Koronavirus starter pack

Celý svet v súčasnej dobe rieši problém menom koronavírus (COVID-19). Internetom momentálne prúdi nespočetné množstvo informácií na túto tému. Čo by sme mali o koronavíre vedieť a ako sa proti nákaze môžeme brániť? Pokúsime sa vám zhrnúť tie najpodstatnejšie informácie, ktoré môžu ochrániť nielen vás ale aj vašich blízkych.

 

1. Zostaňte doma a čo najviac sa vyhýbajte kontaktu s druhými

V období koronaviru by ste sa rozhodne mali vyhýbať kontaktu s druhými a zdržiavať sa predovšetkým doma. Opúšťať svoje domáce prostredie môžete iba v najnutnejších prípadoch, ako sú:

- cesty do zamestnania

- cesty za rodinou či osobami blízkymi

- nákupy na obstaranie základných životných potrieb

- pobyt v prírode alebo v parkoch

 

Nielen vláda, ale aj skúsení odborníci nabádajú k opatrnosti a pokiaľ nemusíte, von vôbec nevychádzajte. Prvýkrát totiž môžete zachrániť ľudstvo odpočívaním doma, tak to nepokážte.

 

2. Rúška alebo ja chránim teba, ty chrániš ma

Mnoho odborníkov už potvrdilo, že noseniu rúška nám bohužiaľ nezabráni, aby sme sa novým typom koronaviru nenakazili, ale pokiaľ budeme nosiť rúško, ochránime tým druhých. Pokiaľ teda budú rúško nosiť všetci, budeme sa všetci chrániť navzájom.

 

Rozdiel medzi rúškom a respirátorom

Rúška - slúži na to, aby zabránila prieniku mikroorganizmov zvnútra von a je teda určená na ochranu nášho okolia.

Respirátor - slúži na to, aby zabránil prieniku mikroorganizmov (vírusy, baktérie, častice, ai), zvonku dovnútra a je teda určený na ochranu jej užívateľa. Najkvalitnejší je respirátor triedy FFP3 (účinnosť ochrany okolo 98%) je účinný proti toxickým a veľmi toxickým časticiam, vírusom či baktériám.

Tip: Ako sa starať o svoju pleť pod rúškom či respirátorom sa dočítate v našom článku.

 

3. Dodržujte základné hygienické pravidlá

Nezabudnite si umývať ruky! Odborníci tvrdia, že pravidelné a dôkladné umývanie rúk je v prevencii kľúčové. Nedotýkajte sa neumytými rukami tváre, nosa, úst a očí. Nedotýkajte sa neumytými rukami ani potravín.

Ruky si umývajte tekutým mydlom alebo iným prostriedkom pod prúdom najlepšie teplej vody. Návod na správne umývanie a dezinfekciu rúk vydalo aj Ministerstvo zdravotníctva SR na svojich webových stránkach. Pokiaľ práve nemáte po ruke vodu, pod ktorou by ste si mohli ruky umyť, použite antibakteriálne gély na ruke.

 

Ako často si ruky umývať?

Umývajte si ruky pravidelne, najmä:

- po návrate domov

- po kontakte s vacami alebo ľuďmi

- pred prípravou jedla

- po sňatí rukavíc a rúška

 

4. Informácie len z overených zdrojov

Každý z nás chce byť čo najlepšie informovaný a mať prehľad o situácii, ktorá panuje a ktorá sa týka každého z nás. Je však potrebné rozlišovať medzi overenými informáciami z overených zdrojov a lživými informáciami, tzv. fake-news, ktoré sa na internete, medzi ľuďmi a inde môžu šíriť a vyskytovať rýchlosťou blesku.

 

5. Zdravý životný štýl

Do zdravého životného štýlu bezpochyby patrí zdravá strava, dodržiavanie pitného režimu, pohyb a obmedzovanie stresu. Zdravý životný štýl prirodzene potom vedie k dobrej imunite a obranyschopnosti. Čo by nám teda mohlo pomôcť?

 

 

Zdravé návyky - dostatočný spánok taktiež účinne podporuje imunitný systém, preto vám odporúčame sa vyspať každý deň aspoň po dobu 7-8 hodín. Cvičením môžete navyše znižovať stresovú záťaž, uvoľníte svalstvo a zároveň urobíte niečo dobré pre svoje telo. S našou VENIRA sadou odporových gúm vám to pôjde určite samo. Pokiaľ sa nemôžete s nadmerným stresom len tak rýchlo vysporiadať, potom vyskúšajte VENIRA stop stress.

Zdravá strava - nezabudnite do svojho jedálnička zaradiť potraviny zvyšujúce imunitu bohaté na vitamín C, ako sú citrusové plody, brokolica alebo kivi. Ďalej sú vhodné aj potraviny s vysokým obsahom zinku v podobe mäsa, orechov alebo šošovky. Aj VENIRA probiotiká vám s imunitou jednoducho pomôžu!

Zvýšený prísun vitamínov a minerálov - na posilnenie imunity je tu pre vás určený VENIRA vitamín D, naopak v časom oslabenej imunity je potrebné zvýšiť príjem vitamínu C na 500 mg denne a deficit minerálnych látok vám pomôže nahradiť aj zinok a selén. Navyše dostatok zinku pôsobí ako prevencia proti infekciám a to aj tým respiračným.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu