Beauty rutina

Denne sa líčime, odličujeme, používame prípravky na pleť, raz za čas navštívime kozmetiku či iných odborníkov. Aká je ale beauty rutina a čo by sme mali dodržiavať, čo sa týka našej krásy? Tieto tipy a fakty vám pomôžu dať všetkému tomu beauty šialenstvo aspoň malý poriadok a zároveň pre svoju pleť urobíte to najlepšie.

 

Denná rutina

Krása nie je iba povrchnou záležitosťou, ale odráža naše celkové zdravie. Preto aj pravidelná fyzická aktivita, vyvážená strava a dostatok spánku sú základom krásnej pleti a vitálneho vzhľadu. Starostlivá starostlivosť o zdravie tela a mysle je základom pre dosiahnutie skutočnej a trvalej krásy.

Samozrejme aj správna starostlivosť nielen o vašu pleť, ale aj vlasy je neoddeliteľnou súčasťou dennej beauty rutiny. Preto sa pri výbere kozmetických produktov zameriavajte vždy na ich kvalitu a zloženie. Stávka na prírodné a šetrné produkty môže prospieť nielen vašej kráse, ale aj životnému prostrediu.

Každé ráno si pleť najskôr opláchnite vlažnou vodou a pomocou VENIRA odličovacieho a čistiaceho gélu ju zbavte všetkých nečistôt. Potom tvár šetrne osušte uterákom.

Tip: Ideálne je mať uterák určený iba pre vašu pleť.

 

Ako pri dennej rutine postupovať?

Potom, čo si pleť umyjete vlažnou vodou a osušíte v uteráku nasleduje aplikácia pleťového tonera. Toner totiž vyrovnáva hladinu pH po čistení pleti. Tiež napomáha odstraňovať prípadné nečistoty, ktoré by na pleti po čistení mohli zostať.

Toner tiež podporuje hydratáciu a sťahuje póry a mali by ste ho do svojej dennej rutiny zahrnúť ako druhý krok. Okrem toho, že pleť krásne dočistí, ju pripraví na príjem aktívnych látok z kozmetických produktov, ktoré na pleť aplikujete neskôr.

Ešte pred nanesením VENIRA hydratačný denný krém, hydratujte pleť moisturizerom a nezabudnite ani na SPF ochranu pleti. Pokiaľ sa chystáte vystavovať slnku, aplikujte pleťový opaľovací krém s vyššou ochranou.

Používajte hydratačné pleťové hmly. Dostanete ich v spreji, väčšinou sú bezolejové, takže neporušia váš make-up a sú nabité vitamínmi a energiou pre vašu pleť. Pleťová hmla sa dá použiť kedykoľvek počas dňa a pleť je po nej ihneď svieža, hladšia a pružnejšia.

 

Večerná rutina

Večerná beauty rutina je kľúčovou súčasťou starostlivosti o pleť a prípravy na spánok. Počas dňa naša pleť čelí najrôznejším vplyvom a zaťaženiam, a preto je dôležité ju večer poskytnúť zaslúženú starostlivosť, ktorá jej pomôže obnoviť sa a regenerovať.

Prvým krokom večernej beauty rutiny by malo byť odstránenie vášho make-upu. Použiť môžete napríklad VENIRA odličovacie mlieko alebo VENIRA micelárnu vodu. Oba tieto produkty vašu pleť účinne vyčistia a navyše jej dodajú potrebnú hydratáciu. Dôkladne vyčistenie pleti je navyše kľúčové pre prevenciu upchávania pórov a vzniku nedokonalostí.

Po vyčistení pleti je dôležité pleť tiež tonizovať, vyživiť ju blahodarnými olejmi, ako je VENIRA slivkový olej, ktorý pleť krásne upokojí a dodá jej hydratáciu. Potom nasleduje starostlivosť aj o jemné očné okolie. VENIRA anti-age očný krém pomáha zjemniť jemné linky a vrásky, redukovať opuchy a tmavé kruhy v očnom okolí.

Nepodceňujte ani starostlivosť o vaše pery. Použite exfoliačné alebo hydratačné produkty na pery, aby boli hebké a zdravé. Potom môžete aplikovať balzam na pery, ktorý ich udrží aj počas spánku v dostatočnej kondícii.

 

Týždenná rutina

Používajte pleťové masky. Na výber máte snáď zo všetkých možných vôní a kombinácií vitamínov, zmývacie, zlupovacie alebo plátienkové. Masky čistiace, hydratačné, exfoliačné a takto by sme mohli pokračovať do nekonečna. Raz za týždeň preto vašej pleti doprajte tento relaxačný rituál.

Hĺbková výživa pre vlasy. Masky existujú nielen na pleť, ale aj tie hĺbkové pre vaše vlasy. Ako prvý použite šampón, ktorý otvorí a pripraví vlasové vlákno na aplikáciu masky. Raz týždenne by ste tiež mali vašim kaderiam dopriať relax v podobe niekoľko minútovej masky. Po maske nanášajte kondicionér, ktorý na záver vlasy dokonale ucelí a uchová tak všetko dobré čerpané z masky.

 

Užite si kvalitný lip scrub. Aj pokožka na perách potrebuje raz za čas hĺbkovú starostlivosť. Peelingy na pery odstránia odumretú kožičku na perách. Môžete si kúpiť peeling hotový alebo si ho vyrobiť doma zo zmesi hnedého alebo kokosového cukru.

Čistenie kozmetických štetcov. Pri dennom používaní sa na štetcoch usadzujú zvyšky líčidiel, ale aj kožného mazu. Pri čistení štetcov môžete použiť dezinfekciu v spreji alebo obyčajné mydlo.

 

Mesačná rutina

Nechajte si upraviť nechty manikérkou, príp. obnovte svoju nechtovú modeláž.

Postarajte sa o obočie, ktoré si môžete nechať vytrhať profesionálkou, alebo doma odstrániť prebytočné chĺpky a obočie vytvarovať. Ak potrebujete nechať vaše obočie alebo riasy poriadne dorásť, potom použite VENIRA sérum pre podporu rast rias a obočia.

Kozmetika a masáž. Raz mesačne nie je od veci nechať pleť ošetriť profesionálmi, navštívte kozmetiku a na záver si užite príjemnú masáž tváre.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu