Ako správne používať peeling na pleť aj na telo?

Kto by nestál o krásne jemnú, pružnú a žiarivú pokožku? Aby sme ju dosiahli, musíme jej samozrejme venovať náležitú starostlivosť. K tej by mal patriť aj pravidelný peeling. Pri správnej aplikácii vhodných produktov dokáže táto procedúra divy. Stačí dodržať pár jednoduchých zásad.

 

Zbavte sa nečistôt a nechajte pokožku zažiariť

Peeling je vlastne taká jemná masáž, pri ktorej dochádza k obrusovaniu pokožky za pomoci drobných čiastočiek (takzvaný mechanický peeling). V súčasnej dobe sa uprednostňujú čiastočky z prírodných materiálov, ktorých použitie neškodí životnému prostrediu. Vyrábajú sa najčastejšie z trstinového cukru, morskej soli, prírodných ílov, najrôznejších jadierok a podobne.

Cieľom peelingu je odstrániť odumreté kožné bunky a ďalšie nečistoty. Pokožka sa zároveň prekrvuje, prejasňuje a zjemňuje. Vďaka peelingu môžu ustúpiť do pozadia niektoré problémy, ku ktorým patrí celulitída, strie alebo akné.

Pokožka ošetrená peelingom je navyše pripravená na aplikáciu ďalších kozmetických prípravkov. Ich účinné látky budú na vyčistenej pleti pôsobiť oveľa lepšie.

 

Pre koho je peeling vhodný

Odpoveď je jednoduchá – prakticky pre všetkých. Nezáleží na pohlaví ani type pleti. Môžete ho využiť na pleť mastnú, suchú, citlivú aj tú normálnu. Pre citlivú pleť ale voľte peeling s jemnejšími čiastočkami, aby ste ju zbytočne nedráždili.

 

Ako často peeling používať?

Peeling sa obvykle nepoužíva každý deň, pretože pleť potrebuje po ošetrení nejaký čas na regeneráciu. Ideálne je riadiť sa podľa jej typu. Na tú mastnejšiu môžete peeling aplikovať o niečo častejšie, zatiaľ čo pleť citlivá si vyžaduje skôr dlhšie intervaly.

V tomto ohľade vám poradia aj odporúčania uvedené na konkrétnom produkte. Peelingy VENIRA môžete používať bez obáv niekoľkokrát do týždňa.

 

Postupujte osvedčeným spôsobom

Čistenie pleti má samozrejme svoje pravidlá, ktoré je potrebné dodržať, aby ste dosiahli tie najlepšie výsledky. Ako používať peeling? Stačí sa riadiť nasledujúcimi jednoduchými krokmi:

1. Peeling aplikujte vždy na vyčistenú pokožku. Pokiaľ sa chystáte použiť telový peeling, najprv sa osprchujte. Pri peelingu na tvár si ho najskôr vyčistite tak, ako ste zvyknutí.

2. Pleť zľahka navlhčite. Peeling nikdy nepoužívajte nasucho!

 

 

3. Peeling naneste na vybrané miesto a pokožku jemne masírujte. V žiadnom prípade netlačte - narobili by ste viac škody ako úžitku. Silné trenie by totiž spôsobilo poškodenie vrchnej vrstvy kože. Radšej stavte na jemné krúživé pohyby.

4. Pri peelingu tváre postupujte od stredu smerom von. Vynechajte očné okolie, kde je pleť skutočne veľmi citlivá.

5. Peeling následne dôkladne zmyte. Na pokožku môžete následne naniesť ostatné prípravky, ktoré bežne používate.

 

Venujte starostlivosť tvári i celému telu

Peeling môžete používať prakticky na celé telo – len musíte vybrať ten správny. Telový peeling nemožno voľne zamieňať s peelingom na tvár. Peeling na telo má totiž hrubšie čiastočky, ktoré by jemnej pokožke na tvárach nesvedčili. Pri voľbe vhodných produktov venujte pozornosť aj zloženiu. Dajte prednosť tomu prírodnému pred zbytočnou chémiou.

Ak hľadáte peeling na celé telo, môžete vyskúšať napríklad VENIRA telový peeling. Tvoria ho malé cukrové čiastočky, ktoré sa postarajú o dokonalé odstránenie odumretých buniek a vyčistenie pokožky. Ich hrany sú špeciálne zaoblené, takže sa nemusíte obávať nechceného podráždenia. Súčasťou peelingu sú ale aj štyri blahodárne oleje, vďaka ktorým sa pokožke dostane náležitá starostlivosť a regenerácia. Poskytujú totiž dôležitú výživu a zaistia hydratáciu, takže nedôjde k zbytočnému vysušovaniu.

 

Peeling na pery pre krásne ústa

Nielen telo a tvár si zaslúži vašu starostlivosť. Venujte pozornosť aj svojim perám. Aj na nich sa totiž môžu hromadiť odumreté bunky, ktoré treba dostať preč. Skvelou voľbou, ako s nimi zatočiť je VENIRA peeling na pery.

Stopercentne prírodné a veľmi jemné cukrové čiastočky zaručene odstránia všetky nečistoty. Výživné oleje zanechajú vaše pery dostatočne hydratované, krásne jemné a hebké. Peeling je vhodný najmä pre veľmi suché pery. Zbaví vás nepríjemného popraskania aj nevzhľadného odlupovania suchej kože.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu