Mangán skoncuje s pomaly rastúcimi vlasmi

Dlhé vlasy, rast vlasov, vlasy nerastú… Toto všetko sú najčastejšie vyhľadávané výrazy v prípade, že máte pocit, že s vašou hrivou nie je všetko úplne tak v poriadku. Čakanie na najmenšie predĺženie vašich vlasov sa vám zdá nekonečné a vy pátrate po tom, ako tomu urobiť prietrž, respektíve, ako docieliť to, aby vlasy zase rástli tak, ako majú? Riešenie už hľadať nemusíte, odpoveďou na vaše otázky je totiž mangán!

 

Čo je to mangán?

Ide o stopový prvok, o ktorého dôležitosti sa donedávna ešte nič veľmi nevedelo. Jedinou informáciou bolo, že je nevyhnutný pre rast kostry všetkých živočíchov, vrátane ľudí. Dnes už o ňom našťastie vieme oveľa viac.

Napríklad to, že je nevyhnutnou ochranou proti cukrovke, že sa významnou mierou podieľa na vytváraní imunity, ale aj to, že veľmi účinne pôsobí proti pomalému rastu vlasov. Jeho využitie je širokospektrálne. Posilňuje tkanivá a kosti, slezinu, pečeň, pankreas, obličky, mozog, srdce a lymfu.

Má na starosť reguláciu hladiny krvného cukru a napomáha telu využívať bielkoviny a sacharidy. Jeho nedostatok môže spôsobiť tras, zmätenosť, poruchy sluchu a zraku, podráždenosť, potenie, zvýšenie cholesterol či krvný tlak.

 

Ako mangán ovplyvňuje rast vlasov?

Okrem ostatných vitamínov a minerálov má mangán kľúčový vplyv na rast vlasov a zdravie vašich vlasových folikulov. Jeho prítomnosť oceníte predovšetkým vďaka potrebnej stimulácii a podpore rastu vlasov, ale aj vďaka:

 

1. Podpore enzymatických reakcií

Mangán radíme medzi kľúčový prvok pre správnu funkčnosť enzýmov, ktoré sa v tele aktívne podieľajú na rôznorodých metabolických procesoch v tele. Vlasové folikuly vyžadujú prítomnosť enzymatických reakcií, ktoré sú nevyhnutné pre syntézu proteínov a ďalších významných procesov. Dostatočný príjem mangánu významne prispieva k týmto reakciám av dôsledku toho urýchľuje rast vlasov. 

 

2. Zlepšenie krvného obehu vlasových folikulov

Tento stopový prvok podporuje aj prekrvenie vlasových folikulov, čo je zásadné pre ich dostatočné zásobenie živinami a kyslíkom. Deficit mangánu môže spôsobiť aj obmedzenie krvného obehu a tým znížiť prísun živín do vlasových folikulov, čo negatívne ovplyvňuje ich rastové tempo.

Tip: Potrebujete urýchliť rast vlasov a neviete ako na to? O všetkých možných vychytávkach sa dozviete v našom článku.

 

3. Podpore tvorby kolagénu

Mangán má tiež významný vplyv na vytváranie kolagénu, ktorý je esenciálnym stavebným kameňom vlasových folikulov. Kolagén zohráva významnú úlohu pri posilňovaní a zaistení pružnosti vlasov, čo má kľúčový význam pri prevencii ich lámavosti a podpore ich rastu.

Podporiť tvorbu vášho kolagénu v tele ale aj samotný rast vlasov aj nechtov môžete vďaka VENIRA kolagénovému drinku pre vlasy, nechty aj pleť s perfektnou melónovou príchuťou.

 

4. Antioxidačným vlastnostiam

Mangán má schopnosť fungovať ako antioxidant, ktorý zaisťuje ochranu vlasových folikulov pred poškodením, ktoré môže byť spôsobené voľnými radikálmi. Dôkladná konzumácia mangánu teda predstavuje ochranu pre vlasové folikuly pred oxidačným stresom a podporuje zdravý a nekomplikovaný proces rastu vlasov.

Detoxikovať telo od toxických látok môžete aj s doplnkom stravy VENIRA detox, ktorý podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu, prispieva k normálnemu tráveniu a osvieženiu organizmu.

 

Prečo vlasy rastú pomaly?

Trápi vás pomalý rast vlasov a neviete si rady, ako naň? V niektorých prípadoch bohužiaľ nemusí pomôcť ani voľne dostupné doplnky stravy. Faktorov, ktoré zapríčinujú pomalý rast vašich kaderí môže byť hneď niekoľko:

 

Genetika

Rýchlosť rastu vašich vlasov je čiastočne podmienená aj genetickými charakteristikami. Niektorí ľudia preto majú genetickú predispozíciu k rastu vlasov odlišnú od tých iných. Bohužiaľ tento faktor je ale nezmeniteľný a je určená genetickým základom.

 

Vek

Aj s vekom sa môže rýchlosť rastu vlasov znižovať, pretože vlasové folikuly postupom času strácajú svoju vitalitu a schopnosť rýchleho rastu. Podiel na tom majú aj zmeny v hormonálnych hladinách vrátane poklesu estrogénu a testosterónu, čo vedie k spomaleniu rastového cyklu vlasov.

 

Stres

Chronický stres môže mať negatívny vplyv na celkové zdravie vrátane rastu vlasov. Stres zvyšuje hladinu voľných radikálov v tele, čo vedie k oxidatívnemu stresu. Na udržanie dobrej nálady a pre dobrú duševnú i fyzickú pohodu vám dopraje VENIRA stop stress s komplexom 9 aktívnych látok. 

 

Škodlivé vplyvy

Neustále vystavovanie sa škodlivým vplyvom životného prostredia, ako je slnečné žiarenie, znečistenie, chemikálie obsiahnuté v produktoch na vlasy či tepelné nástroje na úpravu vlasov, môžu oslabiť vlasové folikuly a spomaliť rast vlasov.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu