Hebké vlasy s vitamínom E

Poznáme to všetci. Ten úžasný pocit, keď si prehrabeme vlasy a ony sú jemné, hebké a na dotyk akoby hodvábne. Kto by toto nechcel? Občas sa však môže stať, že vlasy stratia svoju prirodzenú mastnotu, stanú sa suchými, krehkými a majú väčšiu tendenciu sa lámať. Obzvlášť teda v zimných mesiacoch, alebo naopak v príliš sparnom lete, by sme sa o ne mali starať o niečo viac, než sme zvyknutí. Studený a suchý vzduch ich poškodzuje a napomáha k ich lámavosti. Obzvlášť potom, ak nosíme často čiapku alebo ich zväzujeme do silného vrkoča. O podporných prostriedkoch ako sú laky a gély ani nehovoriac.

 

Ako vlasom dodať vzpruhu?

Bohato nám na to postačí dodať telu tie správne vitamíny. V prípade, keď túžime po hebkých vlasoch, je tým správnym preparátom vitamín E, ktorý funguje ako správny povzbudzujúci prostriedok imunitného systému.

Tento antioxidant chráni vlasy pred poškodením, je tvorca nových ciev a zvyšuje krvný obeh pokožky hlavy, čo spúšťa vlasové folikuly, ktoré sú nútené produkovať viac vlasov. Vlasy teda rýchlejšie rastú a sú silné a plné života. Vitamín E je vhodný už ako prevencia, ale aj neskôr pri samotnej liečbe vypadávajúcich vlasov.

Pokiaľ týmto problémom trpíte, nemusíte voliť žiadne drastické opatrenia. Veľakrát významne pomôže iba zmena jedálnička, kedy získate všetky potrebné vitamíny a výživné látky zo stravy, siahnuť môžete aj po výživových doplnkoch, ktoré väčšinou obsahujú aj ďalšie potrebné minerály, ako napríklad selén či iné.

 

Prírodný zdroj hebkých vlasov

Vitamín E, známy aj ako tokoferol, je rozpustný v tukoch a má výrazné antioxidačné vlastnosti. Je známe, že antioxidanty chránia bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a podporujú celkové zdravie tela. Pokiaľ ide o vlasy, má vitamín E kľúčovú úlohu pri posilňovaní vlasovej štruktúry a zabraňovaní poškodeniu.

Tým, že pôsobí ako ochranný štít, pomáha udržať vlasy zdravé, lesklé a hebké po celú dobu užívania. Tokoferol preniká do vlasového vlákna a poskytuje mu výživu aj zvnútra. Jeho hydratačné vlastnosti pomáhajú udržovať vlhkosť vlasov, čím zabraňujú ich lámaniu.

Vitamín E tiež podporuje zdravú cirkuláciu krvi v pokožke hlavy, čo zaisťuje dostatočné dodanie živín pre rast vlasov. Okrem toho má protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť upokojiť podráždenú pokožku a znížiť problémy s lupinami.

Je však dôležité si tiež uvedomiť, že hebkosť vlasov je ovplyvnená celým radom faktorov, ako je genetika, životný štýl, výživa alebo samotná starostlivosť o vlasy. Nedostatok vitamínu E môže byť jedným z faktorov, prečo vaše vlasy nie sú hebké, ale tiež nemusia byť iba jediným riešením. Odporúčame vám preto VENIRA gumové medvedíky pre vlasy, nechty a pleť s obsahom hneď niekoľkých potrebných vitamínov pre krásne a zdravé kadere.

 

Aké ďalšie vitamíny pomáhajú vlasom?

Chcete vašim kaderiam dodať vzpruhu iba prírodnou cestou a zabudnúť na všemožné chemické prípravky, ktoré ich rovnako len poškodzujú? Potom sa spolu s nami pozrite na niekoľko ďalších vitamínov prospešných pre vaše vlasy:

Vitamín A – je nevyhnutnou súčasťou pre rast vlasov, napomáha správne a dostatočne hydratovať vlasovú pokožku. Nájdete ho v mrkve, batátoch, marhuliach alebo syroch.

Vitamín C - je rovnako ako vitamín E antioxidantom, ktorý chráni vlasy pred pôsobením voľnými radikálmi, taktiež podporuje tvorbu kolagénu pre pevné a pružné vlasy. V lipozomálnej forme ho nájdete v kapsulách VENIRA vitamín C.

Vitamín D - prispieva k rastu vlasových folikulov a zdraviu vlasovej pokožky. Podieľa sa aj na vstrebávaní vápnika, ktorý je dôležitý pre silu vlasov. V strave sa vyskytuje v rybách, morských plodoch či vaječných žĺtkoch.

Vitamín B - vitamíny skupiny B, ako je biotín (B7), niacín (B3) a kyselina pantoténová (B5), sú kľúčové pre zdravé a krásne vlasy. Biotín posilňuje vlasové vlákno a podporuje rast vlasov. Niacín zlepšuje cirkuláciu krvi v pokožke hlavy a kyselina pantoténová hydratuje vlasy. V doplnku stravy VENIRA b-komplex nájdete ich širokú škálu.

Vitamín K - je dôležitou súčasťou pre zdravú krvnú cirkuláciu, ktorá zaisťuje dostatočný prísun živín do vlasových folikulov. Pomáha tiež pri hojení poškodenej pokožky hlavy a redukuje vypadávanie vlasov.

 

Čo robiť pre hebké a zdravé vlasy?

Na dosiahnutie hebkých vlasov je dôležité okrem doplnenia vitamínu E venovať vlasom poriadnu a správnu starostlivosť a zahrnúť do svojho každodenného režimu niekoľko dôležitých krokov. Ide o:

 

Výber správnych vlasových produktov

Doprajte vašim kaderiam iba prírodné a kvalitné produkty vhodné presne pre váš typ vlasov, Používajte produkty s hydratačnými a vyživujúcimi zložkami, ako je napríklad VENIRA šampón na podporu rastu vlasov, ktorý dodáva vlasovým folikulom potrebné vitamíny a minerály a navyše ich šetrne umýva.

 

Šetrné umývanie vlasov

Dôležitá je pre zdravé vlasy aj starostlivosť pri umývaní vlasov. Používajte preto vždy len primerané množstvo šampónu, ktoré si najskôr naneste do dlaní a napeňte medzi prstami. Produkt následne aplikujte iba ku korienkom vlasov a vykonajte dôkladnú a pritom veľmi jemnú masáž pokožky hlavy pomocou brušiek prstov. Šampón starostlivo opláchnite vlažnou vodou a nechajte ho stiecť po dĺžkach vlasov.

 

Použitie kondicionéra

Záverečná starostlivosť s kondicionérmi dodá vlasom potrebnú vlhkosť a navyše uľahčuje ich rozčesávanie. Kondicionér vaše kadere aj zjemňuje a vyživuje. Výbornou voľbou bude VENIRA kondicionér s kolagénom a príjemnou vôňou pre okamžitú výživu a intenzívnu hydratáciu.

 

Pravidelné zastrihávanie končekov vlasov

Chcete mať dlhé vlasy a bojíte sa zastrihávania končekov vlasov? Práve správna údržba vašich kaderí môže napomôcť k ich rýchlejšiemu rastu, a preto vám odporúčame odstraňovať nevzhľadné a rozstrapkané končeky vlasov každých 6 až 8 týždňov. A pokiaľ len to so zastrihávaním trošku preženiete, ničoho sa nebojte. Sú tu pre vás VENIRA kapsule pre vlasy, nechty a pleť, vďaka ktorým získate hustú a dlhú hrivu už za niekoľko mesiacov užívania.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

Späť do obchodu