Doprajte svojim vlasom prasličku roľnú

Rozmýšľali ste už niekedy o tom, koľko rôznych prípravkov na vlasy existuje? Všetky tie šampóny, kondicionéry, vosky, masky, tužidlá, laky, farby a ďalšie stylingové prostriedky. A napadlo vás niekedy, koľko najskôr obsahujú chemických látok? Nielen z televíznych reklám na nás neustále útočí neskutočné množstvo „zaručených preparátov“ sľubujúcich zdravé a silné vlasy. Už ste ale niekedy počuli o účinkoch prírodných prostriedkov, ako je práve praslička roľná?

 

Čo je to praslička roľná?

Mnoho žien i mužov v dnešnej dobe, vďaka nespokojnosti so všetkými tými parabénmi, silikónmi a sulfátmi čím ďalej tým častejšie vyhľadáva prírodné prostriedky na starostlivosť o vlasy. Jedným z nich je aj praslička roľná (Equisetum Arvense), teda liečivá bylinka, ktorá dodáva vlasom silu, zdravie a podporuje ich rast.

Na jej blahodárne účinky má vplyv predovšetkým vysoký obsah kremíka, cenných materiálov a stopových prvkov ako je selén, draslík a mangán. Vďaka tomu priaznivo pôsobí na slabé, lámavé a poškodené vlasy s tendenciou vypadávať. Jedná sa o rastlinu vyskytujúcu sa po celom svete. Je využívaná už od staroveku, kde bola veľmi obľúbená v tradičnom liečiteľstve.

Pri pravidelnom používaní dokonca liečia aj lupiny, ekzémy, psoriázu a ďalšie kožné ochorenia. Prečo by ste si teda na vlasy mali namiesto prírody dávať chémiu?

 

Účinky prasličky roľnej na vlasy

Praslička roľná je bohatá na kremík, ktorý patrí k jednej z najdôležitejších látok pre tvorbu prírodného kolagénu v tele, teda proteínu tvoriaceho štruktúru vlasov. Kremík navyše prispieva k odolnosti vlasov proti lámaniu a krehkosti.

Vďaka obsahu horčíka praslička roľná napomáha prirodzene stimulovať rast vlasov, zlepšuje cirkuláciu krvi v pokožke hlavy, čo umožňuje privádzať všetky potrebné živiny do vlasových folikulov.

Vápnik a železo v nej obsiahnuté potom podporujú zdravie vlasovej pokožky a zlepšujú krvný obeh, čo priaznivo ovplyvňuje kondíciu vlasov. Okrem toho praslička roľná obsahuje aj najrôznejšie vitamíny, ako je vitamín E. Jedná sa o silný antioxidant s hydratačnými schopnosťami chrániacimi vlasy pred poškodením voľnými radikálmi.

Vitamín B5 je potom zodpovedný za hydratáciu vlasovej pokožky, zatiaľ čo biotín alebo vitamín B7 sa podieľa na posilňovaní vlasových folikulov a zlepšuje celkový stav vlasov.

Praslička roľná má tiež schopnosť dodávať vlasom objem najmä u osôb s jemnými a riedkymi vlasmi.

 

Ako prasličku používať?

Existuje niekoľko spôsobov, ako prasličku rolní aplikovať pre starostlivosť o vaše kadere. Jedným z nich je príprava výluhu z prasličky roľnej, ktorý sa používa ako oplach po umývaní vlasov. Príprava je veľmi jednoduchá. Dajte dve lyžice sušených bylín do hrnca s litrom vody a nechajte variť približne 10 minút. Potom počkajte, kým výluh vychladne a použite ho na opláchnutie vlasov po umývaní.

Ďalšou možnosťou je použitie prasličkového oleja. Masáž vlasovej pokožky s prasličkovým olejom totiž podporuje cirkuláciu krvi a vstrebávanie živín do vlasových folikulov. Olej je možné ľahko pripraviť zmiešaním sušených prasličkových bylín spolu s mandľovým či jojobovým olejom. Tento olej potom aplikujte na vlasovú pokožku a jemne vmasírujte.

Využívať môžete na vaše kadere aj rôzne doplnky stravy v podobe kapsúl. Jedným z nich sú naše VENIRA PREMIUM kapsule pre vlasy, nechty a pleť, ktoré okrem prasličky roľnej obsahujú ďalších 19 účinných látok.

Pri pravidelnom používaní kozmetických prípravkov alebo doplnkov stravy s obsahom prasličky roľnej je dôležité mať však na pamäti, že prírodná liečba vyžaduje pravidelnosť. Výsledky sa preto neobjavia hneď cez jednu noc, ale s pravidelným používaním môžete postupne pozorovať zlepšenie kondície svojich vlasov.

 

Aké ďalšie prírodné látky slúžia na posilnenie vlasov?

Prispieť k posilneniu vlasov a zlepšiť ich kvalitu je možné aj s niekoľkými ďalšími prírodnými látkami. Ide o:

 

Aloe vera - je známe svojimi hydratačnými a ochrannými vlastnosťami. Ide teda o skvelý spôsob, ako vlasy posilniť a redukovať ich lámavosť.

Kokosový olej - je bohatý na nasýtené mastné kyseliny, ktoré prenikajú do vlasového vlákna a hydratujú ho zvnútra. Pravidelné používanie kokosového oleja môže prispieť k posilneniu vlasov a zlepšeniu ich elasticity.

Zelený čaj - obsahuje antioxidanty chrániace vlasy pred poškodením a zlepšujúce celkovú kondíciu vlasov. Použitie zeleného čaju ako oplachovacieho prostriedku po umývaní vlasov je skvelým spôsobom, ako im dodať lesk a vitalitu.

Jojobový olej - je podobný prírodnému mazu vlasovej pokožky. Pomáha udržiavať prirodzenú vlhkosť vo vlasoch.

 

 

Praslička ale všetko nespasí…

Aj napriek tomu, že praslička roľná môže posilniť vaše kadere, okrem vonkajšej starostlivosti o vlasy je tiež dôležité dbať na správnu stravu. Vyvážená strava bohatá na živiny je kľúčom k zdravým vlasom.

Zaraďte do svojej stravy napríklad morské ryby, ako je losos bohatý na omega-3 mastné kyseliny. Tieto mastné kyseliny prispievajú k hydratácii vlasovej pokožky a posilňujú folikuly. Vlašské orechy sú zdrojom biotínu, ktorý udržuje vlasy silné a odolné.

Strukoviny v podobe fazule, šošovky alebo cíceru sú skvelým zdrojom bielkovín, železa a ďalších živín pre zdravie vašich kaderí. Rovnako zelenina tmavej farby v podobe špenátu či brokolice je dôležitá pre pokožku hlavy a jej hydratáciu.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu