Imunita je základ, 5 tipov ako sa vyhnúť „rymičke“ a ďalším chorobám

Máme tu mrazivé počasie as ním bohužiaľ silnejú rôzne choroby. Covid-19 je v zime navyše vo svojom živle, takže sa dá povedať, že na nás čaká takmer na každom rohu. Od nádchy, cez zápaly, až po chrípku, si domov z práce (alebo deti zo školy) prinesiete veľa bacilov. Aby vaše telo všetky negatívne vplyvy ustálo, potrebujete prevenciu, ale hlavne poriadnu dávku vitamínov. Čo by ste mali vášmu telu dopriať, aby sa dokázalo samo popasovať s vírusmi a ochorením?

 

Nepodceňujte zdravú životosprávu

Soľ nad zlato, rovnako tak ako pomaranč nad párkom v rožku. Párok si úplne odpúšťať nemusíte, do svojho jedálnička by ste ale mali viac zaraďovať potraviny bohaté na živiny, vitamíny a minerály.

Skúste si na desiatu namiesto syrovej žemle pribaliť napríklad jablko alebo mandarínku. Ovocie vám dodá potrebný vitamín C a ďalšie, telu prospešné látky. Okrem ovocia a zeleniny, by ste mali jesť aj strukoviny, ryby, mäso a zdravé tuky.

 

 

Nezabúdajte tiež na pitný režim. Úplne vám bude stačiť čistá voda (pre chuť môžete pridať aj citrón s mätou), prípadne kvalitné bylinkové čaje či vylúhovaný zázvor s medom a citrónom.

S pravidelným pitným režimom a VENIRA shakerom vás nebudú trápiť bolesti hlavy, zlepšia sa vaše koncentrácie a navyše svoje telo detoxikujete. Pokiaľ môžete, vyhýbajte sa sladeným nápojom a častej konzumácii kávy.

 

Doprajte si kvalitný spánok a odpočinok

Nie nadarmo sa hovorí, že pri chorobe by ste mali odpočívať. Má to svoj dôvod! Počas spánku vaše telo totiž regeneruje. Už nezapínajte ten ďalší diel napínavého seriálu a bežte si namiesto neho ľahnúť. Rozhodne vám neuškodí ani popoludňajší šlofík cez víkend.

Odporúčaná dĺžka spania je totiž 7-8 hodín denne! Spánok vám navyše dodáva energiu na ďalší deň. Okrem kvalitného spánku by ste si tiež nemali zabúdať dopriať pokoj a relax. Zájdite si na masáž, prečítajte si knihu alebo zájdite do sauny. Môžete si tiež dať krátku meditáciu s pokojnou relaxačnou hudbou alebo ľahký strečing svalov.

 

„Don't worry, be happy“

Netrápte sa a buďte šťastní. Akú to má ale spojitosť s imunitou? Možno sa budete diviť, ale poriadnu! Našu imunitu totiž ovplyvňuje aj psychické rozpoloženie – prevažne sa na našom zdraví podpisuje stres, únava, starosti, nespokojnosť v živote alebo smútok.

Pamätajte, čo hovorievali už naše prababičky – v zdravom tele zdravý duch. Aby ste sa cítili zdraví, koľkokrát stačí naladiť svoju myseľ na pozitívne myšlienky a cítiť sa skvele.

 

Tip: Pokiaľ sa so stresom nemôžete sami vysporiadať, je tu pre vás pomocník menom VENIRA stop stress, ktorý napomáha k účinnému upokojeniu, relaxácii a odolnosti voči stresu.

 

Športom k zdraviu

Zdravý pohyb je pre vaše zdravie nenahraditeľný. Ak nie ste práve vrcholoví športovci, nemusíte vôbec zúfať. Stačí vám napríklad pravidelné prechádzky, krátky beh, ranná joga alebo pilates. Môžete sa tiež cez víkend prejsť s rodinou alebo so svojim psom na hory.

Nadýchate sa čerstvého vzduchu a uvidíte, že budete potom plní energie! Ideálne je, keď šport beriete ako súčasť svojho života alebo si z neho urobíte svoj rituál. Dobrá fyzická kondícia totiž znamená silnejší a odolnejší imunitný systém. Vaše telo sa potom dokáže lepšie pobiť s bacilmi.

Ak máte odvahu, vyskúšať môžete aj súčasný trend otužovania. Otužovaním si totiž získate lepšiu imunitu. Chce to ale čas a odhodlanie sa do toho pustiť! Pre lepší a výkonnejší tréning môžete vyskúšať aj VENIRA nakopni to!

 

Doplnky stravy sú zázrak

Nie vždy zo svojho jedla získate všetky potrebné vitamíny a minerály, ktoré vaše telo potrebuje. Preto môžete siahnuť po niektorom z doplnkov stravy.

 

Ktoré doplnky stravy používať na posilnenie imunity?

Vyberať môžete z nepreberného množstva. Napríklad taký imunity drink je úplnou vitamínovou bombou, ktorá dokonale posilní imunitný systém na maximum. Obsahuje totiž 13 starostlivo vybraných účinných látok, ako je vitamín C, zmes vitamínov skupiny B, selén a zinok, MSM a extrakt z ruže šípkovej. Drink je tiež bohatý na kvasničné beta-glukány, ktoré sú považované za jedny z najúčinnejších látok na podporu nášho imunitného systému!

 

 

Takýto vitamín D je považovaný za najdôležitejší vitamín na posilnenie nášho imunitného systému, podporu kvalitného zdravia a vyššiu obranyschopnosť. Má tiež pozitívny vplyv na vývoj kostí a zubov.

A počuli ste už o vitamíne C? Medzi jeho najdôležitejšie benefity patrí podpora imunity. Pomáha prispievať aj k normálnej funkcii nervovej sústavy, chráni bunky pred oxidatívnym stresom a prispieva k zníženiu miery únavy a stresu.

Naopak taký kvalitný multivitamín dodá telu všetky potrebné vitamíny a minerály a doplní ich tam, kde je potreba. Ak sa chcete starať o svoje zdravie, mal by váš multivitamín obsahovať široké spektrum tých najlepších foriem vitamínov a minerálov. VENIRA multi komplex PRO sa pýši neuveriteľnými 31 účinnými látkami pre vaše zdravie, imunitu a energiu.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu