jeho tvorbu.

Veľa z nás má kolagén spojený hlavne s účinkami na pleť, ale to je škoda. Pre naše vlasy je samozrejme najdôležitejší keratín, ktorý sa skladá z niekoľkých aminokyselín a jednou z nich je práve kolagén. Ten zaisťuje vlasovej pokožke aj samotným vlasom prvotriednu výživu a hydratáciu. Vďaka tomu prispieva k ich kvalite a pevnosti, čím minimalizuje lámanie vlasov. Kolagén navyše pomáha regenerovať naše vlasové folikuly, a tak podporuje nielen rast, ale zároveň eliminuje vypadávanie vlasov.

Kolagén na nechty? ÁNO! Kolagén totiž naše nechty krásne spevní, čím eliminuje ich lámanie a štiepenie. Navyše tiež skvele podporuje ich prirodzený rast!

Ako už sme si povedali, tak kolagén je zodpovedný za správnu funkciu našich spojivových tkanív, ktorými sú väzy, chrupavky, kosti a kĺby. Krásne podporuje správnu funkciu nášho pohybového aparátu a pomáha ho chrániť pred jeho poškodením. Preto je veľmi dôležitý napríklad u športovcov nielen preto, že im kolagén napomáha s namáhanými kĺbmi, ale navyše prispieva k celkovej regenerácii organizmu po fyzickej aktivite.

 

A čo prémiový kolagénový drink?

Pokiaľ chcete vyskúšať jeden z najsilnejších kolagénov na trhu, ktorý bol špeciálne navrhnutý pre tých absolútne najnáročnejších užívateľov, tak určite siahnite po VENIRA PREMIUM kolagénovom drinku!

Prečo? Obsahuje totiž nielen 8000 mg hydrolyzovaného kolagénu spoločne s kyselinou hyalurónovou a vitamínom C, ale aj ďalších 8 starostlivo vybraných účinných látok.

Navyše si tiež u nášho PREMIUM kolagénového drinku môžete vybrať hneď z niekoľkých lahodných príchutí, ktoré je v predaji v praktických dózach.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu