Konjaková hubka alebo tajomstvo dokonalej pleti!

Už ste o nich počuli? Konjakové hubky sú zázračným prírodným pomocníkom na maximálne šetrnú starostlivosť o pleť. Ich jemný peeling nám zaistí precízne odstránenie všetkých odumretých kožných buniek, nečistôt i baktérií a pomôžu nám rozlúčiť sa nielen s akné a čiernymi bodkami, ale aj ďalšími nedokonalosťami pleti. Ako hubky na pleť pôsobia a prečo po jej použití zostane vaša pleť dokonale vyčistená, rozžiarená a navyše zamatovo hebká na dotyk?

 

Čo je to vôbec konjaková hubka?

Konjakové hubky sú základom pre dokonale vyzerajúcu pleť! Prečo? Ide totiž o ekologickú čistiacu pleťovú hubku, ktorá je rastlinného pôvodu a neobsahuje žiadne farbivá, konzervanty ani parfumáciu. Navyše sú v prírode 100% rozložiteľné, teda sú maximálne šetrné k životnému prostrediu, a to je BOMBA!

Hlavná výhoda konjakovej hubky spočíva v jej schopnosti jemne a efektívne čistiť pokožku. Vlákna hubky majú tendenciu absorbovať vodu a zväčšovať sa, čo ju robí mäkkou a pružnou. Týmto spôsobom môže hubka jemne odstraňovať odumreté kožné bunky, nadbytočný olej či nečistoty z pleti.

 

Z čoho sa hubky vyrábajú a čo vedia?

Konjakové hubky sú u nás hitom zhruba posledného roku, ale v Japonsku sú známe už niekoľko storočí a práve vďaka nim sa môžu tamojšie ženy pýšiť ich nádhernou alabastrovou pleťou.

Z ázijských tropických dažďových pralesov totiž pochádza teplomilná rastlina s názvom Amorphallus konjac nebolo zmijovec indický. Z nej je následne vyrábaná konjaková múka, ktorá slúži nielen na výrobu cestovín, ale napríklad aj konjakových hubiek.

Táto rastlina totiž obsahuje široké spektrum dôležitých vitamínov a minerálov, ktoré majú na našu pleť blahodárne účinky.

 

Vlastnosti:

- zaistí pleti jemný peeling, a tak pomôžu šetrne odstrániť odumreté kožné bunky, nečistoty i baktérie

- hĺbkovo čistí pokožku

- eliminujú vznik čiernych bodiek a akné

- doprajú pleti príjemnú masáž

- prekrví pokožku

- pomáhajú vyrovnať prirodzené pH pleti

- sú k pokožke vďaka jemnej textúre veľmi šetrné a nedráždia ju

 

Ako sa hubky používajú?

Používanie konjakovej hubky je úplne jednoduché. Najprv je potrebné hubku dôkladne namočiť do teplej vody, aby úplne zmäkla. Následne z nej vytlačte prebytočnú vodu a môžete začať s jemnou masážou tváre a dekoltu krúživými pohybmi.

Nakoniec však nesmiete zabudnúť hubku vždy dôkladne prepláchnuť a zavesiť ju na nejaké suché miesto, aby mohla krásne uschnú. Tento krok je veľmi dôležitý pre to, aby sa v hubičke nezačali tvoriť plesne a nemnožili sa baktérie.

Hubka je k našej pleti maximálne šetrná, a tak ju môžete používať pokojne každý deň. Približne po 3 mesiacoch každodenného používania vám ju však odporúčame vymeniť za novú.

Tip: Vďaka tomu, že je hubka čisto prírodná, tak ju môžete dať po jej doslúžení na kompost, kde sa krásne rozloží. 

 

Biela, čierna alebo ružová alebo akú hubku si vybrať?

Pretože sme chceli, aby boli naše VENIRA konjakové hubky naozaj pre každého, tak sme sa rozhodli zaradiť do ponuky rovno 3 druhy - bielu, čiernu a ružovú! Každá z nich je iná, a vy si tak môžete pre tie najlepšie výsledky vybrať hubku presne podľa typu vašej pleti.

 

Čierna konjaková hubka

Je odporúčaná na problematickú a mastnú pleť a obsahuje blahodarné bambusové uhlie. To je plné aktívnych aniónov, ktoré majú schopnosť na seba viazať nečistoty. Dokážu tak precízne odstraňovať a eliminovať vznik kožného mazu, hĺbkovo čistiť póry a predchádzať vzniku čiernych bodiek a akné! Navyše má antibakteriálne účinky, čo problematická pleť nutne potrebuje!

 

Biela konjaková hubka

Neobsahuje žiadne prímesi a odporučili by sme ju pre normálnu až suchú pleť. Konjakové hubky sú samy o sebe bohaté na najrôznejšie vitamíny, minerály a antioxidanty. Napomáhajú eliminovať známky starnutia pleti na minimum a vyrovnať ich prirodzené pH.

 

Ružová konjaková hubka

Je s prímesou ružového ílu a odporúčame ju používať na citlivú až veľmi citlivú pleť. Ružový íl totiž obsahuje širokú škálu minerálov a vitamínov, ktoré našu pokožku upokojujú a sú veľmi dôležité pre jej výživu a regeneráciu. Navyše prispieva k obnove kožných buniek a dokáže zlepšiť štruktúru pleti, čím zaistí skvelé omladzujúce účinky.

 

Tip: Pre správne dočistenie pleti môžete použiť VENIRA odličovací a čistiaci gél obohatený o aloe vera, bazalku indickú a kyselinu mliečnu.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu