Opálenie ako od mora po celú zimu? Vieme, ako na neho!

Získajte počas chvíľky bronzovú pokožku kedykoľvek si zaumienite! Nemusíte kvôli tomu na dovolenku ani do solária. Krásneho a prirodzeného opálenia môžete vďaka samoopaľovacej kozmetike dosiahnuť behom chvíľky z pohodlia svojho domova. V dnešnom článku vám poradíme, ako na to.

 

Výhody samoopaľovania

Samoopaľovacia kozmetika je bezpečnou alternatívou tradičného opaľovania ako aj umelého opaľovania v soláriu. Aké sú podľa nás hlavné výhody samoopaľovania?

Opálenie si môžete udržať po celý rok bez nutnosti vystavovať svoju pokožku nebezpečnému UV žiareniu.

Kozmetiku zvládnete aplikovať jednoducho a sami z pohodlia domova.

Výsledku dosiahnete behom pár desiatok minút.

Môžete regulovať intenzitu opálenia.

 

DHA alebo zložka, vďaka ktorej samoopaľovacia kozmetika funguje

K sfarbeniu vašej pokožky po aplikácii samoopaľovacieho krému dochádza vďaka látke DHA, čiže dihydroxyacetónu, pre ktorú sa používa aj označenie glycerón.

DHA reaguje s aminokyselinami v kožných bunkách av podstate imituje Maillardovu reakciu. Pri tej sa na povrchu kože tvoria melanoidíny, čiže tmavo sfarbené zlúčeniny, vytvárajúce kozmetický efekt opálenia.

Látka DHA je bezfarebná, ale často sa môžete stretnúť so samoopaľovacími prípravkami, ktoré sú sfarbené do hneda. Môžu za to farbivá, ktoré nemajú samozrejme na výsledný efekt žiadny vplyv, ale pomôžu vám k rovnomernému opáleniu, pretože vďaka nim vidíte, ktoré časti tela už ste natreli. Z hľadiska intenzity opálenia je rozhodujúce iba množstvo DHA v danom produkte – platí, že čím viac DHA produkt obsahuje, tým intenzívnejšie bude výsledné opálenie.

 

Samoopaľovacia kozmetika

DHA slúžiace na tónovanie pokožky a získanie dočasného a zároveň veľmi prirodzeného opálenia nájdete v našej samoopaľovacej pene na telo a tvár s obsahom 14 aktívnych zložiek vrátane glycerínu, ktorý na seba dokáže viazať vlhkosť, čím pokožke dodáva potrebnú hydratáciu a dokonale ju zjemňuje.

Naša samoopaľovacia pena je vhodná jednoducho pre každého, kto si chce udržať krásne opálenie po celý rok a zároveň je skvelým riešením pre jednotlivcov s alergiou na slniečko. Pena sa navyše veľmi jednoducho rozotiera, takže dosiahnuť rovnomerné opálenie nebude ťažké. Výsledky môžete pozorovať zhruba po troch až ôsmich hodinách od aplikácie.

Bronzujúca zložka DHA je ďalej súčasťou nášho samoopaľovacieho mlieka s neodolateľnou vôňou marhule. Špecifického zápachu, ktorý je typický pre mnohé samoopaľovacie krémy, sa teda obávať určite nemusíte.

V prípade samoopaľovacieho mlieka môžete tiež sami regulovať intenzitu opálenia a produkt bez problémov použiť aj na svoju tvár – na zabezpečenie rovnomerného opálenia odporúčame zmiešať samoopaľovacie mlieko s nočným krémom, ktorý bežne používate.

 

Príprava na samoopaľovanie

Zhruba 24 hodín pred tým, než sa vôbec pustíte do samoopaľovacieho procesu, použite telový peeling, ktorý vás zbaví odumretých kožných buniek, suchých šupiniek a nahromadených nečistôt, ktorých prítomnosť by mohla byť príčinou nerovnomerného opálenia.

Pokiaľ máte po holení citlivú pokožku, epiláciu či depiláciu odporúčame vykonať aj najneskôr 24 hodín pred samoopaľovaním. Predídete tak zbytočnému podráždeniu a zároveň docielite priame aplikácie na pokožku, nie na chĺpky.

Tesne pred samoopaľovaním si dajte sprchu a naneste telové mlieko alebo krém.

Vďaka tejto príprave bude vaša pokožka krásne jemná a hydratovaná. Samotná samoopaľovacia kozmetika sa vám bude ľahšie nanášať a obsiahnuté aktívne látky sa ľahko vstrebajú do pokožky.

 

Zásady samoopaľovania

Samoopaľovaciu kozmetiku nanášajte vo večerných hodinách, aby obsiahnuté aktívne látky mohli účinkovať cez noc.

Produkt aplikujte v tenkej vrstve a krúživými pohybmi rovnomerne po celom tele.

Začnite s väčšími plochami ako sú ruky a nohy.

Produkt následne rozotrite do stratena na menšie plochy ako priehlavky, prsty, chrbty dlaní, lakte a kolená. Pomôže, keď lakte, kolená a prsty ľahko ohnete, aby sa produkt dostal skutočne všade a vám tak nevznikali tmavé miesta.

Pokiaľ produkt roztierate rukami, nezabudnite si ich okamžite po aplikácii dôkladne umyť.

Po dokončení aplikácie počkajte aspoň 15 minút, než sa oblečiete.

Nasledujúci deň ráno sa dôkladne osprchujte.

 

Ako na rovnomerné opálenie bez nežiaducich škvŕn a zafarbených dlaní?

Stavte na našu aplikačnú rukavicu vyrobenú zo super mäkkého zamatu. Navrhli sme ju špeciálne tak, aby vám uľahčila aplikáciu samoopaľovacích produktov a zaistila ich rovnomerné a bezchybné rozloženie na pokožke.

S pomocou aplikačnej rukavice:

- urýchlite celý samoopaľovací proces

- získate kontrolu nad aplikáciou

- zamedzíte vzniku nevzhľadným škvŕn

- dosiahnete rovnomerné opálenie

- minimalizujete riziko zafarbenia dlaní

 

5 najčastejších otázok týkajúcich sa samoopaľovania

Ako často používať samoopaľovaciu kozmetiku? Každých päť až sedem dní, alebo podľa potreby. Pokiaľ preferujete kúpeľ pred sprchou, pravidelne navštevujete kúpalisko a hydratačný krém používate len sporadicky, efekt opálenia vám vydrží všeobecne kratšiu dobu.

Ako dlho nechať pôsobiť samoopaľovaciu kozmetiku? Produkt by mal pôsobiť na pokožke tri až osem hodín v závislosti od toho, ako intenzívneho opálenia chcete dosiahnuť. Najlepšie a najjednoduchšie je nechať pôsobiť samoopaľovaciu kozmetiku cez noc.

Ako dlho vydrží umelé opálenie? Pokožka sa neustále obnovuje a spoločne s odumretými kožnými bunkami sa odlupujú aj melanoidíny, ktoré vznikajú vďaka DHA, a teda dochádza k postupnému blednutiu bronzového tónu. Efekt opálenia tak vydrží spravidla päť až sedem dní.

Ako odstrániť samoopaľovací krém? Pokiaľ je efekt opálenia intenzívnejší, než ste požadovali, postupujte podobne ako pri príprave. Urobte si teplý kúpeľ, do ktorého sa aspoň na 20 minút naložte. Potom urobte telový peeling, ktorým zjemníte svoje opálenie.

Ako odstrániť škvrny od samoopaľovacieho krému z oblečenia? Škvrnám na oblečenie zamedzíte jednoducho tým, že po aplikácii počkáte odporúčaných 15 minút, než sa oblečiete. Pokiaľ sa vám predsa len podarí zašpiniť svoje obľúbené pyžamo alebo uterák, nechajte škvrnu odmočiť v perlivej vode. Potom fľak potrite zmesou pracieho prášku s trochou vody. Postup aspoň dvakrát zopakujte a potom danú vec vyperte v práčke podľa inštrukcií na štítku.

 

Teraz keď už máte odpovede na všetky otázky a viete, ako pri samoopaľovaní správne postupovať, veríme, že sa rozplynú všetky vaše obavy, a vy sa čo najskôr vydáte na cestu za krásnym a bezpečným opálením. Nezabudnite, že samoopaľovací krém a všetko ďalšie, čo budete potrebovať, nájdete u nás.

Na záver by sme radi pripomenuli, že samoopaľovacia kozmetika vás nechráni pred UV žiarením, a preto ju nepoužívajte pri pobyte na slniečku. Namiesto toho siahnite po opaľovacom kréme s SPF 50, alebo si vyberte iný produkt zo sekcie opaľovacej kozmetiky.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu