Ako používať odporové gumy na cvičenie? Skúste tieto 3 tréningy, ktoré zvládne každý.

Tiež ste si dali novoročné predsavzatie začať cvičiť? Lenže cvičenie nakoniec odkladáte, pretože času nemáte nazvyš a navyše vám chýba aj dostatočná motivácia? Tak presne pre vás sme si pripravili krátky ale za to intenzívny tréningový plán s odporovými gumami. Tréning je vhodný ako pre začiatočníkov, tak aj pre pokročilých. Na čo ešte čakáte?

 

Ako sa dostať do formy?

Dostaňte sa do formy aj bez permice do fitka, či drahého športového vybavenia. S našimi videonávodmi totiž zvládnete cvičenie s expanderom v pohodlí domova. A prečo práve posilňovacie gumy? Sú skvelým pomocníkom na rýchle posilnenie, spevnenie svalov a na oživenie bežnej cvičebnej rutiny.

Všetky cviky vykonávajte 20 sekúnd v 3 sériách (opakovaniach). V priebehu tréningu nezabudnite pravidelne dýchať a dodržiavať pitný režim, ku ktorému vám jednoducho poslúžia naše shakery. Tak hurá na to!

 

Tréning 1: 5 základných cvikov s odporovou gumou

Poďme začať pekne zľahka. V prvom videu uvidíte 5 základných cvikov na posilnenie tela. Vezmite VENIRA ružovú gumu na cvičenie so stredným odporom (môžete zvoliť aj slabší/silnejší odpor, podľa vašich možností). Gumu si nasaďte okolo lýtok av intervale 20 sekúnd robte drepy. Nezabudnite kolená tlačiť smerom od seba!

Potom vezmite VENIRA bielu gumu s miernym odporom, vyhrňte si ju do oblasti stehien, mierne sa predkloňte a zanožujte najskôr jednu nohu, po 20 sekundách ich vystriedajte a rovnakú dobu zanožujte aj druhú nohu. Dávajte si pozor, pri tomto cviku treba dbať na rovný chrbát!

Tip: Môžete sa tiež pridržiavať o stenu.

 

Akonáhle vystriedate obe nohy, vložte gumu opäť na lýtka a 20 sekúnd robte drepy s miernym úkrokom do strán.

Ďalší cvik vykonávame poležiačky s VENIRA čiernou gumou s vysokým odporom. Ľahnite si na chrbát a pokrčte nohy, gumu majte mierne nad kolenami. Opatrne zdvíhajte panvicu v intervale 20 sekúnd. Zadok v priebehu tohto cviku neklaďte na zem a kolená držte od seba.

Tip: Pre ešte silnejšiu intenzitu môžete hore stlačiť zadoček k sebe.


Na posledný cvik zostaňte v rovnakej pozícii. Vystriedajte čiernu gumu s ružovou a zadok držte hore. Nohy stláčajte k sebe a od seba, cvičte 20 sekúnd.


Tréning 2: 5 cvikov na zadok

Každá žena sníva o okrúhlom a pevnom zadočku! Druhý tréning preto venujeme posilneniu a spevneniu sedacích svalov. Tak ideme na to.

Pre prvý cvik si pripravte ružovú odporovú gumu a nasaďte si ju na stehná. Choďte do pozície mačky a začnite jednu nohu zanožovať. Dôležité je neprehýbať sa v chrbte. Cvik vykonávajte 20 sekúnd a potom vystriedajte nohy.

Vymeňte ružovú gumu za bielu gumu s ľahkým odporom a dajte si ju na lýtka. V stoji vykonávajte 20 sekúnd výpady do strán. Pri výpade majte jednu nohu natiahnutú, druhú prikrčte a mierne sa predkloňte. Držte narovnaný chrbát.

Ponechajte si bielu gumu a stojte rovno. Ďalších 20 sekúnd robte unožovanie najprv jednej nohy, ďalších 20 sekúnd potom aj druhej.

Teraz opäť prichádza rad na ružovú gumu so strednou záťažou. Natiahnite si ju na stehná a ľahnite si na akýkoľvek bok. Zaprite sa rukou tak, aby vrch tela zostal vo vzduchu. Nohy pokrčte do pravého uhla a jednu nohu nadvihujte, chodidlá pritom držte celý čas pri sebe!

Zaujmite rovnakú pozíciu, iba natiahnite nohy rovno. Zdvíhajte jednu nohu v intervale 20 sekúnd, nohy znovu vystriedajte. A máte hotovo!

 

Tréning 3: Komplexný tréning s odporovou gumou

Posledný tréning je zameraný na celé telo. Začnite v stoji, s ružovou gumou okolo stehien. Dvadsať sekúnd robte drepy so striedavými výpadmi dozadu.

Ďalší cvik je na posilnenie bicepsov. Kľaknite si na kolená, jednu nohu pokrčte a dajte ju vpred a mierne na stranu. Bielu odporovú gumu navlečte pod chodidlo a chyťte ju tak, aby vaša ruka zostala natiahnutá. Ruku potom v lakti pokrčujte a gumu napínajte smerom nahor. Po 20 sekundách prestriedajte strany.

Zaujmite pozíciu planku. Gumu navlečte na spodné končatiny (pre väčšiu záťaž môžete dať druhú gumu na ruke). Striedajte nohy a ruky miernymi úkrokmi a úchytmi do strán. Vykonávajte 20 sekúnd.

Pre nasledujúci cvik zaujmite pozíciu obráteného stola. Prsty na rukách nasmerujte smerom k nohám. Gumu dajte na stehná a zadok pokladajte dole (zadoček však neklaďte na zem úplne). Zadok vytiahnite opäť hore do východiskovej pozície. Hore roztiahnite kolená od seba, aby sa guma napla. Pokračujte 20 sekúnd.

Ste takmer na konci. Posledný cvik vykonávajte poležiačky, nohy dajte smerom k stropu a mierne ich pokrčte v kolenách. Bielu odporovú gumu by ste mali mať na lýtkach. Gumu 20 sekúnd rozpínajte roztiahnutím nôh. Držte podsadenú panvicu a dýchajte.

 

Tip: Pred aj po cvičení odporúčame vždy krátke pretiahnutie svalov a pomalé predýchanie.

To je všetko, skvelá práca!

 

Podporte svoj tréning na maximum

Do svojho cvičebného plánu môžete zaradiť VENIRA spaľovač tukov. Ten prispieva k urýchleniu chudnutia a podporuje spaľovanie telesných tukov.

Vyskúšajte aj VENIRA hunger blocker, ktorý prispieva ku kontrole telesnej hmotnosti a navyše vás pomôže zbaviť nekonečného boja s prejedaním.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu