12 dôvodov, prečo používať opunciový olej

Rozmaznávajte sa tým najlepším, čo prináša príroda – opunciovým olejom, ktorý si získal obľubu po celom svete a patrí k najúčinnejším látkam proti predčasnému starnutiu pleti. Ako ale čoskoro zistíte, vie toho oveľa viac. Dnešný článok bude o jedinečnej sile oleja zo semien opuncie a jeho pozitívnom vplyve na pleť a vlasy.

 

Kde sa vzal opunciový olej

Opunciový olej sa získava lisovaním z malých semienok plodov kaktusovej rastliny Opuntia Ficus Indica, po slovensky Opuncie. Tá síce pochádza z Mexika, ale po objavení Ameriky sa rozšírila aj do ďalších častí sveta ako napríklad Austrália, Afriky, Ázie a Európy.

Zber aj samotná výroba oleja je veľmi zdĺhavá, pretože jednotlivé plody sa musia zbierať ručne a na liter oleja je potrebná takmer jedna tona. Nie je teda divu, že opunciový olej je považovaný za najvzácnejší a najdrahší rastlinný olej sveta.

 

Čo obsahuje opunciový olej

Blahodarnou zložkou opunciového oleja sú minerálne látky a antioxidačné vitamíny A a E, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred voľnými radikálmi. Ďalej potom fytosteroly a polyfenoly, ktoré majú antioxidačné a antibakteriálne účinky. Významnou zložkou sú aj betalaíny, čo sú silné antioxidanty s protizápalovými vlastnosťami.

Opunciový olej v sebe ukrýva aj esenciálne mastné kyseliny, bez ktorých sa naše telo nezaobíde, ale zároveň si ich nevie vytvoriť samo. Za zmienku stojí kyselina linolová nevyhnutná pre správnu bariérovú funkciu kože a kyselina olejová, ktorá podporuje hydratáciu a zmäkčenie hornej vrstvy pokožky.

Na prospešných účinkoch opunciového oleja sa podieľa aj veľké množstvo obsiahnutých aminokyselín, teda látok podporujúcich produkciu kolagénu, elastínu a keratínu.

 

Na čo je dobrý opunciový olej

Opunciový olej môžete využiť pri starostlivosti o svoju pleť a vlasy. Aké sú jeho konkrétne účinky?

 

Opunciový olej: 6 blahodarných účinkov na pleť

1. Zabraňuje predčasnému starnutiu pleti. Svojimi antioxidačnými vlastnosťami dokáže obmedziť činnosť voľných radikálov spôsobujúcich oxidačný stres, ktorý je príčinou predčasnej tvorby vrások, zašednutého tónu pleti, rozšírenia pupienkov a ďalších nedokonalostí.

2. Zmierňuje príznaky akné. Opunciový olej prispieva k zníženiu zápalových reakcií pleti a posilneniu kožnej bariéry, čím napomáha k zmierneniu príznakov akné. Zároveň podporuje stiahnutie rozšírených pórov a svojimi regeneračnými účinkami zase napomáha k zrýchleniu procesu hojenia akné a minimalizácii vzniku jazvičiek po akné.

3. Zmierňuje tmavé kruhy pod očami. Vitamíny, minerálne látky a aminokyseliny obsiahnuté v opunciovom oleji prispievajú k zjednoteniu tónu pleti, a tak pri pravidelnom používaní dochádza k postupnému rozjasneniu tmavých kruhov pod očami.

4. Upokojuje svrbiacu a podráždenú kožu. Opunciový olej neobsahuje žiadne dráždivé zložky, ktoré by mohli potenciálne iritovať pokožku. Naopak v jeho zložení nájdete antioxidanty a esenciálne mastné kyseliny podporujúce zníženie citlivosti a podráždenie pokožky. Z rovnakého dôvodu je opunciový olej vhodný na starostlivosť o pleť s ekzémami, dermatitídou a psoriázou.

5. Chráni pokožku pred vysúšaním. Kyselina linolová a olejová hydratujú a podporujú udržanie vlhkosti v pleti, čím ju chránia pred dehydratáciou. Pokožka je vďaka tomu pevná, pružná a svieža.

6. Spomaľuje prirodzený proces starnutia pokožky. Kombinácia všetkých vyššie spomínaných účinkov robí z opunciového oleja univerzálneho pomocníka v starostlivosti o zrelú pleť. Nie náhodou sa nazýva prírodným botoxom, pretože v pleti podporuje tvorbu kolagénu, a tým ju navracia prirodzenú pevnosť a elasticitu. Ďalej sa stará o zjednotenie tónu pleti a zjemnenie nevzhľadných škvŕn, ktorých s vekom prirodzene pribúda.

 

Opunciový olej: 6 blahodarných účinkov na vlasy

7. Podporuje hydratáciu a výživu vlasovej pokožky. Opunciový olej pokožku hlavy hydratuje, zjemňuje, upokojuje a zásobuje dôležitými živinami. To všetko sa následne prejavuje na samotných vlasoch, ktoré sú posilnené a pôsobia zdravým dojmom.

8. Vlasom navracia lesk a hebkosť. Svojimi regeneračnými účinkami navracia matným a na dotyk hrubým vlasom stratenú jemnosť a lesk.

9. Predchádza tvorbe lupín. Opunciový olej je vďaka svojim hydratačným vlastnostiam účinný pri odstraňovaní suchých lupín.

10. Zamedzuje nadmernému vypadávaniu vlasov. Zložky s antioxidačným účinkom majú okrem pleti pozitívny vplyv aj na vlasy, pri ktorých zabraňujú ich nadmernému vypadávaniu. Opunciový olej ďalej zlepšuje prekrvenie vlasovej pokožky, čím stimuluje rast nových vlasov.

11. Reguluje tvorbu kožného mazu. Obsiahnutá kyselina linolová dokáže regulovať produkciu kožného mazu, čím znižuje mastenie vlasov a zabraňuje vzniku mastných lupín.

12. Predchádza lámaniu vlasov a štiepeniu končekov. Pri aplikácii pred umývaním vlasov uľahčuje ich rozčesávanie, a tým zabraňuje ich lámaniu a štiepeniu končekov.

 

Prečo do svojej rutiny zaradiť práve náš opunciový olej?

Spoznajte na vlastnej koži účinky VENIRA BIO opunciového oleja, ktorý je:

- vyrobený v Česku

- 100% prírodný

- lisovaný za studena

- dermatologicky testovaný

- vhodný pre každý typ pleti a každý typ vlasov

- obohatený o slnečnicový olej, rozmarín lekársky a vitamín E, ktoré zosilňujú jeho účinky

- vhodný na každodenné a dlhodobé použitie

 

Ako používať opunciový olej na pleť?

Pred tým, než sa pustíte do aplikácie opunciového oleja, vždy si dôkladne odlíčte a vyčistite tvár. Na to môžete využiť napríklad odličovací a čistiaci gél, ktorý zvláda oba kroky zároveň.

Oleje vďaka svojej jedinečnej konzistencii uzamykajú vlhkosť vo vnútri pleti, a preto ich vždy nanášajte na tvár ošetrenú hydratačným sérom alebo navlhčenú pleťovou vodou. Naopak na navlhčenie nikdy nepoužívajte teplú vodu pre kohútik. Tá totiž obsahuje látky, ktoré by mohli pleť v kombinácii s olejmi zbytočne podráždiť.

Pleťový olej vmasírujte do pokožky pomocou brušiek prstov v smere od stredu tváre do strán. Vystačíte si so skutočne malým množstvom produktu – zhruba dvoma až tromi kvapkami. Účinky pleťového oleja môžete podporiť gua sha masážnym kameňom.

Než budete pokračovať s ďalšími krokmi rutiny, počkajte aspoň 10 minút, kým sa aplikovaný olej vstrebe do pleti.

 

Ako použiť opunciový olej na vlasy?

Opunciový olej aplikujte na suché vlasy ako masku pred umytím. Pár kvapiek si najskôr rozotrite v dlaniach a potom ich naneste na končeky a do dĺžok vlasov. Olej môžete pomocou kvapkadla aplikovať aj priamo na vlasovú pokožku. Vlasy si následne zopnite štipcom a účinné látky z oleja nechajte aspoň 30 minút pôsobiť. Potom si vlasy umyte bežným spôsobom.

Olej môžete bez problémov aplikovať aj počas dňa. V takom prípade sa ale vyhnite vlasovej pokožke a použite naozaj len pár kvapiek, aby ste ich olejom zbytočne nezaťažili a vaše vlasy nepôsobili mastne. Množstvo voľte podľa hustoty a dĺžky svojich vlasov a olej nanášajte priamo na končeky.

Opunciový olej je suchý, a tak sa rýchlo vstrebáva. Než pridáte ďalšie kvapky, vždy počkajte pár desiatok sekúnd, aby ste mali istotu, že ho nakoniec nepoužijete zbytočne veľa.

Prečítajte si naše tipy, ako často a správne si umyvať vlasy.

 

100% BIO oleje lisované za studena od českej značky VENIRA

Vysoká účinnosť, rýchla vstrebateľnosť a široké využitie je spoločné pre všetky kozmetické oleje z našej ponuky.

Všetky oleje pre vás vyrábame lisovaním za studena, čím zachovávame účinnosť obsiahnutých biologicky aktívnych látok (napríklad vitamínov či minerálnych látok), ktoré sú prospešné pre vaše zdravie a krásu. Zároveň sa jedná o najšetrnejší možný postup na získanie oleja zo semien.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu