Vaše vlasy vzpružia kremík

Pokiaľ ste majiteľkami či majiteľmi vlasov, ktoré vyžadujú náročnejšiu údržbu a pravidelne ich zaťažujete úkony, ako je fénovanie, žehlenie, farbenie či trvalá ondulácia, iste ste si už všimli, že im to dlhodobo nijako výrazne neprospieva. Všetky tieto chemické zásahy totiž značne vaše vlasy oslabujú a napomáhajú ich lámavosti. Jedným z prírodných prvkov, ktorý môže vašim kaderiam dodať vzpruhu je kremík!

 

Čo je to kremík?

Tento stopový prvok sa prirodzene vyskytuje v našom organizme, s vekom sa však jeho množstvo znižuje a je teda vhodné ho doplniť. Pre naše telo je dôležitý predovšetkým preto, že sa podieľa na mnohých metabolických procesoch, okrem toho však tiež prispieva k správnemu rastu a stavbe kostí i zubov.

Je tiež príčinou zdravého vzhľadu našej kože, nechtov av neposlednom rade aj práve vlasov. Preto sa odporúča užívať ho predovšetkým v prípade, keď sú naše vlasy oslabené, majú zvýšenú lámavosť, vypadávajú a celkovo nevyzerajú príliš zdravo.

Kremík, teda jeden z ďalších dôležitých minerálov je kľúčovým stavebným kameňom keratínu, ktorý tvorí veľkú väčšinu našich vlasov. Posilňuje vlasové folikuly, dokáže zvýšiť objem vlasov a chráni každý jeden vlas pred ďalším poškodením. Je ideálnou voľbou pre osoby s tenkými a jemnými kaderami.

 

Výhody používania kremíka pre vlasy

Viete o tom, že aj slniečko, morská soľ, chlórovaná voda v bazéne ale aj pobyt v klimatizovaných miestnostiach zaťažuje vaše vlasy? Je na čase im dodať trochu vlahy a výživy, ktorú toľko potrebujú. S kremíkom získate účinnú pomoc pre vaše zľahnuté a nekvalitné vlasy.

 

Kremík dokáže:

- zväčšiť objem vlasov

- dodať vlasom potrebný objem a štruktúru

- vytvoriť zdanlivo plnší účes

- spevniť vlasové korienky

- posilniť vlasové folikuly

- zabrániť krehnutiu a lámaniu vlasov

- dopriať vlasom vyššiu odolnosť voči vonkajším vplyvom

- ochrániť vlasy pred poškodením

- udržať zdravé a lesklé vlasy a mnoho ďalšieho

 

Kremík nájdete aj v našom najväčšom bestselleri, a to síce vo VENIRA PREMIUM kapsulách pre vlasy, nechty a pleť. Je súčasťou jednej z 20 aktívnych látok podieľajúcich sa na zamedzení vypadávaniu vlasov, posilneniu nechtov a udržaniu normálneho stavu pleti.

 

Ako inak vzpružiť vlasy?

Rozstrapkané končeky, zašednutá a mldá farba alebo suché vlasy dokážu človeku pekne znížiť sebavedomie. Pokiaľ si chcete vzpružiť vaše kadere tak, aby vyzerali ako kedysi, nestačí na to iba pravidelné doplňovanie kremíka v podobe doplnkov stravy. Musíte sa o nich tiež poriadne starať!

Vzpružiť a oživiť svoje vlasy môžete vďaka:

 

1. Objemovým šampónom a kondicionérom

Zľahnuté vlasy tiež nie sú ničím krásnym. Používajte preto špeciálne šampóny a kondicionéry určené na zvýšenie objemov vlasov, ako je napríklad VENIRA prírodný šampón pre objem vlasov - VOLUME BOOSTER. Šetrne s ním umyjete pokožku hlavy, účinne zvýšite hydratáciu vlasov a dodáte vlasom potrebný objem a lesk. Záverečná starostlivosť s VENIRA kondicionérom s kolagénom podporí okamžitú výživu a hydratáciu vlasov.

 

2. Správnemu strihu vlasov

Dobre vykonaný strih vašich vlasov môže tiež prispieť k ich oživeniu a vytvoreniu objemu. Vždy sa preto v tomto smere poraďte so svojim kaderníkom, ktorý vás pozná a vie, čo bude pre vašich kaderí tou najlepšou voľbou. Zostrihané vlasy okolo tváre pomôžu zvýrazniť nielen vašu krásu ale aj samotnú štruktúru vlasov, ktorým dodá ľahkosť a jedinečný pohyb.

 

3. Zdravému životnému štýlu

Viete o tom, že aj to, čo zjete, sa vie pozitívne či negatívne premietnuť v kvalite vašich vlasov, ale aj pokožky? Nezabúdajte preto na zdravú stravu plnú dôležitých vitamínov a minerálov, dodržujte pravidelný pitný režim s čistou vodou a taktiež sa venujte nejakej tej fyzickej aktivite. K tomu vám môže pomôcť aj VENIRA sada odporových gúm. To všetko dokáže posilniť vaše kadere a zlepšiť ich celkový stav.

 

4. Používanie ochranných prostriedkov

Tiež si vlasy často žehlíte alebo fénujete a úplne zabúdate na ich ochranu? Aj používanie týchto tepelných nástrojov vašim kaderiam škodí. Použitie ochranných prostriedkov v podobe ochranných sprejov vytvára na jednotlivých vlasových vláknach ochranný štít, ktorý minimalizuje škody spôsobené vysokými teplotami. Tým dokážete predchádzať oslabovaniu vlasov či rozštiepeným končekom.

Aj slnečné lúče môžu negatívne ovplyvniť štruktúru a vitalitu vlasov. Nezabúdajte preto ani v letnom období na VENIRA ochranný sprej pre vlasy namáhané slnkom, chlórom a slanou vodou.

 

5. Jemným masážam

Pravidelné jemné masáže pokožky hlavy napríklad s VENIRA rozmarínovou vodou môžu podporiť prekrvenie a stimulovať vlasové folikuly. Na masírovanie použite napríklad hrebeň s jemnými zubami alebo pokožku hlavy masírujte jemnými a krúživými pohybmi pomocou vašich prstov.

 

Chcete siahnuť iba po prírodne čistých zdrojoch kremíka? Potom je jednoznačnou voľbou bambus a praslička roľná, ktorú je možné užívať v podobe sypaných čajov. V tejto forme je prítomný kremík ľahko vstrebateľný.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu